Gå til innhold

Kjøpt bil - hva må til for å heve kjøpet?


Juggel

Anbefalte innlegg

Hei

 

For en stund tilbake kjøpte jeg ny bil, første bilen jeg har forøvrig. Jeg fant den på finn.no og der stod det svært lite om bilen. Jeg ringte til selger (firma) og spurte litt om rust, og i følge han var det ikke noe spesielt til rust. Jeg spurte ikke om andre feil eller mangler, og sa at jeg tar den. Dum som jeg var! Jeg dro inn og førsteinntrykket var veldig bra og jeg kjøpte den. Når jeg imidlertid har kjørt en stund kommer det er en rar lyd fra motoren som absolutt ikke skal være der. Jeg har allerede dårlig tid, og har ikke mulighet til å snu. Når jeg så kjører inn i en liten tunnell, oppdager jeg at lysa på dashbordet ikke fungerer. I tillegg er det "klakking" i både forstilling og bakstilling. Jeg satt bilen på verksted og her sier de at det er rust i store deler av bakenden av bilen. Dette er rust som er vanskelig å få øye på.

 

Det jeg lurer på er: Er ikke dette firmaet pliktige til å oppi feil og mangler ved bilen, selv om jeg har vært dum nok til å ikke spørre om det? Jeg spurte jo om dette med rust, og selger sier at det ikke er noe spesielt. Kan selger da bruke dette med at rusten er vanskelig å oppdage mot meg? Jeg kan jo nevne at dette firmaet også drev verksted, så mekanikere må vel ha kikka på den?

Jeg vurderer nå å heve kjøpet og jeg lurer på om dette er nok omfattende mangler, som ikke er blitt oppgitt til å kunne gjøre det? Og hvis jeg nå gjøre det, så kan jo han bare si at joda, han har oppgitt alt dette over tlf. Jeg har jo denne annonsen da, hvor ingen feil blir oppgitt. Er de pliktige til å oppgi omfattende feil i annonsen?

 

Jeg er smertelig klar over at jeg har vært dum som et brød, så nevneverdige bemerkninger ved dette trengs ikke; )

 

Ellers mottas alle svar med takk:)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei, se her du ... http://forbrukerportalen.no/Publikasjoner/...4/1025851213.08

 

Legger ved noen utdrag av interesse :

 

Feil og mangler ved varen

 

Kjøperen kan kreve at varen har de egenskaper som ble lovet da varen ble kjøpt, eller som framgår av annonser for varen, varens emballasje e.l. Har kjøperen gjort selgeren oppmerksom på hva varen skal brukes til, anses det som en mangel dersom selgeren ikke har sagt fra om at tingen ikke kan brukes til dette formål.

 

Varer som ikke samsvarer med sikkerhetskrav o.a. forskrifter fastsatt av offentlig myndighet, er mangelfulle.

 

"Solgt som den er"

 

Særlig ved salg av brukte gjenstander kan en ofte støte på vilkåret "solgt som den er". Hensikten med en slik bestemmelse er å begrense kjøperens rettigheter. Til tross for et vilkår som "solgt som den er", kan kjøperen likevel ha sine rettigheter i behold. Dette gjelder hvis gjenstanden ikke svarer til de opplysninger selgeren har gitt, eller hvis selgeren har unnlatt å gi opplysninger av betydning.

 

Det gjelder også hvis gjenstanden er i vesentlig dårligere stand enn man kunne vente. Det stilles strengere krav til en yrkesselger enn til en privatselger mht. opplysninger om gjenstanden. Å selge en ny gjenstand "som den er" vil ofte være urimelig og er derfor ikke tillatt.

Lenke til kommentar
Hva ble skrevet i kjøpskontrakten?

Her står det følgende: "Overnnevnte bil garanteres av firma/selger som fri for enhver heftelse av økonomisk art, og selges som forevist, besiktiget og prøvekjørt"

 

Var problemene der når du prøvekjørte bilen ?

 

Det eneste problemet som var der da, var klakking fra forstilling. Selger var imidlertid ikke interessert i å være med på prøvekjøringa. "Jeg hører jo det samme som deg, så da er det vel ikke noe vits i at jeg er med", dette var svaret jeg fikk når jeg spurte om ikke han og skulle være med. Flere av feilene ble oppdaget når jeg var på vei hjem, og ytterligere flere når den var på verksted for sjekk. Jeg vil jo tro at denne bilen har vært på verkstedet til firmaet for sjekk og det er rart hvis de ikke har utbedra noe der.

 

Forøvrig spurte mekanikeren meg på verkstedet her hjemme om hvor jeg hadde kjøpt bilen. Jeg oppga firmaets navn og svaret var "åja, der jaa". At det er et firma med ikke altfor godt rykte skjønte jeg med en gang.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...