Gå til innhold

[Løst]Påstått problem med TVen


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Det begynte med at TVen i huset til dama fikk veldig ofte intet signal, dette med parabol. Til slutt datt tven heilt ut og uansett kva vi prøvde fikk vi ikkje noko signal. YIT som er dei ansvarlige for slik i dette boligområdet vart tilkalla og konklusjonen deira var at vi måtte ha ny tv.

 

Men andre naboar ( dette er noko som har skjedd fleire hus) har hatt samme problemet, og kjøpt ny TV der dei får same problemet. Elkjøp har testa dekodaren og seier den er i orden.

 

Spørsmålet er da om det er nokon her som veit om det faktisk er mulig at noko i TVen kan bli ødelagt slik at det ikkje er mulig å motta signal fra dekodaren. Eller om det faktisk ikkje har noko med TVen å gjere og at det er dette firmaet som styrer her som har problem. Dei holder styr på alt og det er eit felles hus med antenner etc.

 

Veldig vanskelige å få kontakt med YIT og dei er ikkje så veldig samarbeidsvillige uansett om folk ringer og seier dei har kjøpt nye TVar og har samme problemet, så tenkte eg skulle høyre her inne.

 

Takker for svar:)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

YIT?

 

Parabol er da en løsning der du selv har et kundeforhold med canal digital eller viasat, med din egen disk, kabel og dekoder - ser ikke helt hva YIT har med dette å gjøre, hvem det nå er.

 

Spørsmål:

Hvilken leverandør har dere, hva slags parabol, hvilken dekoder og hvor gammelt er utstyret?

 

Hva heter tven? Hvor gammel er den?

 

Hvilken kabel brukes for tilkobling mellom dekoder og tv, og har det blitt testet med flere kabler?

 

Har dette problemet kommet nå i vinter, og blitt verre og verre for dere og nabolaget?

Lenke til kommentar

Ja dårlig forklart fra min side men har ikke all informasjonen selv om disse YIT folka:p

 

Men det er ett boligområde der YIT har hovudansvar for alt teknisk som er. Det er ingen parabol, for alt dette er YIT som styrer. Skal vere så enkelt at vi bare kobler ledning i antenne uttaket og kjøper kort og dekoder. Skal vere Canal Digital.

 

Utstyret skal ikke vere noe serlig gammelt, med unntak av TVen. er en 27" CRT. Bruker en enkel scart kabel, og har ikke testet med andre kabler. Men de andre som har fått samme problemet og har helt nye tver, som alle har fått samme problemet igjen.

 

 

Grunnen for at folk kjøper ny TV er fordi desse YIT folka var og såg på husa, og kom opp med konklusjonen at TVen var ødelagt og eneste de måtte gjøre var å kjøpe ny tv. Ingen mer informasjon. De er og umulig å snakke med nå, og hjelpe vil de ikke heller. Synest bare det er veldig merkelig at dette kan vere konklusjonen deres.

 

Dette begynte å skje rundt 20. Desember. Så vi har vert uten TV i en måned nå, og får ingen hjelp. Var en stund da signalet datt ut og det hjalp med å bare skru dekoderen av og på. Men etter 2-3 uker forsvant signalet helt.

Lenke til kommentar

Høres ut som om dere har kabel-tv fra CanalDigital. Da er det nok CanalDigital som er leverandøren av innholdet, tjenesten og utstyret(dekoderen). Mens YIT mest sannsynlig står for den tekniske driften av kabelnettet i området.

 

Min anbefaling er at dere tar kontakt med CanalDigital, klager på manglende leveranse av tv signaler og få de til å rette opp i problemet. De vil nok fra sin side ta kontakt med YIT igjen for å se på problemet. Når de evnt kommer og foreslår ny tv siden den gamle er defekt eller den andre nye var feil type, så ikke gå med på dette. Krev evnt at de tar med seg en TV som de vet fungerer for å teste hos dere.

Lenke til kommentar
Vel altså. Er problemet at du ikke får opp noe som helst bilde fra dekoderen opp på tven, altså hverken innstillinger, info om kanalbytte eller noe som helst?

 

Eller får du faktisk dette, bare at dekoderen rapporterer for dårlig signal?

 

Den repporterer for dårlig signal ja. Men kan på en måte si at det fungerer igjen. Når de sa at vi måtte kjøpe ny tv stengte de av signalet til huset, og tok det på i går. Da fungerte plutselig alt igjen. Men det skjer ganske ofte at vi får intet signal på kanalene og må slå dekoderen av og på. Får heller se ann hva som skjer:)

Lenke til kommentar

Om dekoderen rapporterer for dårlig signal har det null og niks med tven å gjøre. Tven jobber kun som en monitor, og fungerer helt fint da den viser nøyaktig det dekoderen sender til tven!

 

Det er faktisk fysisk umulig at det kan være tven, med mindre den lager et elektromagnetisk felt som blokkerer signalet :p.

 

Så den det nå var som har foreslått dette bedriver ansvarsfraskrivelse 2K.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...