Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

hva gjør kroppen når en diabetiker får føling?


livingman

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Hypoglykemi er en tilstand hvor blodsukkeret er for lavt. Blodsukker under 4 mmol/liter (70 mg/dl) anses for hypoglykemi. Dette kan skyldes sykdom eller bruk av legemidler og doping. Sykdommer og tilstander som kan medføre hypoglykemi er diabetes , hyperinsulinemi, og faste.

 

Symptomer på hypoglykemi varierer mellom ulike personer, men hos hver person inntrer hvert symptom ofte ved bestemte blodsukkernivåer og kan være en pekepinn på hvor alvorlig hypoglykemien er. Vanlige symptomer er skjelving, svette, tørst, sult, irritabilitet (til dels aggresjon), uklart syn, konsentrasjonsvansker og uklar tale (kan misforstås som alkoholpåvirket). Ved svært alvorlig hypoglykemi kan kramper og bevisstløshet inntre.

 

På folkemunne kalles hypoglykemi ofte føling.

Klikk.

Lenke til kommentar

Ved føling får ikke cellene i kroppen nok energi, derfor tilfører man sukker som gir energi.

 

Sukkeret vi har i blodet kalles glukose. Glukose er helt nødvendig for at hjernen skal fungere normalt. Ved lavt blodsukker fungerer hjernen dårligere, og tankeevnen og reaksjonshastigheten blir nedsatt. Samtidig forsvarer kroppen seg mot det lave blodsukkeret ved å lage hormoner som får blodsukkeret til å stige. Det er de samme hormoner som lages i økt mengde når man er sint, irritabel eller redd. Følingssymptomene skyldes en kombinasjon av effekten på hjernens funksjon og effekten av de hormonene som lages.

 

Hypoglykemi er en komplikasjon til behandling av diabetes. ...Tilstanden skyldes gjerne misforhold mellom antidiabetikadose, matinntak og fysisk aktivitet. Det er for mye insulin i blodet.

 

Blir du noe klokere? :p

Lenke til kommentar

Og hvorfor svetter de når de har føling? (Begge veier)

 

Ble forklart at kroppen ikke klarer å holde på vannet, og det var litt kjemisk reaksjoner inn i bildet, men fikk det ikke med meg.

 

Og kan kroppen selv rette opp en føling (hypo*) selv?

 

Hva skjer hvis personen går i koma? Kan kroppen klare å komme ut av koma selv, eller er man virkelig kjørt da? (Det gjelder vel ved <1.0 i blodsukker)

Lenke til kommentar
Kroppen kan ikke rette opp føling selv nei, fordi det må tilføres sukker i blodet utenifra. Men føling vil ikke oppstå uten at det er tilført for mye insulin i forhold til sukkerinntaket. Kroppen vil ikke selv produsere for mye insulin.

 

 

diabetikere kan få føling mens de sover uten og dø eller gå i koma ? retter ikke kroppen følingen selv da ? vis ikke hva er det den gjør da :p:)

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
en diabetiker kan gå og legge seg med 6 i blodsukker og våkne med 14 siden han har hat føling :p var det legen sa :p

 

Ja, kroppen jobber med blodsukkeret når du sover, og ofte blir det høgt etter det. Eller så er det at du kanskje har spist noe for ikke så veldig lenge siden da du la deg, og blodsukkeret var på 6.

Lenke til kommentar
Kroppen kan ikke rette opp føling selv nei, fordi det må tilføres sukker i blodet utenifra. Men føling vil ikke oppstå uten at det er tilført for mye insulin i forhold til sukkerinntaket. Kroppen vil ikke selv produsere for mye insulin.

 

Jo, det kan skje. Om du går i 10 timer uten å spise, eller ta insulin, Vil du nok få føling. Eller om du drar på trening med ett helt perfekt blodsukker, du vil da få føling mest sannsynlig, fordi i fysisk aktivitet faller blodsukkeret utrolig kjapt nedover.

Når du har holdt deg alkoholfri, og går å legger deg, Vil kroppen jobbe for å få blodsukkeret oppover, om du får lavt. Men om du har drukket alkohol, vil leveren bare fokusere på å jobbe med alkoholen, så da hjelper den ikke deg. Det er derfor veldig viktig for en diabetiker å spise mye før du drikker deg drita. Om du ikke gjør det, er dette farlig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...