Gå til innhold

BadSmile's 2009 filmkjøp (og andre godsaker)


Anbefalte innlegg

2009dr.jpg

 

2009, ett år hvor man har sett lite film, men kjøpt mye. Da man er såpass film interessert som meg, så må man kjøpe film. Det er bare den følelsen av å hente en pakke i posten som er herlig. Er som at det er juleaften hver dag, da man pakker om mye pakker. Man pleier også å glemme hva man har bestilt, så man er alltid nysgjerrig på hva man får av postmannen.

 

Følelsen av å ha en fysisk film i hylla er også fin. Å ha en film på harddisken er ikke like tilfredsstillende. Pluss å se trynene på folk når dem ser samlingen er også like artig, noen ganger ser man at dem er misunnelig, andre ganger ser man at de synes det bare er bortkastet penger. Spørs egentlig på åssen person det er.

Det som er synd med så mye film, er vel at man ikke alltid er i humør så se alle. Har 363 usette av 1084 filmer i samlingen. Så har endel timer underholdning i vente. Grunnen til at man har så mange usette, er vel pga man er sjelden i humør til å se filmer. Har alltid lyst til å se filmen når jeg bestiller dem, men når dem ankommer så er lysten borte. Ser også mye tv-serier, så blir aldri tid til film, eller så mister man lysten til å se film.

 

Av alle filmene / seriene jeg har kjøpt i år, så er det hittil 130 usette av 285 kjøpte. så er litt under halvparten av dem jeg kjøpte i år som jeg ikke har fått sett enda. Bør vel egentlig starte å se filmene så fort jeg får dem, så slipper jeg å ha så jævla mange usette. 51 av filmene er Blu-rays, og 234 er DVD filmer. Prøver å få kjøpt så mye BD jeg kan, men dem er trege til å gi ut de virkelige godfilmene. Men DVD funker perfekt hittil, så er fornøyd med det.

 

Januar i år er måneden hvor jeg brukte mest på filmer. Brukte så mye som 4964 kroner. De andre månedene ser slik ut:

 

  • Januar: 4964,-
  • Februar: 1767,-
  • Mars: 3715,-
  • April: 3088,-
  • Mai: 1372,-
  • Juni: 1089,-
  • Juli: 3582,-
  • August: 2059,-
  • September: 1743,-
  • Oktober: 1898,-
  • November: 2540,-
  • Desember: 1070,-

Total blir det 28.887 kroner.

 

Nå er ikke året ferdig enda, men tror ikke jeg kjøper noe mer i år. Den fulle lista kan man se HER.

  • Den beste filmen jeg kjøpte i år: The Man Who Fell To Earth DVD, og Criterion Blu-ray
  • Den verste filmen jeg kjøpte i år: The X Files: I Want To Believe på DVD
  • Den mest overraskende : It's A Mad, Mad, Mad, Mad World på DVD
  • Den mest skuffende: Le Plaisir på DVD
  • Den mest sjokkerende: Palindromes på DVD

De beste utgavene:

 

Casablanca (Ultimate Collector's Edition Blu-Ray)

 

3912a.jpg

 

Ikke bare er utgaven svært sexy, så har den også meget god bildekvalitet:

 

791_3.jpg

Deadwood : Complete HBO Seasons 1-3

 

deadwoodd.jpg

 

Nydelig boks formet som en safeboks. Høy kvalitets kort og sjetonger. Fantastiske saker.

Gone with the Wind (70th Anniversary Edition Blu-ray)

 

gonewith.jpg

 

Dette er uten tvil den fineste utgaven jeg har. Hele boksen er dekket av nydelig rød fløyel. Selve innholdet er flott, en stor og fin bok, cd med sountrack, og 3 discer med selve filmen og en hau med bonus. Bedre blir det faen meg ikke. Åjo, selve bildekvaliteten er av ypperste klasse:

 

2141_1.jpg

Mine anbefalinger av de jeg kjøpte i 2009:

 

Gone with the Wind utgaven snakker vel for seg selv. Men bortsett fra den så anbefaler jeg hele Vengeance trilogien hvor man da må kjøpe på hmv.com. Utrolig flotte filmer, med utrolig flott bildekvalitet. Criterion utgaven av Last Year At Marienbad på blu-ray han jeg ikke fått sett enda, men etter det jeg har sett av anmeldelser og slikt, så må jeg bare anbefale den. Filmen i seg selv er 10/10, og bildekvaliteten skal visstnok var en av de bedre på markedet. Eller så anbefaler jeg Dr.Strangelove på blu-ray, ifra amazon.com. Utrolig fin utgave hvor selve coveret er formet som en bok, og bildekvaliteten er nydelig.

 

Må legge til Gone With The Wind på BD er faktisk billigere enn DVD versjonen på amazon.com i skrivende stund. Samme gjelder Last Year At Marienbad. Så at BD er for dyrt er ingen unnskyldning. Har man ikke BD spiller, så anbefaler jeg å kjøpe en.

 

P.S: Last Year At Marienbad er sone A, så må ha enten sonefri spiller, eller amerikansk spiller.

 

 

Tilslutt ett lite bilde av samlingen så langt:

 

litebilde.jpg

Endret av Mr.BadSmile
  • Liker 7
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Kjempeflott med anbefalingene, og det var i grunn en hyggelig bit lesestoff før jeg tar kvelden. Jeg finner det interessant at 5 av 5 filmer du nevner (mest skuffende, mest overraskende etc) er filmer jeg ikke har hørt om. Da er det kanskje på tide å åpne gluggene for filmer litt igjen :)

 

Takker for gode ord, bare å åpne gluggene, film er alltid hyggelig. Har du ikke hørt om X-files filmen? :hmm:

Lenke til kommentar

Hvor får du the cash-money fra? Ellers så stusser jeg over dette:

 

Da man er såpass film interessert som meg, så må man kjøpe film. [...] Grunnen til at man har så mange usette, er vel pga man er sjelden i humør til å se filmer.

 

Er det ikke en motsetning å være "såpass filminteressert" og samtidig sjelden være i humør til å se film?

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Jeg ser at du liker Park sin vengeance-trilogi. Du bør også få med deg Gongdong gyeongbi guyeok, eller hvis man foretrekker engelsk, Joint Security Area. Herlig, sterk film!

 

Den har jeg sett, og må si meg enig i dine ord. Er tho litt lenge siden jeg så den sist, hadde gjort seg med ett gjensyn.

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Jeg må nok innrømme MR.BADSMILE at jeg er innom "bilder av din film samling" tråden flere ganger i uken å beunderer samling din! :dribble:

Helt sick hvor like kontroll freaker vi er. Jeg skal også ha system å orden på alt av film samlingen min. Skriver alltid opp innkjøp+nye filmer i samling+hvem filmer jeg har sett og når etc! ^^

 

Har gjort det samme som deg når det gjelder hylla også, bestemte meg i 2009 får å bygge en dvd hylle. Den er i grunn helt lik din, bare at jeg har 4 rom på en måte isteden for 5. Å at jeg kun har 1 hylle, og akuratt fylt 1/4 av hylla. :p Har igrun det siste året samet mest på gift sets/limited edtions osv. Thats uuber! Men creds til deg å samlinga de. Jeg elsker den virkelig, helt sykt rått!! Spesielt fordi du har en ganske inntligent filmsmak, og ikke bare crap i samlingen din. Sett mange som har mye større samling en deg, men da er det også nesten bare fakkings shit filmer, crap!! Du har en verdig filmsamling, absoultt!! (Y) Hva med en update nå? :D

Lenke til kommentar

Dæven, hyggelig tilbakemelding. Muligens jeg kommer med en update etterhvert, men må skuffe og si at det ikke har blitt så altfor mye nytt egentlig. Litt mer blu-rays, og litt mere dvd men det er vel det. Kjøpte ca halvparten så lite i 2010, og kommer nok til å bli enda mindre i 2011. Man kan se hva jeg kjøpte i 2010 HER.

 

Kan sikkert legge alt i denne tråden, bilder av samlingen og muligens nye bilder etterhvert.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
  • 2 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...