Gå til innhold

Nye brød til heving. Havregryn, hvete og rug.


Robocoop

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Skrevet (endret)

Sandmalt rug eller siktet?

Sandmalt hvete eller siktet?

 

Hva var egentlig tanken bak innlegget? Vil du ha våre erfaringer? Oppskrifter?

Prøv å utdyp, så får du nok litt bredere respons :)

Endret av dePt
Skrevet

Ok, sant nok. Dette virket mer som et twitter innlegg.

 

Men brødene ble vellykket. Problemet var at de hevet for mye, så kanskje ble det for mye tørrgjær? Brukte 1 1/2 pakke.....

 

Hvor varmt vann bruker dere sammen med tørrgjær? Rører der ut gjæren i vann først eller bruker dere fersk gjær?

Gjest medlem-1432
Skrevet
Ok, sant nok. Dette virket mer som et twitter innlegg.

 

Men brødene ble vellykket. Problemet var at de hevet for mye, så kanskje ble det for mye tørrgjær? Brukte 1 1/2 pakke.....

 

Hvor varmt vann bruker dere sammen med tørrgjær? Rører der ut gjæren i vann først eller bruker dere fersk gjær?

 

1 pakke gjær holder til en normal brøddeig(3-4 brød)

Jeg har aldri målt temperaturen på vann når jeg har brukt tørrgjær. Men bruker ganske varmt, litt varmere enn "lunkent" vann. Tørrgjær tåler høyere teperatur en ferskgjær. Og tørrgjøren har jeg i melet, før vannet tilsettes. :)

Skrevet

Går kjappere om man "starter" gjæren først, altså blander den ut i litt lunket+ vann sammen med litt sukker, og så la den stå til du ser den begynner å skumme og sånn. :)

Uansett er det best å ikke heve for fort pga. smaken.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...