Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

[Løst]Litt av alt, kvalme og til og med paranoia.


Come Closer

Anbefalte innlegg

Hei, nå må jeg rett og slett ty til forumet. Jeg skal være så detaljert som mulig:

 

Det har seg slik at i ca en mnd. nå så har jeg hatt en tilstand som bare ser ut til å være i huet. Var på sesjon for ikke lenge siden så tror ikke det er noen fysiske feil.

 

Det har seg slik at i det siste så har jeg fått mange rare symptomer:

  1. Føler at jeg kanskje er våt på tøyet (genser arm eller bukse) men det er ikke det.
  2. Kvalme etter normale måltider
  3. Til tider svimmelhet
  4. (Til tider)Slørete syn, uklar hørsel, dårlig luktesans
  5. (Til tider) manglende følelse i fingrene
  6. Problemer med å få sove

Før har det hendt at jeg har hatt noe lignende etter ei hard helg på byen, men da varer det som rekel max 3 dager.

 

En ting jeg kom på når jeg prøvde å få sove i går kveld var:

Ofte når jeg er ute så røyker jeg (røyker/snuser ikke til vanlig) og det kan nok bli litt mye. Dette gjør jeg kun når jeg er ute, og jeg er ikke ute hver helg heller. Men prøvde vel min første pakke røyk for et år siden, og etter det så blir det bare de sjeldne gangene jeg er ute. (Vet ikke om det kan ha noe med dette å gjøre? Kan det være abstinenser?)

 

Det er ikke ofte jeg er syk, sist jeg var noe som helst syk var i Tyrkia i sommer. Jeg har heller ikke noen allergier som jeg vet om. Har en normal kropp og er verken tynn eller overvektig.

 

Ofte blir det faktisk så galt at jeg f.eks ser noe passere uten for vinduet, men så er det jo ikke noe der, og føler ofte at noen følger etter meg.

 

Takker for all hjelp jeg kan få, går snart fra vettet!

Endret av Driven
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette minner om alvorlige eller lette psykoser. Psykoser @Wikipedia.

 

"Psykoser kan arte seg svært ulikt fra person til person. Når psykosen starter, og hvordan den oppleves, er avhengig av flere faktorer. Blant disse er ytre påvirkning, personens tanker, følelser og erfaringer, samt predisposisjon i form av genetisk og biologisk sårbarhet. De fleste psykosene er kortvarige og inntrer raskt. De er ofte utløst av en vesentlig psykisk påkjenning eller i forbindelse med inntak av rusmidler og medikamenter som påvirker sentralnervesystemet. Også ved organiske tilstander i hjernen, og ved enkelte somatiske sykdommer, kan psykose utløses."

 

Min understreking.

 

Dette finnes det god hjelp til å håndtere. Både medikamentelle og terapeutiske som sådan. Anbefaler at du snakker med fastlegen din om dette umiddelbart før det blir vanskeligere å håndtere både for deg og dine nærmeste. Dette kan utarte ytterligere om intet gjøres, følgene kan være katastrofale. Men med god behandling kan man leve et tilsynelatende normalt liv (eller bli kvitt plagene helt).

 

e: leif

Endret av R083r7
Lenke til kommentar

Det er ikke så uvanlig som kan kanskje tror. Det er dessverre(?) et ganske tabubelagt emne å snakke om, derfor snakker de som har det sjelden om det, da de er redde for å blir stemplet. Det er som uttalt mange gode behandlingsformer for dette og de fleste psykoser er reversible. Som du også ser kan dette bli utløst av feks. alkohol ol. så mitt råd er å tenke på dette nesten gang man feks. har en hyggestund på byen.

 

Anbefaler også å lese seg opp på tematikken.

Lenke til kommentar

Det er selvsagt ingen automatikk i at lidelsene dreier seg om dette, men en god mulighet. Anbefaler å ikke fokusere på dette i den grad det er mulig, da dette kan forverre en psykiskreaksjon ytterligere. Dette er som oftest ikke farlig, men særs nedbrytende for den/de som opplever dette. Men som uttalt så snakk med legen din om dette, flott at du fikk en time.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Sorry at jeg glemte helt vekk denne tråden - fant ut av det :fun:

 

Etter hva jeg tror, så kan det ha vært abstinenser etter nikotin, ettersom jeg den ene helga der røyke litt for mye. Smakte en røyk et par dager etter forrige innlegg her, og det bedra seg litt da. Så holdt meg unna røyk de neste helgene - og etterhvert gikk det faktisk over :)

 

Men tusen takk for svar anyways!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...