Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Virus på Gmail. Hjelp, viktig!


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Jeg oppdaget i går at Gmail-kontoen min hadde sendt ut utallige mail til samtlige av kontaktene mine på Gmail. Det var en spam-mail, som inneholdt noe reklame.

 

Dette er veldig irriterende, da jeg kun bruker denne mailadressen til de fleste formål.

Jeg vurderer nå å slette hele kontoen, da jeg rett og slett ikke kan tolerere at det sendes ut masse spam-mail fra min konto. Problemet er for øvrig at de fleste nettsteder o.l, som jeg er medlem av, nettopp er knyttet opp til denne mailadressen. Dette gjelder jo også samtlige personlige kontakter.

 

Har noen en løsning på hva jeg kan gjøre med dette problemet? Har for øvrig lenge vurdert å bytte til en litt mer seriøs e-post klient, men har liksom aldri fått tid til det.

 

Takker for alle svar, og ha en riktig god jul!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det har ingenting med Gmail å gjøre. Det har med virus, ormer og lignende du har på din egen maskin. Når du logger inn på Gmail på din maskin er det veldig enkelt for programvare som kjører på din egen maskin å få tilgang til kontoen via din innlogging.

 

Alternativt har du skrevet inn brukernavn og passord på en nettside som ikke er Gmail.

Lenke til kommentar

Som nevnt over har det ingenting med gmail å gjøre.

 

Bytt passord på gmail kontoen din, og kjør et antivirus program på PCene du har brukt til å logge inn på gmail. Selv om maskinen din er clean så kan det jo være av du har lånt en maskin for å sjekke mail en gang...

 

Det er heller ikke vanskelig å fake en avsender på e-mail, så det kan godt hende at det noen har kontaktlisten din, og kan fortsette å sende ut spam til dem selv om de ikke har tilgang til google accounten din.

Lenke til kommentar
har mac, folkens!

 

Våkn opp!

At du har Mac betyr ingen verdens ting , har du for eksempel innstallert piratkopiert programvare risikerer du at du har lagt inn malware / spyware eller annen mulig dritt.

 

Det finnes også mange andre måter å ta kontroll over e-post kontoen din, har du brukt et dårlig passord så kan den hackes ved et såkalt dictionary search , du kan ha brukt kontoen på feil site etc.

 

Edit : Fikk du for eksempel ordnet problemet du opplevde i skype? Jeg hadde for sikkerhets skyld sjekket litt om pcen din foretar seg tilkoblinger uten at du ber om det.

Endret av Malvado
Lenke til kommentar
har mac, folkens!

 

Har nada å si hvis noen sitter på passordet til gMail-kontoen din...

 

Har du fylt inn brukernavn og passord til gMail noen steder for å "legge til venner" på noe?

 

Klassisk måte å havne i den smørja på.

 

Ikke noe poeng i å reinstallere Macen med mindre du har installert programmer du ikke vet opphavet til. (Installasjoner der du blir bedt om passord under installasjonen.)

 

-KJ

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...