Gå til innhold

Hvilket trådløstkort (cardbus/pcmcia) til Linux?


tomwe

Anbefalte innlegg

Jeg har en eldre bærbar uten innebygget trådløst nett som jeg gjerne skulle oppgradert slik at den kan koble seg på trådløse nett. Å bruke et usb-nettverkskort er ikke et alternativ (maskinen har ikke usb 2.0), så det må være et kort som kobles til via cardbus (pcmcia). Det bør helst være G-standard eller bedre, skjønt N er ikke nødvendig (og blir bare dyrere regner jeg med).

 

Så da trenger jeg tips om det er noen spesielle kort som funker bra under Linux. Eventuelt advarsler om det er noen som byr på trøbbel.

 

Jeg har undersøkt litt blant de kortene som tilbys i prisguiden og ulike nettbutikker, og har søkt på modellnumrene + linux, men har ikke funnet noe som ser ut som en åpenbar kandidat. Har skjønt såpass at det er chipsettet som brukes (av annen produsent enn det som står på kortet) som er viktigst.

https://prisguiden.no/kategorier/traadlost-nettverkskort

(og velger i menyen til venstre: grensesnitt = cardbus (pcmcia), det blir en laaaang url)

 

Det ser ut som at noen kort fungerer i Linux med WEP eller usikrede nett, men kanskje ikke med WAP / WAP2. Er ingen ekspert på dette feltet selv, men vil gjerne ha et kort som støtter det som kreves av teknologi slik at det kan kobles opp overalt, helst samme støtte under Linux som i Windows.

 

Så erfaringer, på godt eller vondt, når det gjelder bruk av cardbus-kort i Linux mottas med takk. Og gjerne noe som er lett å skaffe her i Norge. Vil helst slippe å bruke Windows mer enn nødvendig på maskinen....

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...