Gå til innhold

HTC HD2 "Leo" - Førsteinntrykk


dekar24k

Anbefalte innlegg

HTC HD2 "Leo" - Førsteinntrykk

 

(Se nederst i posten for nyttige linker og andre tips)

 

HTC_HD2.jpg

 

Spesifikasjoner fra Prisguiden

________________________

 

Førsteinntrykk:

 

Jeg har hatt det meste av tidligere HTC-modeller og endelig kan jeg si at HTC har kvittet seg med alt som har irritert meg tidligere. Treghet, bugs og tungvinte løsninger som fikk meg til å gå over til iPhone er nå forsvunnet og med Sense har HTC "løst opp knuten" som kalles Windows Mobile 6.5 på en elegant, praktisk og intuitiv måte.

 

Den gigantiske 4,3" skjermen gir en surfeopplevelse som kan sammenlignes med å sitte på en laptop eller netbook. Internet Explorer og Opera scroller ikke like smooth som på en iPhone, men til gjengjeld gir sistnevnte raskere innlasting av nettsider enn på iPhone, samt at Internet Explorer har full støtte for Flash i websider, noe som åpner for veldig mange muligheter.

 

Qualcomm Snapdragon CPU'en på 1GHz bidrar selvsagt til at alt flyter som en drøm, selv med flere programmer åpne samtidig. Det er veldig sjelden at du må vente på noe og jeg har enda ikke klart å "kræsje" telefonen ved å kjøre mange programmer samtidig.

 

Skjermen er i en klasse for seg selv. Den store skjermoverflaten går fra kant til kant på telefonen, noe som gjør at den ser "ekstra stor" ut. Den er jo selvsagt også "ekstra stor", med hele 4,3" og en oppløsning på 480x800 (WVGA). On-screen QWERTY tastaturet fungerer som en drøm og alt virker minst like responsivt som på en iPhone. Til tider kan skjermen nesten være for responsiv, men dette har jeg hørt kan stilles på med en liten registry hack. Farger ser livaktige og skarpe ut, samt at oppløsningen er såpass høy at du får god oversikt enten du jobber i et Excel-ark eller surfer på nettet. Igjen, skjermen er helt fantastisk og jeg blir nesten litt rørt av å se på den..

 

Kameraet ser jeg på som mer enn bra nok, selv om det ikke strekker helt til, dersom du sammenligner det med "kamera-telefoner" som SE Satio o.l. Bilder tatt i dagslys blir klare og detaljerte, samt at den kraftige dual-LED blitzen sørger for at bilder i dårlige lysforhold blir mer enn akseptable. Video-opptak er av grei kvalitet og kan sammenlignes med video filmet med iPhone 3GS. Ikke noe å lage spillefilm med, men mer enn bra nok til å filme snutter fra ferieturen eller når bikkja gjør noe morsomt på stuegulvet.

 

Det eneste negative jeg kan komme frem til etter å ha testet telefonen en stund er at selv om telefonen er rask, så kan det fortsatt "lugge" litt her og der. Når du scroller opp og ned i websider på både Opera og IE kan det "lugge" litt og du ser oftere "checkerboard" firkanter på HTC HD2 enn du gjør på f.eks. iPhone 3GS. Youtube-applikasjonen laster filmer raskt og har et bra grensesnitt, men filmer har en tendens til å "lugge" litt i ny og ne. Twitter-applikasjonen som er integrert i Sense er ikke spesielt god heller. Den blir veldig treg til tider, bl.a. dersom du prøver å scrolle fort gjennom mange Tweets.

 

Men til sist, alt dette avhenger kun av software og vi får helt sikkert hyppige oppdateringer og forbedringer i fremtiden. Grunnlaget, ekstremt kraftig hardware, er der og det er opp til utviklerne å utnytte seg av det de har fått tildelt å jobbe med.

 

Jeg håper og tror at det vil dukke opp spill og applikasjoner på Windows Marketplace fremover som vil utnytte seg av HD2's kraftige potensiale og at vi ikke på langt nær har sett hvor kraftig denne telefonen faktisk er.

 

Jeg har ikke hatt mulighet til å teste musikk/medieavspilling enda og har heller ikke rukket å teste GPS-modulen i telefonen. Det jeg har hatt mulighet til, er å danne meg et førsteinntrykk som er nok til at jeg kan konkludere med at HTC HD2 er den desidert beste business/touch/multimedia-telefonen på markedet per dags dato.

 

Løp og kjøp! :)

________________________

 

Positivt:

 

+ Verdens desidert største og vakreste skjerm

 

+ Pent design

 

+ Solid byggekvalitet

 

+ Alt går raskt, selv med flere programmer kjørende samtidig

 

+ Godt kamera med flere finesser og brukbar videofunksjon

 

+ HTC Sense er intuitivt, vakkert, praktisk og klarer å skjule Windows 3.1-looken til WM6.5 meget godt

 

+ Smarte fysiske knapper som slukker skjermen, går til hjem-skjermen, åpner "startmenyen" o.l.

 

+ Stor telefon, men samtidig tynn og ligger godt i hånden

 

 

Negativt:

 

- Diverse applikasjoner kan "lugge" litt til tider. Dette tror jeg er heller software-relatert og at vi vil se forbedringer i fremtidige oppdateringer. Jeg er ekstremt kresen på sånt, så det er mulig mange ikke vil legge merke til det.

 

- Telefonen er så fin at du blir livredd for å miste den i bakken. Vær forsiktig! :)

 

___________________________________________________________________

 

 

Nyttige linker:

 

1800 Pocket PC (stor side med det siste av spill og programmer til Pocket PC)

 

Leo Hints & Tips (stor tråd med masse tips og tweaks til HD2).

 

Dutty's Task Manager for Leo (must-have task manager som gjør at 'X' lukker programmer ordentlig istedenfor bare å minimere de).

 

Led Notification Enabler (gjør slik at LED-lampen varsler om nye SMS/tapte anrop osv.)

 

Ekstremt grundig, detaljert og langt review av HTC HD2. Her får du vite absolutt alt du måtte lure på om telefonen.

 

Landscape mode i Remote Desktop mobile. Last ned programmet og følg instruksjonene (se screenshots) for en meget enkel måte å kjøre RDMobile i landscape. Husk også å velge "Full screen" i Remote Desktop. Windows 7 på HD2, og det fungerer perfekt også! :)

 

Annen info:

 

Coreplayer v1.3.6

 

Jeg har kommet frem til at følgende innstillinger gir smooth playback og synkronisert lyd ved avspilling av alle formater:

 

Tools > Settings > Video

 

Video output: "Raw FrameBuffer" eller "GDI"

Video quality: "High"

Smooth Zoom: "On"

Dither: [x]

 

Tools > Settings > Buffering

 

Sett normal buffer size til 2400KB, la resten stå som det er.

 

Det lønner seg også å sette Options > Zoom til "Fill Screen", da dette benytter hele skjermen til HD2, uten å skalere feil.

 

Se LIVE TV-sendinger

 

HTC HD2 har Windows Media Player installert og denne støtter også live streaming på samme måte som WMP til desktop PC'er. Da noen TV-kanaler blir streamet live på nettet, vil det selvfølgelig også fungere å se disse på HTC HD2. Jeg har funnet ut at den enkleste måten å starte live streams på er å skrive URL'en inn i Opera/IE og så vil nettleseren automatisk spille av streamen i WMP når den blir åpnet.

 

Nå tenkte jeg at det bare var å lage et bokmerke til mms://-urlen slik at man raskt kan starte streams av forskjellige kanaler, men neida. Dette er fordi alle bookmarks du legger til på HD2 automatisk får http://-prefix, noe som betyr at dersom du f.eks. legger til URL'en mms://webtv.nrk.no så blir URL'en gjort om til http://mms://webtv.nrk.no og da klarer den selvfølgelig ikke å åpnes. Eneste måten å få åpnet live TV-streams på er da å skrive URL'en inn i adressefeltet til browseren for hver gang.

 

Det fungerer ihvertfall perfekt. Etter noen få sekunder med buffring har du live TV-sending, helt uten lag og forsinkelser. Trykk på skjermbildet for full-skjerm (eller sett WMP til å automatisk spille av i full-skjerm under innstillingene).

 

Flott, eller hva? :) Foreløpig har jeg bare funnet URL til NRK2 (fant til NRK1 også, men denne fungerte ikke).

 

URLs til TV-kanaler:

 

NRK2: mms://straumV.nrk.no/nrk_tv_webvid03_l (noen ganger sendes NRK1 her, merkelig..)

 

Viktige oppdateringer

 

Hotfix som løser problemet med den rosa flekken midt i bildet (på bilder tatt med HD2's kamera):

 

http://www.htc.com/europe/SupportViewNews....amp;news_id=405

Endret av dekar24k
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg mottok min HD2 idag, men jeg tror sannelig jeg benytter angreretten og sender den rett i retur. Var sterkt preget av choice of the whale (valgets kval) da jeg bestilte den, og har brukt de siste dagene før den ankom på å virkelig vurdere telefonen. Har konkludert med at jeg vil vente på en Android-telefon med tilsvarende specs, som f.eks HTC "Dragon".

 

Dekar24k har laget en fin preview for de som allerede har bestemt seg for telefonen og trenger noen beroligende ord for å svi av/rettferdiggjør i overkant av 5000 flis for en telefon. Det klarer ikke jeg å gjøre når det er snakk om en WinMO 6,5. Det er noe half-assed og uforløst med det operativsystemet, og derfor vegrer jeg meg for å kjøpe telefon nå. Det er en sinnsykt spennende periode hva avanserte telefoner angår og et generasjonsskifte er på gang. Derfor gidder jeg ikke hoppe på den første telefonen og foreløpige beste telefonen som dukker opp.

 

Min gamle trofaste N95 får duge noen måneder til...

Lenke til kommentar

Flott førsteintrykkspost. Synd forbrukerene er tidligere ute enn Amobil.no selv. :p

Håper de nå skipper førsteinntrykket og hopper rett på en test som kommer snart.

 

Hvis det virkelig kommer en telefon med samme specs som HD2, bare med Android OS, så ser jeg absolutt ingen hinder for at HD2 brukere da skulle kunne installere denne romen på sin telefon.

 

Men uansett. Smak og behag. Selv sitter jeg med inntrykk av at Android er ikke så fantastisk som folk skal ha det til og at for meg så har ikke Android noen fordeler fremfor Windows Mobile. Nå skal det være sagt at det helt sikkert ikke er omvendt heller, så da er det jo hipp som happ hva jeg kjøper.

 

Som sagt tidligere. Hvis de bildene som har lekket ut virkelig er Dragon, så må jeg innrømme at jeg liker utseendet på HD2 mye bedre.

 

Igjen, flott post og gleder meg til jeg får min HD2 i morgen siden det både er første touch mobil og første Windows Mobile mobil. :D

Lenke til kommentar
Jeg mottok min HD2 idag, men jeg tror sannelig jeg benytter angreretten og sender den rett i retur. Var sterkt preget av choice of the whale (valgets kval) da jeg bestilte den, og har brukt de siste dagene før den ankom på å virkelig vurdere telefonen. Har konkludert med at jeg vil vente på en Android-telefon med tilsvarende specs, som f.eks HTC "Dragon".

 

Dekar24k har laget en fin preview for de som allerede har bestemt seg for telefonen og trenger noen beroligende ord for å svi av/rettferdiggjør i overkant av 5000 flis for en telefon. Det klarer ikke jeg å gjøre når det er snakk om en WinMO 6,5. Det er noe half-assed og uforløst med det operativsystemet, og derfor vegrer jeg meg for å kjøpe telefon nå. Det er en sinnsykt spennende periode hva avanserte telefoner angår og et generasjonsskifte er på gang. Derfor gidder jeg ikke hoppe på den første telefonen og foreløpige beste telefonen som dukker opp.

 

Min gamle trofaste N95 får duge noen måneder til...

 

 

Kan du virkelig bruke angrerett etter å tatt mobilen i bruk. Jeg trodde at det ikke var mulig. Ved bestilling på nettet kan du bruke angrerett så lenge mobil ikke er tatt ut av emballasje

Lenke til kommentar
Jeg mottok min HD2 idag, men jeg tror sannelig jeg benytter angreretten og sender den rett i retur. Var sterkt preget av choice of the whale (valgets kval) da jeg bestilte den, og har brukt de siste dagene før den ankom på å virkelig vurdere telefonen. Har konkludert med at jeg vil vente på en Android-telefon med tilsvarende specs, som f.eks HTC "Dragon".

 

Dekar24k har laget en fin preview for de som allerede har bestemt seg for telefonen og trenger noen beroligende ord for å svi av/rettferdiggjør i overkant av 5000 flis for en telefon. Det klarer ikke jeg å gjøre når det er snakk om en WinMO 6,5. Det er noe half-assed og uforløst med det operativsystemet, og derfor vegrer jeg meg for å kjøpe telefon nå. Det er en sinnsykt spennende periode hva avanserte telefoner angår og et generasjonsskifte er på gang. Derfor gidder jeg ikke hoppe på den første telefonen og foreløpige beste telefonen som dukker opp.

 

Min gamle trofaste N95 får duge noen måneder til...

 

Er vel ikke akkurat den første smart telefonen med touch skjerm som er kommet på markedet.... men venter du 5-6 måneder får du kanskje en bedre og venter du 12-14 måneder får du helt sikkert en bedre og venter du 2 år så får du garantert en som er bedre og venter du 3-4 år er det ikke godt å si hva du får..... et generasjonsskifte er på gang??? det er jo på gang hele tiden. Jeg fikk min første mobil for 16 år siden det har vært ganske mye som har utviklet seg hvert eneste år...

Lenke til kommentar
Er vel ikke akkurat den første smart telefonen med touch skjerm som er kommet på markedet.... men venter du 5-6 måneder får du kanskje en bedre og venter du 12-14 måneder får du helt sikkert en bedre og venter du 2 år så får du garantert en som er bedre og venter du 3-4 år er det ikke godt å si hva du får..... et generasjonsskifte er på gang??? det er jo på gang hele tiden. Jeg fikk min første mobil for 16 år siden det har vært ganske mye som har utviklet seg hvert eneste år...

 

Selvfølgelig foregår det en kontinuerlig utvikling i mobilbransjen, men bruken av 1 GHz-prosessor, introduksjonen av Andriod og etterhvert WinMo 7 mener hvertfall jeg representerer et generasjonsskifte. Vi har heller ikke sett hva man kan få til når man kombinerer Andriod 2.0 med Snapdragon. Det er jeg såpass interessert i å få med meg, at jeg velger å avvente HTC HD2. Det tar verken 2 eller 16 år.

Lenke til kommentar
både gleder å gruer meg til dette, aldri har jeg hatt mer ræva telefoner enn de htc/windows telefonene jeg har hatt mens jeg alikevel har bestilt denne....

Venter med å selge iphone 3gs`en 32gb før jeg har testet ut denne greia

 

 

 

Blir spennende å se hva du mener, lest mange av meningene dine om windows mobiler her på forumet. Du får gi oss tilbakemelding når du har fått mobilen din :)

Lenke til kommentar

Hei,

 

Jeg er ny på forumet her, men har tidligere hatt QTEK 2020, QTEK 100 og HTC P3300.

 

Etter et par år med Nokia N95 har jeg nå anskaffet en HTC HD2.

 

Så til saken: Leser i en review ( http://www.mobilen.no/wip4/n900-full-mangler/d.epl?id=41312 ) at Nokia N900 er full av mangler, bl.a. kan den ikke spille av NRK nett-TV. Det får jeg ikke til med min HD2 heller. Kommer like langt som beskrevet for Nokiaen

 

Noen tips?

Lenke til kommentar

Husk på at HTC HD2, med sin spec, mest sannsynlig kan kjøre WM 7 når dette kommer. Ikke offisielt, men fra xda. HD er toppmodellen til HTC og kommer en gang i året før jul. Dersom man kjøper denne, har man toppmodellen til HTC med WM et helt år, og samtidig mulighet til å oppgradere til WM 7.

 

HD 2 skal jo komme i butikkene 23. november, er det offisiell rom på de som selges nå? HTC utsatte jo pga de skulle teste og gjøre en siste finish for å gjøre den stabil...

Endret av Marcyss
Lenke til kommentar
både gleder å gruer meg til dette, aldri har jeg hatt mer ræva telefoner enn de htc/windows telefonene jeg har hatt mens jeg alikevel har bestilt denne....

Venter med å selge iphone 3gs`en 32gb før jeg har testet ut denne greia

 

Har vært trofast Q-tec/HTC bruker i 4 år og har akkurat byttet fra HTC TD2 (med WM 6.5) til 3GS og kommer ikke til å se meg tilbake. Mest geniale telefonen (3GS) jeg har vært borti noen gang, og kan ikke forstå de som ikke kaller dette en "Smart Phone" for mer "smart" er det knapt mulig å gjøre det, med noen unntak da.

 

Savner noe bedre batterikapasitet, men har løst dette ved å ha flere ladere der hvor jeg oppholder meg. Ellers er integreringen og flyten på telefonen fantastisk uten noen hick-ups av noe slag foreløpig. Eneste ulempen jeg i skrivende stund ser er at jeg bruker telefonen betydelig mer aktivt og nok også kommer til å få en "liten" attpå regning fra Itunes og Appstore...

 

Savner du ikke fleksibiliteten i WM spør dere? Ikke i det hele tatt!!! Foretrekker å ha en mob - og et system - som bare "flyter" grenseløst og som lar meg gjøre det jeg vil uten å forutsette en Ph.D. i WM 6.1/6.5, når alt jeg vil er å ha en problemfri hverdag. :innocent:

 

 

Hell bent for leather!

Endret av Rob Halford
Lenke til kommentar
både gleder å gruer meg til dette, aldri har jeg hatt mer ræva telefoner enn de htc/windows telefonene jeg har hatt mens jeg alikevel har bestilt denne....

Venter med å selge iphone 3gs`en 32gb før jeg har testet ut denne greia

 

Har vært trofast Q-tec/HTC bruker i 4 år og har akkurat byttet fra HTC TD2 (med WM 6.5) til 3GS og kommer ikke til å se meg tilbake. Mest geniale telefonen (3GS) jeg har vært borti noen gang, og kan ikke forstå de som ikke kalles dette en "Smart Phone" for mer "smart" er det knapt mulig å gjøre det, med noen unntak da.

 

Savner noe bedre batterikapasitet, men har løst dette ved å ha flere ladere der hvor jeg oppholder meg. Ellers er integreringen og flyten på telefonen fantastisk uten noen hick-ups av noe slag foreløpig. Eneste ulempen jeg i skrivende stund ser er at jeg bruker telefonen betydelig mer aktivt og nok også kommer til å få en "liten" attpå regning fra Itunes og Appstore...

 

Savner du ikke fleksibiliteten i WM spør dere? Ikke i det hele tatt!!! Foretrekker å ha en mob - og et system - som bare "flyter" grenseløst og som lar meg gjøre det jeg vil uten å forutsette en Ph.D. i WM 6.1/6.5, når alt jeg vil er å ha en problemfri hverdag. :innocent:

 

 

Hell bent for leather!

 

Akkurat det samme som deg sa jeg da jeg switcha til iPhone for 2 1/2 år siden, men det blir kjedelig til slutt. Dersom du aldri har brukt iPhone før så har du derimot mye å glede deg til. Det er veldig deilig at alt fungerer, selvom HTC HD2 er en ganske mye råere opplevelse spør du meg.

Endret av dekar24k
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...