Gå til innhold

TV fra Get på PC-skjermen?


Anbefalte innlegg

Vet ikke helt om dette er riktig sted å poste denne tråden, men forsøker. Mulig også at svaret på spm. mitt er enkelt, men bare link til andre tråder som jeg ikke har funnet isåfall.

 

Jeg får idag tv fra Get og har en "Get Digital"/"Get box", en BenQ G2411HD (med HDMI, DVI-D, VGA) og en ny stasjonær PC. Så hva er enkleste og billigste måte for meg å bruke PC-skjermen som TV?

 

Min gode, gamle Thomson-TV døde nylig og jeg har ikke penger til en ny akkurat nå. Den var koblet til Get box'en med en scart-kabel.

 

Trenger jeg å komme med mer info for å løse dette, bare si ifra! Er vanvittig takknemlig for svar, da dette ikke er noe jeg kan en døyt om. På forhånd takk! E.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

OK. Get box'en har ikke VGA eller DVI-utgang, så da må jeg vel kjøpe et TV-kort.

 

I vedlegget ser du baksiden av box'en, men det er selvsagt også "ANT IN" og "LOOP OUT". Men som dere ser på bildet er det en utgang (eller inngang?) som heter "video" og "audio r/l", samt "S/PDIF". Jeg kan ikke bruke disse på noen måte? Har jo S/PDIF utgang (eller inngang?) på hovedkortet på den stasjonære maskina. Er jeg virkelig nødt til å kjøpe TV-kort? Ingen billigere vei utenom?

post-201228-1261943635_thumb.jpg

Lenke til kommentar
S/PDIF er for digital lyd, og du vil ikke få noe bilde fra den.

Kanskje du kan bruke denne.

 

Visste at S/PDIF er for lyd, men tenkte en kombo her? Det var vel akkurat det du foreslo og det høres veldig greit ut som en midlertidig løsning: Altså scart (ut fra box'en) til VGA (inngang PC-skjerm) og lyden for seg til høytalere? Ser ikke selv hvorfor det ikke skulle gå - men kan noen bekrefte dette?

Lenke til kommentar

Det blir frakt i tillegg da, så får se om jeg finner det fysisk i butikk... Men sikkert enkelt for noen å svare på dette? Må ha blitt prøvd tidligere.

 

Sikkert et fjernt spm. men: jeg har da digital-tv? Get box'en heter tross alt "Get Digital"... Eller er jeg på sykletur? Men kan selvfølgelig sjekke finn.no for PCI TV-kort. Bare usikker på hvor mange av de gode gamle kortene der som fikser Window 7 x64.

Lenke til kommentar

Du har digital tv, men å sette opp digital tv på en pc koster fort 1-3000 kr. (pga kryptering)

(Digitalt tv kort 1000 kr + CI + CAM). Til Get finnes ikke CAM https://prisguiden.no/produkt/101810, så du må evt. hacke til en løsning.

 

Du kan selvfølgelig bruke videoutgangen til Get boksen din, men du trenger fremdeles et (analogt) tvkort for å få dette signalet inn i pcen.

 

HDMI signalet ut fra Get boksen er kryptert, det finnes per i dag ingen løsning å ta inn dette signalet i en pc.

Lenke til kommentar

OK, takk for god info obergeru. Men nå er dette en midlertidig løsning, så jeg skal ikke være så kravstor til kvaliteten. Får kjøpt meg TV mot slutten av Januar.

 

Har også fått med meg at kvaliteten reduseres ganske ordentlig ved bruk av en scart til VGA-kabel. Men har ihvertfall stilt inn Get box'en min på RGB nå, så da burde vel dette gå... Kan noen bekrefte dette 100%? Gidder ikke bestille fra nettet med mindre jeg føler meg ganske sikker på at det ihvertfall fungerer - uansett kvalitet. Anyone?

Lenke til kommentar
på bildet er det en utgang (eller inngang?) som heter "video" og "audio r/l", samt "S/PDIF". Jeg kan ikke bruke disse på noen måte?

 

Du trenger ikke TV-kort. Den gule kontakten som heter "Video" har composite video output. Hvis du har et grafikkort med tilsvarende Video inngang (var ikke så uvanlig for noen år siden) for opptak fra gamle video-kamera osv. så skal du kunne ved hjelp av programvare kunne se bildet fra TV i et vindu på PC'en, sannsynligvis kjøre det i fullscreen også.

 

Alternativ er at du kjøper en "dings" som konverterer i fra composite video til HDMI/VGA/DVI (eller hva du har på skjermen din). Det samme går for SCART.

 

 

 

Men det kan være at TV-kortene som har composite video inngang faktisk er billigere.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...