Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Startmotor på 740gl fortsetter på trinn 3..


Anbefalte innlegg

Hei, har et problem med en 740GL. Den starter som drøm, men problemet er at den starter på trinn 2 og ikke 3 på tenninga. Trinn 2 er jo også det trinnet bensinpumpa starter på, og kan jo ikke kjøre rundt med en starter som fortsatt går. Har noen anelse om hva som har skjedd? Dette kom helt plutselig. Hjelp tas imot med stor takk:) nå som snøen begynner å falle så er det jo viktig å ha sjuførn på stell ;)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Når du vrir nøkkelen i posisjon 3 får du en klemme 50 spenning ned til startmotoren så den sviver. Noen ganger blir bakstykket på tenningslåsen bare grus så klemme 50 får spenning i posisjon 2 når den ikke skal gå. Kjennes den helt normal ut når du vrir?

 

Ellers er det en overledning mellom klemme 15 og 50 et eller annet sted, men mest vanlig er problemet bakstykket. At den har lurt seg inn på en annen krets skal litt til ikke at det bør være noe problem og finne ut av. Enkel feil og enkel bil.

 

Bakstykke fås som regel kjøpt løst, men opplevd at man må ha komplett rattlås, nøkkel osv. Så sær er ikke bilen din. Sjekk biltema du kan jo lage en 240 fra scratch der sånn. Kanskje billigere og sette på sånn startknapp først som sist nå har du en grunn til det :D Det er sikkert billigere og lettere enn bakstykke og du får det kasta etter deg på biltema. Hvis alt annet elektrisk fungerer.

 

Inntil videre start motoren og napp av den tynne simple ledningen på startmotoren. Eller jeg hadde passa fingra det går en del strøm forbi der. Klipp den lengre opp og hold dem mot hverandre når du skal ha start sånn som biltjuvene gjør. Strømmen som går der er ikke farlig, men det kan nok slå gnist. Du har sikkert sett det på film. Isoler ledningen som kommer fra kupeen når du ikke bruker den. Nødløsning hvis det brenner på dass.

Endret av Mekker`n
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...