Gå til innhold

hvor får man kjøpt en jet-pack?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

så vidt jeg vet er den eneste du kanskje kan få kjøpt den øverste du linker til. fra jet p.i.

 

den andre du viser til er jo mer en luft til bakke jetglider en jet pack. og den krever at du har en viss høyde eventuelt et fly å launche fra.

og så vidt jeg vet er den heller ikke til salgs. du kan jo gå inn på linken som står i den nederste filmen din og lese om den.

Lenke til kommentar

Jeg tror ikke du skal ha allt for store forhåpninger til en jet-pack, de er veldig dyre, de har en veldig begreset flytid (44 sek på den med mest kapasitet) og man får ikke akkurat tak i hydroganperoksid (drivstoffet) i en god nokk renhet overallt.

 

Jet-pack klippene er somregel akkurat som det klippet du viste klippet sammen fra flere klipp slik at det virker som at man kan fly mye lenger enn det som egenklig er tilfellet.

 

Før det er noen som kommer ut med en komersiell turbofan drevet jet-pack som da har mye lenger flytid så er det ikke værdt pengene.

Bell hadde faktisk en fungerende flyvende prototype av en slik i 1969 kallt Jet Belt som teoretisk kunne fly i 25 minutter så det er ingen umulighet:

aerosystem_clip_image032.jpg

 

En billigere og lengere varende løsning for en privatperson er vel denne:

Den kan være i luften i timer, men det er jo begrenset hvor høyt du kommer, også er du ikke akkurat så "fri" som med en vanelig jetpack siden det henger en stor slange etter deg, du må dra på en stor motor etter denne slangen, du må være over vannet og høyden er begrenset.

Endret av flesvik
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
I og med at en jetmotor skyver ut veldig varm luft er det ikke da veldig stor fare for å brenne av seg føttene når man bruker denne?

Nei det var spesifikt derfor man måtte lage en turbofan motor (værdens minste turbofan faktiskt) istedenfor en ren jetmotor. For i en turbofan så er det en vifte forran som bypasser en del luft forbi jetmotoren som igjenn blander seg med den varme jeteksosen etter motoren. Dette gjør at eksosen som da blir blandet med kjølig bypassluft fra viften blir kaldere og man brenner seg dermed ikke. Men man hadde vel på seg en brannsikker drakt i tilegg pluss at eksosen er et stykke unna "føreren".

 

Forresten så er alle moderne jetmotorer til fly turbofan motorer (men det er mindre vifter på jagerfly enn på passasjerfly pga at de skal kunne gå fortere). Og der man ser det best er vel på pasasjerfly med den enorme viften som er forran motoren. Viften gjør at motoren får mer effekt i lavere hastighet pluss at det blir mindre støy fra motoren pga. at bypassluften fra viften som ligger utenfor jeteksosen "demper" lyden litt på en måte og den reduserer også eksostemperaturen.

Endret av flesvik
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...