Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Har en meget vanskelig hverdag og store relasjonsproblemer med min mor. Trenger hjelp og råd?


Gjest Kommertilåslåendag

Anbefalte innlegg

Gjest Kommertilåslåendag

Hei, jeg er en gutt på 18 år. jeg har nå bodd sammen med min mor siden jeg ble født, men helt siden jeg fylte 12 år har hun oppført seg som en satans djevel. Som 12 år begynte hun å sende meg bort til mine besteforeldre annenhver helg for at hun skulle få barnefri, ettersom det var da min far egentlig skulle ha meg men han bor langt unna. Så mot min vilje ble jeg sendt bort annenhver helg i 2 år og uansett hva jeg sa så brydde hun seg ikke hun bare ønsket å ha fri. Jeg ringte henne til og med å spurte om jeg kunne komme hjem noen av de helgene men når jeg gjorde det så klikket hun mentalt og begynte å rope til meg i telefon og beskylte meg for å ha øderlagt helgen hennes. jeg har hadt god kontakt med min far og resten av familien og de har lenge sagt at det er noe galt i hode hennes. Hun har beskylt eks mannen for å ha gjordt diverse ting som ikke er sant, og sa til hele familien hennes at min far var alkoholiker selvom det heller aldri har skjedd.. Det var rundt når jeg ble 13 år at hun fant seg ny kjæreste. Hun begynte fort å kontrollere han , gråt mye til han og klagde over hvor ille vi barna var mot henne. Så han ble påvirket og tenkte hele tiden at vi var noen drittunger og at moren min hadde rett. Min mor er den frekkeste person jeghar møtt i hele mitt liv, hun behandler sin mor som dritt og skjeller henne ut hver eneste gang vi er sammen med hun. Hvis noen prøver å stå imot moren min begynner hun å hyle / gråte.. Si mamma har sagt til en av barna : Dere kan få lov til ditten eller datten. og så når det kommer til saken sier hun hver gang jeg har aldri sagt det. og hvis jeg prøver å arrgumentere mot at hun faktisk har sagt det så sier hun Hysj, hysj, hysj og hysj til hvert eneste ord som kommer ut av munnen min så jeg ikke klarte å si noe tilbake. og hvis jeg prøvde engang til så sier hun dette blir konsekvenser så tok hun fks internett en mnd eller lignende. Det er flere hundre eksempler på at hun er klikk i hode men det kan bli mye å skrive her. Hele familien min på far sin side har støttet meg etter som alle har sett hvordan mamma kan være. Hun har faktisk ikke sagt en positiv ting til meg på flere år , alt jeg hører er negativt negativt og enda mer negativt! jeg er så dødslei av denne dritten. Klaging,sutring og negativitet mot meg i 6 år det gjør mye med en person skal jeg fortelle deg. Det høres kanskje ut som jeg skriver mye tull og overreagerer men hvis du hadde levd i mine sko så hadde du forstått meg bedre. For et par år tilbake var vennene mine livredde for å komme på besøk til meg, pga mamma pleide faktisk å rope ned til meg og krangle med meg mens jeg hadde venner på besøk. Så alle venner og familie vet hun er gal :S

 

jeg snakket med eksen hennes her for et par uker tilbake om hvordan hun var som yngre.. og hun hadde tydlighvis engang på en fest med alle vennene til eksen hennes plutselig ut av det blå begynt å Hyle og skrike og si ting som ikke er sant om eksen forran alle vennene hans så han faktisk mistet alle vennene som var der. Nå har hun også fått seg ny kjæreste som i og for seg er veldig grei men jeg er redd for at hun kommer til å påvirke han like mye som hun gjorde med forrige. I dag fks så hadde vi en krangel om noe helt uvesentlig(middag) jeg prøvde å snakke med henne rolig og spurte henne om en ting jeg lurte på angående middagen. (hvorfor hun lagde mer mat når alle var ferdig) så begynte hun å rope å skrive å kalle meg utakknemelig men faktumet er at jeg er veldig takknemlig for mat osv og sa jeg kunne spise det til kveldsmat jeg bare lurte på hvorfor hun lagde det. Og denne lille saken endte opp med at hun prøvde å dytte meg ut av kjøkkenet så jeg bare hold henne i begge armene å gikk inn på kjøkkene og spurte = hvorfor tåler du ikke å høre noe som går imot det du tror du har sagt?

så prøvde hun å dytte meg engang til i veggen og jeg bare gikk bakover med henne igjen.. så kom lille broren min inn, Så roper hun iKKE SLÅ MEG KOM DEG VEKK JEGVIL IKKE SE DEG HER MER. KOM DEG VEKK!! men jeg slo henne aldri! hun har i løpet av disse årene kastet utallige ting rundt om kring seg i rettning meg, fika til meg hard fordi jeg ville si min mening. kasta en 10 liters bøtte vann ned trappa etter meg fordi jeg var uenig med henne.

 

er flere eksempler meg har glemt mye.

Hun sier også at jeg ikke har sympati? men hva hun mener med det skjønner jeg ikke helt .

jeg kan ikke noe for at jeg ikke føler noe for henne etter all den dritten hun har gitt meg, hvis hun gråter eller lignende bare er jeg helt stum å føler ingenting. men hun er den eneste som det er sånn mot :S

 

Hun må ha en sykdom eller noe galt i hode hennes. Fordi alltid er det hun som har rett ! og ingen kan si henne imot.

Hun glemmer at hun har sagt ting og sier hun aldri har sagt det. sier noen imot henne selvom de ikke er frekke og snakker med rolig stemme, sier hun bare er du frekk? er du frekk ? sånn milliard ganger .Dette blir straff!

 

ha meg unnskyld for alle skrivefeilene osv, jeg orker ikke rette opp alt dette.

 

Burde jeg ta til meg det hun sier til meg ? fordi noenganger får hun det til å virke som jeg er den gale personen ;( selvom jeg hører fra søstra mi som er 16 at det er mamma som er klikk.

 

pappa tror hun prøver å gjøre livet mitt jævlig fordi pappa og mamma slo opp når jeg var 0.5 år. og at hun vil straffe meg for å straffe han. Jeg vet ikke helt jeg :(

Det som er rart er at søskenene mine er frekke som faen , og de får aldri problemer. mens hvis jeg er det minste frekk så går alt rett vest.

 

Hva burde jeg gjøre for å ikke klikke helt ? For det har hvert hendelser som har hvert veldig nær at jeg har hatt lyst til å grisebanke henne pga hun er så urettferdig.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Burde jeg ta til meg det hun sier til meg ? fordi noenganger får hun det til å virke som jeg er den gale personen ;( selvom jeg hører fra søstra mi som er 16 at det er mamma som er klikk.

Ikke ta det til deg. Har dere fått noen form for hjelp? Familierådgivning? Det er ikke godt for barn å vokse opp under slike forhold.

pappa tror hun prøver å gjøre livet mitt jævlig fordi pappa og mamma slo opp når jeg var 0.5 år. og at hun vil straffe meg for å straffe han. Jeg vet ikke helt jeg :(

Det kan godt være, men det kan også være flere ting, noe som har skjedd tidligere i livet eller i barndommen. Tviler på at en slik reaksjon er forårsaket av kun denne situasjonen.

Lenke til kommentar
Gjest Kommertilåslåendag

jeg går ikke på noe familierådgivning. uansett vet jeg at det ikke ville funket for moren min , absolute ingen klarer å si noe til hun uten at hun klikker. Hun tåler ikke kritikk eller motsnakking..

 

Jeg har et bra liv utenom med mamma, venner, sosialt liv osv.. alle vennene mine ser ikke på meg som en drittsekk så tror ikke at jeg trenger familierådgivning jeg vil helst bare ikke ha noe mer å gjøre med hun. Har lyst til at hun bare forsvinner ettersom hun bare øderlegger for folk. ekke så hyggelig å bare høre negative ting skal jeg fortelle deg, men jeg har klart å komme meg over tinga hun sier.. pga jeg har venner som støtter meg... Men det har hvert tilfeller hvor jeg nesten har hadt lyst å drepe henne og bare klint hun rett ned.

 

Hvis hun fiker til meg, kaster ting eller dytter meg whatever.. jeg har rett til å gjøre noe tilbake? hun fortjener faen meg å bli grisebanka .

Lenke til kommentar

For å si det enkelt:

 

Flytt og bryt kontakt inntil hun får hjelp av lege og blir friskmeldt.

Vet det er lett å si, men etter personlig erfaring er det også meget lett å gjøre.

 

Din mor viser utvilsomt symtomer for flere typer personlighetsforstyrrelser og det er umulig å ikke bli personlig preget av adferden av en person man bor sammen med.

 

Personer med paranoid personlighetsforstyrrelse er følsomme, sårbare og nærtakende. De oppfatter verden som uvennlig og farlig, er mistenksomme, alltid på vakt – og de forventer å bli utnyttet av andre. Derfor har de brede marginer for det de oppfatter som krenkelser, blir lett fornærmet og går ofte til motangrep. Fordi de hele tiden er på vakt overfor alt og alle, er de også svært anspente – noe som ofte gjenspeiles i kroppsholdningen deres. Disse personene har en tendens til å overfortolke og konstruere opp negative tolkninger av nøytrale hendelser.

 

Personer med histrionisk personlighetsforstyrrelse preges av overdreven emosjonalitet, teatralsk væremåte, dramatisering, overdreven oppmerksomhetssøking, selvopptatthet og overdrivelser. De kommer ofte lett i kontakt med andre og kan gjøre et sterkt og godt førsteinntrykk, men har vanskeligheter med å opprettholde varige stabile relasjoner til andre. Noen er kroppslig ekshibisjonistiske, utfordrende og kan være upassende forførende for omgivelsene. Ofte er disse personene lett påvirkbare fra omgivelsene i forhold til meninger og handlinger.

 

 

Jeg skal selvfølgelig ikke sette noe diagnose på din mor, men ut i fra hva du skriver så har du hatt en traumatisk oppvekst, og her må du tenke på deg selv hvordan du skal komme deg ut av sitvasjonen best mulig.

 

traumatisk oppveks kan faktisk føre til at vedkommende får psykiske lidenser.

Den kroniske fasene kan innebære flere aspekter i ulik grad og hyppighet:

 

* Bruddstykker av de mest skremmende elementene i det en har opplevd kan bryte gjentatte ganger inn i dagliglivet som påtrengende minner i form av bilder, tanker eller persepsjoner, urovekkende drømmer eller mareritt. En føler stadig at en er tilbake i den samme situasjonen.

* Følelse av uro ved aspekter som minner om traumet, og plages av mange fysiske manifestasjoner av uroen (hjertebank, svetting, tungpustethet). Dette kan føre til at man unngår tanker, følelser eller samtaler som er forbundet med traumet. Likeledes vil en unngå aktiviteter, steder eller personer som vekker minner om traumet. Interessen for å delta i ellers viktige aktiveter er svekket.

* Følelse av å være fremmedgjort overfor andre personer, og opplevelsen av at at følelsesbredden er sterkt innsnevret.

* Redusert søvnkvalitet, nedsatt frustrasjonsterskel med økt irritabilitet, raseriutbrudd, konsentrasjonsproblemer, økt vaktsomhet og overdrevne reaksjoner på uventede stimuli (for eksempel høye lyder).

* Tilstanden fører til generelt nedsatt livskvalitet, arbeidsevnen og lysten eller evnen til å delta i sosialt fellesskap svekkes.

Lenke til kommentar
Gjest Kommertilåslåendag

jeg skal flytte. men det er ikke før i oktober/november..

 

Jeg skjønner bare ikke hvorfor min pappa flytta for 7 år siden :S han flyttet med min stemor til hennes familie i bergen..

så først nå skal han flytte tilbake

kommer til å bli digg å bo hos han , ikke noe masing og krangling hele tiden.

 

kan noen forklare meg hva schizofren er? jeg fikk høre at moren min kanskje er shizofren. men er usikker på hva det er .

Lenke til kommentar

Det er forbudt å skrive, laste opp, linke til eller på annen måte publisere noe som kan medføre straffeansvar, er ærekrenkende, rasistisk, eller på annen måte i strid med norsk lov. Ved grove brudd på den norske lov som f.eks. barneporno, drapstrusler o.l. kan vi i samråd med jurister melde enkeltpersoner til ISP, eventuelt politi. I slike tilfeller kan de data som er registrert på gjeldende bruker(e) bli overlevert på forespørsel, uten brukeren(e)s samtykke og viten.

 

Oppfordring til drap og/eller drapstrusler er ikke tillat og '2' innlegg er slettet.

 

Dette innlegget skal ikke kommenteres. Eventuelle reaksjoner på moderering skal gjøres via "Personlig Melding".

 

:)

Lenke til kommentar
En schizofren person kan ha flere personligheter og stemmer vrangforestillinger, kan være ekstremt misstroende og urasjonalistisk, gjøre ting i affekt ect ect...

Fint at du skal flytte. Kun faren din kan forklare deg hvorfor han flyttet, men slik du forklarer det så kan jeg se flere grunner til at han ville så langt bort som mulig.

Schizofrene har ikke flere personligheter. Sykdommen innebærer helt andre symptomer. Har man flere personligheter, brukes diagnosen multippel personlighet eller dissociative identity disorder.

 

Jeg syns ikke moren din høres ut som schizofren. Det er en relativt komplisert diagnose, med strenge krav til symptomer.

 

Jeg tror du gjør rett i å forholde deg rolig, syns også du skal prate mer med pappa'n din om hvordan det er å bo hos moren din. Forsøk å unngå konfrontasjoner med henne hvis du kan. Stol på magefølelsen din og hør på hva gode venner sier :)

Lenke til kommentar

Never Can Tell: for det første så må du lese det folk skriver og ikke begynne å lage stråmannsargumenter. Jeg sa KAN ha, i den forstand at de kan ha stemmer som kommanderer dem og opplevelse av tankepåvirkning, ikke utvendig som i de diagnosene som du nevner der en person plutselig kan skifte personlighet utad. Hadde du lagt litt godvilje til så hadde det vært unødvendig for meg å forklare dette.

 

Førsterangssymptomer:

 

* Opplevelser av tankepåvirkning

o Tanketyveri

o Tankepåføring

o At andre kan lese tankene

* Opplevelser av ekstern styring

o Påførte handlinger

o Påførte følelser

* Endrete sanseopplevelser

o Hørselshallusinasjoner

+ Kommenterende stemmer

+ Diskuterende stemmer

+ Andre lyder

o Synshallusinasjoner

o Andre sansehallusinasjoner

* Vrangforestillinger

 

 

 

Uansett så er det bare en fagperson som kan stille slike diagnoser, alt annet blir synsing. Morens oppførsel behøver ikke å ha noe med en psykisk sykdom å gjøre, faktum er at noen personer velger å oppføre seg slik ovenfor en eller flere personer, for hevn og whatnot.

Lenke til kommentar

En hver som kan lese et leksikon eller wikipedia kan si at de er godt kjent med symptomene ved scihzofreni, uten at de har noen videre erfaring med det. Når jeg har redegjort for det jeg har sagt og du velger å delvis se bort ifra det, så ser jeg ikke noen grunn til å ta dette til etterettning. Jeg har en scihzofren person som bor 2 hus bortenfor meg, han har en stemme i hodet som han lar få utløp i lokalavisen i under egoet "dondo" i form av rim og ordspill, han omtaler selv denne stemmen som en egen person som snakker til han, tar han feil han også?. Han heter forresten Arild Iversen og han har skrevet bok om sin lidelse og har vært i både avisa nordlys og lokalavisa andøyposten flere ganger.

 

Tror jeg setter strek her før det går helt OT.

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...
Gjest Guest_Kristine_*

Hei kjære du. ENDELIGT har jeg funnet en som har det AKKURAT som meg! jeg er også 18.. blir 19 i 2010.

jeg kjenner meg SÅ igjen i det du skriver. Jeg har i samråd med pappaen min (som har omsorgsvikt til meg) Kommet frem til det at det er et ord som jeg ikke liker å si. "psykopat".

Det ordet er et slags sykdom som våre mødre har.

 

Med denne sykdommen klarer de ikke innrøme at de har feil, de klarer ikke innse hvilke problemer de skaper. og de klarer heller ikke å vite at de er syk. Og hjelper hvertfall ikke å prøve å fortelle hun det!

 

Derfor er det viktig at du prøver så godt du kan å spille på lag med moren din, si minst mulig.

 

Det jeg gjorde var å se saken fra hennes side, begynne å lære henne å kjenne. "når blir hun sur osv" Selvom det ALDRI er godt å vite da hun er såpass ustabil. Men om man slutter å kverulere, slutter moren min å gjøre det hun gjør. Det å OVERSE er regel nr 1. Moren min f.eks MÅ ha døren låst, hun MÅ løfte på den ene skulderen når hun føler utilpass, og hun MÅ være så jævlig frekk tilbake imot meg. Men om man overser, så blir det bedre.

 

ting nr 2 å gjøre er å holde avstand, ikke tilbring mye tid med hun, unngå å gå i byen å handle klær osv, det er å be om bråk. En kino er greit, for der holder de kjeft.

 

Til dags, sliter jeg mye med det.. Men jeg klarer å leve med det, jeg ble tidligere slått av min mor, og flyttet til far da jeg var 15år. Fikk nok av moren min. faren min er aldri hjemme, så siden jeg var 15 år har jeg forsørget meg selv helt og delvis.

 

 

Jeg råder deg til å prøve det jeg sier.. Jeg har også flere tips, det er SVÆRT vanskelig å gjennomføre det jeg sier, jeg vet det godt. For når jeg ser moren min føler jeg STERKT hat.....

 

du kan eventuellt sende en mail til meg, og forhøre deg hva annet du kan gjøre.

[email protected]

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...