Gå til innhold

Anmeldelse Asus UL30A (Batterikongen)


jon_o

Anbefalte innlegg

Det som er viktig for meg er å kunne spille av HD-materiale. Vil både A og VT takle dette?

Er 720p som er viktigst med tanke på skjermoppløsning, men om noen har testet 1080p mot ekstern skjerm, så tar jeg gjerne imot erfaringer. :)

Jeg har UL30A og har ingen problemer med å spille av 720p og 1080p. Har prøvd med 720p via HDMI på min LCD-skjerm uten noen problemer, ikke noe hakking eller flimring.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dersom jeg skulle valgt i dag, ville jeg trolig foretrukket Asus UL30A ovenfor min egen perle Acer Aspire 3810T. Det er noen få grunner til dette, noen mer markante enn andre:

41F7XM1pBVL.jpg

Bruker bilde som henvisning i argumentasjon

 

- Batteriet på den beste utgaven (5600 mAh) varer et par timer lengre

- Hver tast på tastaturet er kapslet inn, imotsetning til 3810T der støv og smuler legger seg på den felles platen bak tastene godt synlig

- Høytalere er marginalt bedre

- Vertikal innsynsvinkel er etter sigende ikke like dårlig som på 3810T

- Mer stilrent ytre

- Mer stillegående (begge er uansett, men)

- Marginalt bedre grafikkytelse

 

Så over til ulempene. For det første har trackpad'en små knotter i stedet for å være glatt. Det er aldri bra. Generell ytelse er litt svakere enn ved 3810T. Til sist er det også tåpelig hvordan de har gjort noen deler av maskinen tynnere enn andre, slik at den blir litt ujevn. Dette er derimot kun småpirk, og modellen virker ikke som om den har noen åpenbare svakheter.:)

Lenke til kommentar

Er igrunn ganske fornøyd med min UL30A. Valgte den foran VT versionen fordi jeg bruker den for det meste til skole. HD avspilling fungerer også bra, både 720 og 1080.

 

Eneste problemet jeg har med pcen er at hardiskstøyen ofte blir for stor. Særlig vis jeg sitter på en lesesal. Da hører man lydene så godt at jeg må bruke ørepropper for å klare å konsentrere meg. Den lager en "tsjk" lyd ca hvert 5. sekund. Er det flere som har dette problemet?

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-XHLacM

Nei, har ikke opplevd noe slikt.

Høyreklikk på C-disken og gå inn på "Egenskaper". Så velger du "Verktøy-fanen" og trykker på "Defragmenter". Fjern tidsplanen som ligger der. Under "Generelt-fanen" som du kommer inn på etter du trykket på "Egenskaper" fjerner du haken på "Tillat at filene på dennne stasjonen indekseres(...)". Dette bør gjøre susen. ;)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Min UL30A har klikket helt. (Må på service) Så jeg ønsker å ta backup. (Får ikke startet maskinen)

Hvilket kabinett må jeg ha da?

 

http://www.dustinhome.no/lp_1288_7581.aspx

 

Denne er har det nye superraske USB 3.0-grensesnittet (2.0-kompatibel), hotswapping, samt tar både 3.5" og 2.5" disker (uten montering-bare stikk disken rett nedi). Kloningsverktøy medfølger:

http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=589049&view=detailed#ProductTabs

Endret av intel_inside
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Lenge siden noen har skrevet i tråden, men håper likevel på noen gode svar.. Titter på pc i denne sjangeren. Er dette fortsatt en av de bedre pcene på markedet, eller er det noen som har blitt bedre nå? Sett i hovedsak mest på a og vt modellen.

 

Jeg bruker pcen til dette:

 

FM (viktig)

MYE internett

skolearbeid (powerpoint, word osv)

MYE musikk

Bilder

 

 

Hvilken av modellene vil da være best for meg? Batteri er viktig, men vil ikke at det skal gå utover effekten på de andre egenskapene.. Greier a-modellen å dra disse tingene like bra som vt?

 

Har lest en del om denne, og virker som det ikke er noe cd-rom. Stemmer dette?! I så fall, hvordan kan man da spille osv på denne dataen?

 

Håper på veldig raskt svar da jeg skal kjøpe ny data straks!

Lenke til kommentar

Er ikke CD/DVD ROM ja. Det er en modell ute med, men den har ikke kommet til norge enda. Er den jeg venter på....

 

Hva heter denne modellen da? Og Er det noe som er dårligere på den? Type prosessor, batteri, grafikk eller noe som helst?! Vet du noe om når den kommer?

 

Hvordan kan man få lagt inn spill som FM på denne maskinen da (den vanlige modellen uten cdspiler)?

Endret av Kridal
Lenke til kommentar

Da har jeg hatt en reklamasjon mot min maskin. Skjermen sluttet plutselig å fungere. Det vil si, baklysene fungerte fint, men det var ikke mye annet enn hvistt på skjermen. Tok det som en garantisak mot ASUS, og etter utfylling av skjema fikk jeg beskjed om at maskinen ble hentet av bud fra Anovo. To dager senere kom budet tilbake. For menig mann er det nok mulig man må levere eller sende inn maskinen selv, men reparasjonstiden og prossessen rundt var veldig behagelig.

Lenke til kommentar

Kridal og alle andre:

 

Ser at det er kommet ut noen nye modeller, formodentlig i det samme segmentet, med aluminium/bambus-finish... kommer inn på komplett 31. mai, U35JC og U45JC, noen som tenker noe om disse? De frister. Prisen er ikke så gæren heller, tatt i betraktning en betydelig oppgradert ytelse.

Lenke til kommentar

Kridal og alle andre:

 

Ser at det er kommet ut noen nye modeller, formodentlig i det samme segmentet, med aluminium/bambus-finish... kommer inn på komplett 31. mai, U35JC og U45JC, noen som tenker noe om disse? De frister. Prisen er ikke så gæren heller, tatt i betraktning en betydelig oppgradert ytelse.

 

Noen reviews eller litt mer utfyllende spec enn det som står på komplett? (Finnes det også mange versjoner av disse slik at man aldri helt vet hvilken modell man egentlig ser på slik som UL30A ? )

Lenke til kommentar

Nå er ikke "U" serien den som har 12 timer. UL står for Ultra Low, noe som refererer til Ultra Low Volt CPUen, som de har da omdøypt til UnLimited serien.

 

Går du på websiden dems vil du se at det fins U, UX, og UL serier. UL er den enaste som har "Batteri Longativity" i beskrivelsen. U er den "normale", og UX er kraftigast av serien...er ivertfall sånn jeg oppfattet det.

 

http://event.asus.com/2009/nb/ul_series/

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Har noen spørsmål til dere som har hatt maskinene en stund. Lurer på om dere har samme erfaringene som meg.

 

Harddisk støy i form a kvitring stortsett hele tiden og hvis maskinen får seg et lite slag kommer det høy hakking i ca 30 sek.

 

Etter 6mnd bruk har maskinen blitt veldig varm og merkbart tregere.

 

Avtrykk fra tastaturet i skjermen og "kanten" rundt skjermen og rundt tatstaturet slites mot hverandre og lager stygge merker. Lurer på om jeg skal klage på dette.

 

Er det flere som har disse erfaringene og er det eventuel noe man kan gjøre noe med?

Endret av freddyteddy
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...