Gå til innhold

Lukket og allsidig headset til MP3-spiller, 1000,- +/-


cravenn

Anbefalte innlegg

Hei,

 

Jeg har lenge siklet etter Beyerdynamic DT 770 Pro, men har alltid lurt på en rekke ting angående headsettet; Er det langt bedre enn mitt nåværende Icemat Siberia? Er lydkortet mitt godt nok? 32 eller 80 Ohm?

 

Jeg forventer selvfølgelig en forbedring hva angår lydkvalitet og bassgjenggivelse (i forhold til nåværende Icemat Siberia), men er usikker på om forskjellene er ekstreme og virkelig verdt det.

 

Jeg har allerede et Creative Sound Blaster X-Fi XtremeMusic i maskinen, og lurer på om dette er godt nok for å kjøre DT 770? Blir det en merkbar flaskehals, eller får jeg utnyttet headsettet nesten til det fulle? Jeg har også planer om å bruke dette headsettet med min iPod Video, men forstår selvfølgelig at lyden blir noe svakere da.

 

 

Alt i alt, er Beyerdynamic DT 770 Pro verdt den ganske stive prisen? Det skal brukes til musikk i alle sjangre og spilling.

 

På forhånd takk for svar :-)

Endret av Craves
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har selv DT770 Pro i 32 ohm utgave. Headsettet farger lyden ganske mørkt - dvs, bassen er ganske fremtredende. Likevel er det forholdsvis oppløst og fint i diskanten. Som alle lukkede headset er det relativt smalt i stereoperspektivet. Åpne headset gir typisk langt mer luftig lyd og romfølelse. Jeg synes absolutt DT770 er verdt prisen. I 32 ohms utgave er det relativt lite krevende i forhold til kilder. Når du går opp i motstand øker også kravene til kilden, men X-fi burde fint være i stand til å drive 80 ohms klokker. Fordelen med høyere motstand er at en god kilde vil gi strammere bass med bedre kontroll over elementene. Skal du ha høyest mulig lyd er dog lavere ohm det beste. Jeg bruker mitt på en laptop som nok er betydelig dårligere signalkilde enn hva du har tilgjengelig. Tviler på at lydkortet ditt vil bli en flaskehals med disse, da de er relativt lettdrevne både i 32 ohm og 80 ohm.

 

En annen fordel, om man sitter i litt støyende omgivelser er at klokkene er forholdsvis tette, slik at den demper støy effektivt. Jeg har ikke selv forsøkt Icemat Siberia, men jeg vil tro at kvaliteten er forholdsvis lik per krone i forhold til f.eks. Creative, og DT770 er klart bedre enn samtlige Creative-sett jeg har hørt, inkludert de dyrere Aurvana-variantene.

Lenke til kommentar

Takk for svar, fjarle, men har faktisk ombestemt meg og gått over til planer om å kjøpe headset til mp3-spilleren. Jeg tenker jeg vil legge rundt 1000,- i dette (men selvfølgelig, gjerne mindre om det er skikkelig "bang for buck"). Jeg ser ikke helt behovet for en så god hodetelefon som DT 770 til mp3-spilleren, i tillegg til at de er i overkant for store til å ferdes rundtom.

 

Så, noen som har forslag til gode hodetelefoner til mp3-spiller (forøvrig en iPod Video 30GB)? De skal helst være godt lukket, og jeg hører som sagt på stort sett alle typer musikk (dog det hovedsakelig går i rock). Har sett litt på AKG K 518 DJ, men jeg er villig til å strekke meg til det doble i pris om det er verdt det.

Endret av Craves
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

AKG K518 DJ har i mine ører, veldig god lyd, noen mener de har for mye bass, men alle er nok enige i at komforten ikke er den beste. For min del er det ikke veldig plagsomt, og utsondrer seg med litt "gnaging" i hodebunnen etter 3-4 timer (er bare å flytte litt på dem), mens andre syns de klemmer helt forferdelig på ørene.

 

Så med disse burde du helt klart gå til en butikk, og prøve dem først ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...