Gå til innhold

tips til tilbredning av hjorte kjøtt..


Fanta4free

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

En hjortefilet på 2,5kg? Det var en stor hjort.. Men brun den i pannen, så inn i ovn på ca 120 grader til steketermometeret* sier ca 55 grader. Ta ut kjøttet og dekk det til med aluminiumsfolie og la det hvile i ca halvtime. I mens koker du ut langpannen kjøttet har ligget i med litt rødvin. Server f.eks med delikatessepoteter, sopp og en grønnsak til.

 

*Har du ikke steketermometer? Kjøp det! Det koster en hundrelapp for et digitalt.

Lenke til kommentar

Kommer helt an på ovnen og temperaturen. Du kan sette temperaturen på 300 grader og få en kjernetemp på 55 grader på 0,svisj, men da blir kjøttet tørt og guffent. Du kan også sette tempen på 55 grader og la kjernetempen nå 55 grader i løpet av en dag, men det blir kanskje litt drastisk for allmuen.

 

Det er ingen fasit på hvor mange timer det tar. Du får best smak og mørhet av å bake kjøttet på lav temp over lengre tid. Hastverk er lastverk, som det heter.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Steken går i langpanne med en løk, en stor gulrot, en halv purre og evt. 100g sellerirot, alt grovkuttet og brunet på stekepanne. Når steken er ferdig, tar du den ut av pannen og setter den på et lunt sted for å hvile. Langpannen med kjøttsafter og grønnsaker kan du så deglasere, som det heter på fint, med kraft (helst demiglace, mener man får kjøpt det på Meny nå om dagen) og en dæsj vin. Da koker du løs fastbrente biter med kjøtt og får alle kjøttsaftene med i sausen. Etter 10 min. i ovnen skal du ha fått med det meste av smaken fra langpannen, dette siler du så i en liten gryte og koker inn til det tykner litt. Ha gjerne i litt tyttebær og smak til med salt og pepper, kanskje også litt einebær.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...