Gå til innhold

HD4890 eller HD5850


WishYou

Anbefalte innlegg

Nok en "Hvilket skjermkort?"-tråd

 

Jeg driver og sysler med oppsett for en ny PC da den gamle begynner å dra på årene, 6 for å være nøyaktig. Den nye skal være til jobbing, bilde og videoredigering i hovedsak, men også noe spill, programmering og annet dill.

 

Det kommer til å bli en Core i7-sak, noe a la dette:

  • Asus P6T6 WS Revolution
  • Intel Core i7 920/940/950
  • 2 x OCZ DDR3 PC3-12800 Gold Low-Voltage Triple Channel 6 GB

Jeg sliter imidlertid med å finne grunnlag for å velge skjermkort. Har tenkt å bruke maks 2000,- helst mindre. Det er viktig med lavt støynivå i tillegg til ytelsen.

 

Vurderer disse:

  • Sapphire Radeon HD 4890 Toxic (Tilsynelatnede utgående/vanskelig å få tak i?)
  • Sapphire Radeon HD 4890 Vapor-X 2 GB
  • Sapphire Radeon HD 5850

LInker og slikt her: https://prisguiden.no/vis_handlevog...waggon_id=70702

 

Innspill? Andre forslag?

 

Wish

Endret av WishYou
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis du får tak i et HD5850 så er det helt klart det beste kortet til denne prisen, det finnes ingen konkurranse i det prissjiktet akkurat nå.

 

Vil minne om at HD5870 koster ca. 2750 kr, det er på lager nå, og det følger med to spill til en verdi av ca. 700 kr (Vet ikke hvor interessant battlestations: pacific er, men Dirt 2 er en ganske god bundle i seg selv syns jeg). Verdt å nevne dersom du tilfeldigvis hadde tenkt å kjøpe begge disse spillene uansett, siden prisen da blir bare ørelite i overkant av 2000 kr :)

Lenke til kommentar

Takk for tips!

Driver å forhandler med fruen om hvor mye cash vi kan legge ut, skal jo tross alt ha et skikkelig jern å redigere video av junior på... ;)

 

Følger Dirt2 med 5870 alle steder? Det er bare et fåtall steder jeg har sett det reklamert, dessuten så jeg at det spillet ikke slippes før mye senere i høst?

 

Vet du hvordan støyen er på disse kortene?

Tenker da spesielt på stock-kjøleren på 5850/5870 kontra vapor-opplegget til sapphire for de to andre.

 

Wish

Lenke til kommentar

Så vidt jeg har sett følger i allfall Dirt 2 med samtlige HD5870-kort. Sapphire sitt skal ha både Dirt 2 og Battlestations: Pacific. Jeg ser også at ikke alle nettbutikker reklamerer med dette, men det tror jeg bare er manglende informasjon. Jeg får mitt fra datakjeden (kortet jeg linket til) i morgen, så da vet jeg det sikkert :).

 

Det skal sies at jeg ikke helt vet hva slags bundle (hvis noen) som følger med HD5850-kortene, men det kan godt være at Dirt 2 følger med der også. Dirt 2 slippes senere i høst ja, så det man får er en kupong. Blir vel antageligvis nedlastbart når det slippes.

 

Angående støy så er det litt forskjellig informasjon ute å går. Folk som har kortene i HD5800-tråden sier det bråker mindre enn HD4870, mens mange anmeldelser sier det bråker mer (eller de har i allfall målt det til å bråke mer). På tomgang blir det tvilsomt et problem. Kortene bruker da i underkant av 30 W, og jeg har ikke lest noen som har klaget på tomgangsstøyen. Jeg vet ikke hvordan det måler seg opp mot VaporX, det kan vel enda ta litt tid før kort med custom-løsninger kommer på banen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...