Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

[Løst]PC stopper før HK beep, lys i HK og vifter starter


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Problemet omhandler min stasjonære PC, som dere ser infoen på i signaturen.

 

Den slår seg av etter under et sekund, akkurart nok til at kabinettvifta får tid til å starte og stanse. Hklyset lyser blått, men ellers er det lite liv... Jeg avsluttet den på vanlig måte i går, og har ikke hatt et eneste problem med den etter at jeg installerte Windows 7 for et halvt år siden.

 

Har forsøkt å ta ut grafikkortet uten at det gjør noen forskjell. Hadde en viss ide om at det kunne være der problemet lå, da det har kommet noen "ulyder" der i fra de siste dagene (under intens CivIV spill).

 

Håper noen har forslag og ideer.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har obdusert maskinen på kjøkkenbordet, og funnet noen svar. Hvis jeg tar ut alle strømkabler med unntak av de til GPU og HK starter maskinen. Det er også klart at ulyden jeg hørte kommer fra strømforsyingen. Jeg kan også kjenne en viss sviddlukt når den står og går, det kan jo være støv som er flyttet på under operasjonen, men også noe mer alvorlig i strømforsyningen.

 

Så i morgen drar jeg innom databutikken i byen og ber dem gjøre noen målinger i strømforsyningen, men regner med at jeg kjøper meg en ny.

 

Jeg er temmelig sikker på at det er srømforsyningen som er problemet, da alt neppe stopper opp om det skulle oppstå en feil med en HD eller DVD-spiller?

 

Håper å kunne sette en "løst" på denne tråden i morgen :)

Endret av maqueman
Lenke til kommentar

Joda, det var strømforsyninga. Det viste seg at den leverte ujevnt og med feil V. Så med ny strømforsyning funket alt igjen.

 

En stund i alle fall... Bestemte meg for å oppdatere BIOS, da den var flere år gammel. Og mot alle advarsler jeg fikk på forhånd brukte jeg ASUS sin egen update... ALt gikk greit inntil endringen skulle verifiseres, da kom feilmeldingen. Da jeg da startet maskinen på nytt var biosen borte. Maskinene står bare å surrer i ca et halvt minutt før den slår seg av. Ingen reaksjon i skjermen heller. Det er vissnok et kjent problem, uten noen klar løsning annet enn å sende inn HK til ASUS for ny bios, eller kjøpe nytt kort. Tror jeg går inn for det siste, og finner meg et billig HK som gjør at jeg kan bruke de gamle komponentene.

 

Ikkje noen god start på året :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...