Gå til innhold

Tips til start på en fantasy fortelling?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg for min del begynte med å tegne ganske provosorisk frem et kart, så begynte jeg å tenke på historie som tar form i denne verden.

 

Til nå har jeg ikke begynt på noe "hoved" historie. Så kanskje det er en plass å starte, begynne å bygge små pilarer for å støtte historien din opp på?

 

Og Sobrie, hva du beskriver er en del av monomyte teorie, det er fult mulig å bruke det "gamle" i ny setting bare du sørger for at resten av historien ikke går etter gamle trakter.

Lenke til kommentar

Joda, det kan bli bra vis du får til en fin vri på det, eller gjør noe spesielt med en allerede godt brukt formel. Den oppbyggingen/starten jeg nevnte finnes jo i ofte nevnte Ringenes Herre, Tidshjulet, Belgarion og Sagaen om Riftkrigen (og sikkert mange fler), og tja, jeg synes at når jeg begynner på en ny fantasyserie så er det befriende å lese et annet utgangspunkt.

Lenke til kommentar

A Song of Fire and Ice er noe av det mest dramatiske jeg har lest. Sjeldent har jeg vekslet mellom så mange følelser når jeg har lest.

 

Hvis ikke er Discworld utrolig underholdende, og de aller fleste bøkene kan leses enkeltstående. Forfatteren legger stor vekt på intertekstualitet.

Endret av thrice
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...