Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Skader av å bære tung sekk?


Audiovisuelt

Anbefalte innlegg

Hallo!

 

I morgen skal jeg løpe 7km med 22-24kg sekk på ryggen.

 

Jeg lurer litt på om jeg kan forvente meg skader etter det? Jeg har tidligere løpt samme distanse med 11kg pakning. Da kjente jeg det godt litt over korsryggen i nesten en uke etterpå, men det gjorde ikke noe vondt etter det.

 

Denne gangen er sekken anderledes og jeg får den ikke til å slutte å gnage over korsryggen. Det er en ganske hard kant helt nederst på sekken som gnager. Bare det å løpe noen 15m utenfor for testing er ubehagelig, så prøver å forestille meg 6085m ekstra... o.O

 

Nais med svar på denne kjapt. Vurderer å trekke meg om det i det hele tatt er en mulighet.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Selvfølgelig kan du få en skade av det. Har du bært mye sekk før? Det er utrolig viktig at sekken sitter godt på deg, tett inntil ryggen og at vekta er jevnt plassert i den. Også viktig å ta på seg sekken riktig, ikke bare slang en 25kgs sekk med et rykk over skuldra.

 

Om du er predisponibel for en skade, eller om du kan pådra deg en i morgen kan ingen her gi deg svar på. Det er du som kjenner kroppen din selv best, men dersom du er rimelig bra trent og har gått med tung sekk mer en et par ganger før ser jeg ikke noe større problem. Men igjen, ingen her kan gi deg noe sikkert råd.

 

Hvordan type sekk er det? En ludvig? Har den en ytre beremeie av metall, eller er det en moderne, typ bergans-sekk?

Lenke til kommentar

En slik de bruker i forsvaret ;)

Eneste som ligger oppi er en sandsekk. Og nei den sitter ikke så veldig godt på ryggen. Gynger bitte litt når jeg løper. Gått lite med sekk før. ble så klart litt i rekrutten.

 

men tenker hvilke typer skader man kan få. alvorlige? eller bare gnagsår og blemmer på føttene? for jeg skal ikke ha problemer med ryggen i flere år fremover bare fordi jeg ikke turde å si imot en sersjant da jeg var 19 :p

Lenke til kommentar

62 min faktisk :p da ble det ikke mye hund på deg tipper jeg. løp også hundefører opptaket, da med 11kg. på tiden 35min. kom forsåvidt ikke inn.

 

men vi løper med en mindre versjon av sekken med ikke like mange innstillinger i morgen. sekken presser en god del mot et lite området på ryggen med en nokså skarp kant jeg ikke får gjort noe med. jeg kan jo alltids delta og se hvordan det går etter 1km. ingen skam å snu! :D

Lenke til kommentar

gjør noe med den skarpe kanten, fest noe mykt utenpå.

misstenker at du har sekken for løst på ryggen, da får du for mye vekt på korsryggen.

fest sekken TETT inntil kroppen, stram reimene godt og sørg for at det du har i sekken flytter seg minst mulig.

få vekten mest mulig inntil ryggen, altså det som ligger i sekken skal helt mot ryggen og sekken tett inntil ryggen. den blir mye lettere å bære da.

 

du har reimer som går over mage og bryst?

stram disse godt også, spesiellt de over brystet.

 

gynger sekken sitter den for løst.

hilsen en som har gått alt for mye med tung sekk :)

Lenke til kommentar

Ble heller lite hund, men i ettertid ser jeg ikke det som noe stort savn. Hele militærtjenesten min ble en lang "-ass"-vits, så jeg er bare glad jeg er ferdig.

 

Dog, det "løpet" er et av de beste minnene mine. Hadde noen sagt til meg før rekrutten at jeg skulle få til det hadde jeg ledd godt. Har aldri fått gode gymkarakterer =P

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...