Gå til innhold

[Løst]Veldig lav/rar hastighet på F1 750gb. Flat 12 mb kurve


Taxman

Anbefalte innlegg

post-11290-1259318520_thumb.jpgHar en samsung f1 750 som av en eller annen merkelig grunn bare vil lese på 12mb. Har kjørt HD tach, og kurven ligger så og si helt flatt på 12 mb. 500gb diskene som er på samme kontroller (onboard SATA)starter på ca 100 og går ned til noe og 40 med snitt på 69. Men 750 disken - helt flatt, samtidig at CPU smeller i taket. 1,5TB har også fin kurve fra 100-60 ca. Bare 750 disken som "tuller"

 

Vil f.eks en defekt kabel forutsake dette? At hastigheten går ned og cpu kompenserer på en eller annen måte? (jada, jeg skal skifte kabel, men nå sitter jeg på jobben og fjernstyrer serveren, og kunne tenkt meg å få avklart mest mulig før jeg kommer hjem).

 

Disken står i serveren min, OS server 2003. Har tidligere stått i software raid 5, og da reagerte jeg ikke på cpu bruken og hastigheten. tenkte at sånn var det bare, men nå mistenker jeg at det er denne disken som har senket hastigheten på raidet mitt tidligere.

 

noen som har forslag?

Endret av Taxman
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg fant problemet.

Det var verken kabler eller disk, men "porten" på selve HK som var defekt.

 

Etter at jeg fant ut det så opplever jeg softwareraid i server 2003 som en helt annet og mye mer positiv ting. Jeg har ikke tidligere benyttet det, så jeg trodde det var normalt at CPU var makset ut og at det gikk som sirup. Ikke rart det når alle de andre diskene måtte følge 12 mb tempoet til den på den defekte porten.

 

Nå er cpu under 50% belastet og en full dvd kopiert inn i raid5 på ca 2 min. DET er noe annet den halvtimen raid'et brukte før :-)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...