Gå til innhold

Dødsfallet på Tøyen, er politiet trent opp til å være systematiske slaver?


Anbefalte innlegg

virker som de var altfor opptatt med å følge boka...

Såvidt jeg har forstått ble de to som ble lagt i jern sluppet på stedet senere da situasjonen var under kontroll. Hadde politiet valgt å følge boka til punkt og prikke hadde vel de to blitt tauet inn på stasjonen og bøtelagt slik andre som blir pågrepet blir.

Endret av Polardegos
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har lydloggen fra den første AMK oppringningen blitt frigitt? For det er egentlig den som er interresant. Jeg har ringt AMK flere ganger (for alt fra "sambandssjekk" til livstruende greier) og det trengs absolutt ikke noe "arabisk temperament" for å miste fatningen. Sier du ikke de rette "kodeordene" (*) havner du lett i en lang og tilsynelatende unyttig spørsmålsrunde før AMK har fastslått hva slags hjelp du trenger.

 

(*)"hun puster ikke" og "Vi har en dykkerulykke, jeg gjentar DYKKERULUKKE" er sånne ord. "hei, vi har en skade her" er ikke sånne ord

Lenke til kommentar
Har lydloggen fra den første AMK oppringningen blitt frigitt? For det er egentlig den som er interresant. Jeg har ringt AMK flere ganger (for alt fra "sambandssjekk" til livstruende greier) og det trengs absolutt ikke noe "arabisk temperament" for å miste fatningen. Sier du ikke de rette "kodeordene" (*) havner du lett i en lang og tilsynelatende unyttig spørsmålsrunde før AMK har fastslått hva slags hjelp du trenger.

 

(*)"hun puster ikke" og "Vi har en dykkerulykke, jeg gjentar DYKKERULUKKE" er sånne ord. "hei, vi har en skade her" er ikke sånne ord

 

Den første lydloggen er ikke blitt offentliggjort. Det er dette jeg har påpekt flere ganger, fordi det er nemlig her svaret ligger. AMK hevder at de ikke kommer til å offentliggjøre denne loggen på bakgrunn av taushetsplikt, mens pårørende ønsker denne frigjort. Den pårørende familien hevder at det ikke forelå noen trusler fra deres side når de henvendte seg til AMK, og har hyret inn en advokat som skal presse frem slik at denne loggen frigjøres for offentligheten for å bevise at de ikke har opptrådt truende.

Endret av statsviter
Lenke til kommentar

Spørsmålet som stilles er om politiet er trent opp til å være systematiske slaver.

 

I denne saken har ambulansefolkene oppfattet situasjonen som truende, og tilkalt politiet for assistanse.

 

Politiet må følge boken, altså reglene for hvordan man håndterer slike situasjoner. Ja, politiet skal trenes opp til å følge reglene.

 

Over politiradioen fremkommer det påstander om at det er fremsatt drapstrusler. Det er dette polititjenestemennene på stedet må forholde seg til, og de må følge boken også her.

 

At politiet følger reglene er i alles interesse. I dette tilfelle kan det ha vært misforståelser, men det var likevel riktig av politiet å følge reglene for slike situasjoner.

Lenke til kommentar

Er selv kurder fra Iran, bodd i Norge siden 1997 og har gjennom årene vært noe i kontakt med politi (ingenting kriminelt, men mest gjennom trafikkontroll og brudd på trafikkloven som feil på lys, rutinekontroll og andre "ubetydelige" ting).

 

Jeg har selv vært utsatt for alvorlig ulykker flere ganger med bl. a. en gang hvor jeg brista tre ribbein, sprakk lever, sterk hjernerystelse og litt av hvert. En annen gang kranglet jeg med autovernet i 80 km/t hvor jeg tapte, og begge gangene har jeg ringt politiet og jeg har fått en behandling jeg vil kalle kongelig, både av politi, brannvesen, ambulanse og ikke minst sykehus.

 

Jeg har daglig kontakt med utallig mange nordmenn både fra langt på bondelandet (skole) og jobb (i Oslo) og jeg kan aldri i livet huske på å ha møtt på noen jeg kan kalle rasister.

 

Men jeg leser ofte om denne utbredte rasismen som politiet og AMK utøver mot nye landsmenn og hvor fæle staten er mot disse mørkhudete menneskene. Akkurat som i denne saken som nå er i gang hvor ei gammel bestemor døde fordi AMK nektet å komme fram.

 

Naboen til disse innvandrerne (som forsåvidt er norsk) sa at dette var dårlig håndtering av politiet. Men fra første stund visste jeg med sikkerhet at disse folkene som ble lagt i bakken ikke var helt uskyldige de heller. Nå er jo deler av samtalen med AMK lagt ut på TV2:

 

[qoute]

- Kan ikke hun som gråter slutte å gråte. Er det hun som er syk?

 

- Det er ingen her som er syke. Vi er på Tøyen. Hun er død. Jævla fitter. Jævla horunger!

 

- Tror du at du får hjelp hvis du holder på sånn?

 

- Moren til hun som sitter i baksetet her er død. Hvis du ikke har sendt ambulanse så...

 

- Ja, men du! Det du sier nå blir tatt opp på bånd.

 

- Det driter jeg i.

 

- Ok, men vi sender politiet til deg.

 

- Sug meg, sug meg!

 

- Vi skal anmelde dere for dere kan ikke holde på sånn.

(http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/amk-til-politiet-sannsynligvis-er-dette-bare-en-bagatell-3091397.html)

 

Så det viser seg, at vedkommende sier "hvis du ikke har sendt ambulanse så.." og når ambulansen først kommer fram er det full kaos. Ville jeg som amb. sjåfør dratt inn et slikt sted med trusler framsatt i forveien? NEI.

 

Poenget mitt er: som innvandrer vil du oppleve rasisme så lenge du oppfører deg som drittsekk. Og ikke kom da her og si det er rasisme. Rasisme er så å si ikke-eksisterende i Norge.

 

Jeg irriterer meg så sinnsykt over innvandrere som kaller alle nordmenn for rasister hver gang de ikke får som de vil. Riktig håndtert av politi og AMK!

 

Mvh,

ekte innvandrer

Lenke til kommentar
Over politiradioen fremkommer det påstander om at det er fremsatt drapstrusler. Det er dette polititjenestemennene på stedet må forholde seg til, og de må følge boken også her.

Nettopp!

 

Politiet handler ut i fra hva regelverket sier i forhold til det de har blitt fortalt. Det er lett å være etterpåklok og kritisere av full hals når man et par dager etterpå sitter med 100x mer info om en situasjon enn det politiet hadde der og da.

 

Husk at det er snakk om minutter her; i livstruende situasjoner er det ikke tid til å diskutere eller foreta lange drøftinger eller ta et titalls telefonsamtaler for å sjekke/bekrefte/avkrefte ting før man faktisk griper inn.

Endret av Transponder79
Lenke til kommentar

Kudos til deg! Når det gjelder den "ambulanse" saken, så er ambulansepersonell pliktet til å holde seg unna om det er uro og politi tilstede. Man trenger ikke være enig, men slik er lover og forskrifter.

 

Når det gjelder rasisme, så mener jeg det er et ikke eksisterende ord. Det som folk kaller rasisme er ikke annet enn feil læring, mangel på respekt og reddsel.

 

I dagens samfunn lever folk på randen til nærvøst sammenbrudd. I dag er absolutt og uten unntak alt farligt, og skulle det hende noe ekstra farligt spres som ild i tørt gress. Det er få ting pressen er gode på, men en ting de kan er å få en fjær til å bli ti høns. Man hører eksempelvis om en terror bomber på nyhetene, og nyhetene samt vandrehistoriene får det til å virke som hver eneste person fra midtøsten er blodtørstige krigere. Sitter man på bussen og det stiger på en som ser ut eller kommer fra midtøsten, vil folk på bussen begynne å kaldsvette av frykt. Folk tror at alle mennesker fra midtøsten lever av å drepe. Feil læring er også hva foreldre forteller barna sine. Og et barn vil tro på alt mor, far, storebror, storesøster, onkel, tante eller andre voksne i kretsen forteller. Hvor mange ganger har ikke voksne diskutert og i løpet av diskusjonen forbant folkeslag fra både nært og fjernt, samt forbant alle regnbuens farger. Det er noe som heter at små gryter har også ører. Selv om det ikke blir sagt direkte til barnet, vil det høre dette og tro at alle med annen hudfarge er en fare. Dette kan så utvikle seg til frykt som igjen blir til hat.

 

Mangel på respekt skyldes mye av hva slags gud man tror på. Men så kan jeg spør. Hvor i bibelen, koranen eller andre hellige bøker og skrifter står det at vi mennesker har rett til å være jury, dommer og bøddel for deres respektive gud? Om en har en annen tro, bør man respektere dette og ikke påtvinge folk andre holdninger. Om en skulle ha feil i sin tro, så får den riktige guden bestemme eventuell staff. Slik mennesker driver på får de sin gud til å virke evneveik, noe som definitivt er respektløst overfor sin gud.

Lenke til kommentar

Enig med deg.

 

Hva skal du si?

Snakk rolig og oppgi:

 

Navn, adresse og kommune

Telefonnummer du ringer fra

Beskriv situasjonen

 

Det er en grunn til at man skal si dette, fordi da kan ambulansepersonell eller andre forberede seg. Hvis de ikke har peil på hva som har skjedd må de ta med standardutstyr, prosedyrer blir ikke klargjort etc. Dessuten, så er det en klar praksis og gjennom lovverk at utrykningspersonell skal alltid vurdere risiko for seg selv opp imot den de skal redde. Hvis ikke dette prinsippet er til stede er det til slutt ingen som vil jobbe innen de forskjellige tjenestene (brann, ambulanse, redning etc). Navn, adresse osv er også viktig nettopp fordi man skal forhindre kommunikasjonsproblemer og miste verdifull tid.

 

På samme måte som det ikke hjelper å kjefte på konduktøren når toget står stille. Det vil sannsynlighvis medføre at han eller hun ikke gidder å hjelpe eller ikke komme med informasjon som er gunstig for deg.

 

Slik er det i alle land. Også i Tyrkia, om de skulle slengt ut de samme ukvemsordene ville politiet kommet å banket deg opp før det hadde skjedd noe mer.

Lenke til kommentar
språkbruk, men kan du lese noen steder i denne loggen at de truer noen som helst slik som det ble påstått fra AMK??

Dette er jo ikke den komplette loggen da.

 

Forøvrig så har de som jobber på AMK klare regler for hva slags info de skal ha notert ned *før* de sender ut en ambulanse.

 

Å bare sende en ambulanse fordi noen skriker etter det i telefonen uten å gi mer nøyaktig info har de ikke lov til. Det er masse prank-calls og folk som overdriver - derfor er jobben til den som svarer å blant annet vurdere om ambulanse er nødvendig. Ofte er det ikke det.

Endret av Transponder79
Lenke til kommentar

Tatt i betrakning den språkbruken denne familien tillater seg i samtalene som er tatt opp, velger jeg å tro politiets patrulje når de sier det kom drapstrusler mot dem.

 

Og da er siste rest av tvil feid bort hos meg, jeg har intet å utsette på politiets opptreden i denne saken. Oppfører du deg krakilsk, må du regne med å bli håndtert som nettopp det.

 

Case closed.

Endret av Polardegos
Lenke til kommentar

Nærmeste en trussel jeg finner er: "Hvis du ikke har sendt ambulanse så..." Jeg har ikke hørt lydopptaket, da... slikt kan bli skumlere i tekstform.

 

Det er ikke noe forpult ambulanse. Det heter ikke det.

Det første jeg reagerte på. Så fyren er ikke høflig og "korrekt", og dermed skal det krangles? Så blir han tydeligvis mer og mer frustrert, noe som er forståelig. Men han og de øvrige kranglefantene må likevel ta sin del av ansvaret.

 

Men jeg vet ikke hvem som har mest skyld for at dette gikk ille.

 

Hva politiet angår, "slavene", så ser det for meg ut som de gjør sitt beste for å håndtere en vanskelig situasjon.

Lenke til kommentar

Det er klart at når ambulansefolkene blir truet på livet er det ikke rart det blir nødvendig å ta sikkerhetsforanstaltninger. Samtidig var det litt unødig å bli så lett provosert når du er i en slik jobb som AMK, hadde personen som svarte prøvd å få personen til å roe seg ned ville det nok ikke ha sklidd så mye ut.

Lenke til kommentar
virker som de var altfor opptatt med å følge boka...

Såvidt jeg har forstått ble de to som ble lagt i jern sluppet på stedet senere da situasjonen var under kontroll. Hadde politiet valgt å følge boka til punkt og prikke hadde vel de to blitt tauet inn på stasjonen og bøtelagt slik andre som blir pågrepet blir.

 

Bøtelagt for hva ? :ph34r:

Lenke til kommentar

- Hadde AMK-sentralen sagt en ambulanse var på vei, hadde situasjonen utviklet seg på en helt annen måte, sier familiens advokat Shahzad Nazir til VG Nett.

 

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=590767

 

1. samtale KL 11.31.57 - 11.33.29

 

 

I: ja, De ringe meg med en gang - gråter. Kom med en gang

 

M: Ja, men du, vi er på vei til å komme, men nå må jeg vite hva som skjer der selv om vi ikke snakker sammen

 

I: Je er ikke der. Jeg bor i Bjerke vet du, je gfikk beskjed at jeg¿

 

http://www.tv2nyhetene.no/her-er-hele-lydl...on-3100121.html

 

Hva er det advokaten snakker om?

 

Jeg føler ærlig talt ikke man kan klandre AMK for all verdens her. AMK spør relevante spørsmål, men har tydeligvis problemer med å forstå situasjonen pga støyen. Hvis noen skal klandres for dette er det i mine øyne svigersønnen som sitter med store deler av ansvaret. Det er han som truer ambulansepersonellet som åpenbart gjør at hjelpen forsinkes. Vi kan godt sitte trygt i sofaen å snakke om hvordan vi ville ridd inn på vår hvite hest og gjennomført hjertekirurgi på denne kvinnen uavhengig av truslene. AMK følte seg truet, noe jeg forstår. Da har de ikke noe annet valg en å tilkalle politiet.

Lenke til kommentar

Noen foreslo en fast, ganske høy avgift for ambulanseutrykninger. Hvis man ringer etter ambulanse måtte man betalt noen tusen kroner uansett hvordan situasjonen var. Fattige ville selvsagt kunne søke om fritak i ettertid, eller hjelp til å betale regningen.

 

På denne måten ville man sikre seg mot tulle- og lureoppringninger.

 

Dessverre vet jeg ikke så mye om hvordan slik utrykning fungerer. Er det slik at de tar med forskjellig utstyr avhengig av situasjonen? I såfall er det en selvfølge at AMK må spørre hva som faktisk har skjedd. Men kanskje kunne man fått et bedre system for dette så ambulansen rett og slett kunne kjørt av gårde med en eneste gang.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...