Gå til innhold

ATi HD 5970 varmeproblemer


Alkohoel

Anbefalte innlegg

Jeg fikk mitt XFX ATi Radeon HD 5970 Black Edition for noen dager siden, det fungerer veldig bra, men jeg har noen problemer. Det første problemet jeg hadde var at det ikke ville passe helt i mitt Corsair 800D, ikke fordi det var for liten plass for det, jeg har flere centimeter å gå på når det kommer til lengden, men jeg hadde problemer med å få den til å passe med hullene bak i kabinettet der jeg skal skru den på plass etter at jeg hadde låst den i PCIE slotten. Jeg måtte bruke noe ukomfortabel makt for å få den til å passe riktig.

 

Det andre problemet, og det jeg er mest nervøs for er varme. Etter jeg installerte Windows 7 og catalyst control center, ønsket jeg å sjekke temperaturen på kortet. Men det var ikke mulig i CCC, jeg vet ikke hvorfor, men det kommer bare ikke opp et meter for hvilke temperatur det holder. Jeg har også prøvd å laste ned andre programmer for å måle temperaturen, men det viser seg at de heller ikke klarer dette. Dette gjør meg nervøs, ettersom når jeg spiller krevende spill blir kortet ekstremt varmt, sånn at man nesten ikke kan ta borti det uten at man brenner seg. Jeg har derfor bestemt meg for å slutte med dette til jeg finner ut hva som er galt. Kortet ligger også rett under radiatoren på hovedkortet som også produserer mye varme, dette gjør at kortet blir enda varmere.

 

Hvis dere ikke forstår problemet mitt kan jeg ta noen bilder for å vise dere bedre akkurat hva jeg mener.

 

Jeg setter stor pris på om dere kan komme med tips eller løsninger på mine problemer ! ;)

 

Takk for alle tilbakemeldinger!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Du har ingen problemer.

 

Du er redd for varme pga at du ikke kan måle varme... Opplever du noen varmerelaterte problemer som lagg i spill eller andre feil?

 

GFX blir ofte ganske varme, har på dette kortet lest ca 85 grader under load.

 

Ok, la oss håpe det er korrekt ;) Kortet presterer som forventet ogjeg har ikke merket noe lag i spill i det hele tatt, men det blir bare vannvittig varmt! :p Men vet du hvorfor jeg ikke kan måle temperaturen? Jeg føler meg ikke helt komfortabel før jeg får målinger på hvor varmt kortet egentlig blir§ Jeg har aldri brukt CCC før så jeg vet ikke om jeg må "enable" noe får å se det eller ikke....

Lenke til kommentar

Er det ingen som har en ide hva grunnen kan være til at jeg ikke kan lese temperaturer på kortet? Jeg klarer ikke helt å slappe av ordentlig med PCen før jeg får vite hva temperaturen er på kortet under load... det virker altfor varmt, jeg merker ingen slowdowns... enda, men under load blir det så varmt at man ikke kan røre det uten å brenne seg...

Lenke til kommentar
Jeg greide å lese temperaturen fra GPU2 i MSI afterburner igår, den lå på ca 50 grader idle og 80-86 grader load mens jeg spilte Far Cry 2.... Det virker litt for varmt om du spør meg... men jeg er ikke kjent med hvilke andre temperaturer folk får med 5970 kortene...

 

Det er helt greie temperaturer det, har selv hatt et ATI HD4850 kort som lå rundt 90-95 grader uten at det bød på problemer av noe slag.

Lenke til kommentar

Er det mulig dere har noen innspill på hvorfor jeg fortsatt ikke kan se temperaturen i ATi Overdrive, og jeg har lagt merke til at kortet sitter litt skjevt ettersom det er så stort, det bøyer lissom litt nedover, kan dette skade PCIE sloten over lengre bruk tror dere?

Endret av Alkohoel
Lenke til kommentar

For å svare på begge spørsmålene:

 

Nei, jeg ser ABSOLUTT ingenting, ikke noe meter i det hele tatt der det skulle vært et meter som viste hvor høy temperatur det er, og nei, det er ikke spesielt bra luftflyt i Corsair 800D med defualt viftene, jeg har derfor "sidedøren" åpen mens jeg venter på 5 nye vifter som skulle vært her for lenge siden, MULTICOM !! (missfornøyd kunde...)

Endret av Alkohoel
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...