Gå til innhold

oppdatering av prosessor-kraft lurt(?)


Anbefalte innlegg

Hei, jeg har en XP1700 prosessor tilkoblet til et:

 

Asus A7V333 Hovedkort for Socket A DDR VIAKT333, ATA/133, ATX, USB2.0

 

det jeg lurer på er, kan jeg kjøpe den nye XP3000 prosessoren fra AMD, uten at noe går galt, eller må jeg kanskje kjøpe meg et nyere hovedkort?

kompissen min hinter til at jeg skal oppdatere biosen min, men det vil jeg helst unngå, siden jeg har brendt meg på flashing før....

 

tusen takk for all hjelp

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du må nokk oppgradere BIOS uansett.

Så er det slik at grensen går ved Fsb 333Mhz. Om dit kort støtter det støtter det opp til 3000+. Det er slik at none asus a7v333 kort støtter 333Mhz fsb, men andre ikke. Det spørs hvilken versjon av kortet du har, også kalt revisjon. Om du har rev 2.00 eller over søttter den 333Mhz fsb, og kan da kjøre 3000+. Om du derimot har under rev 2.0 er det ikke garantert at den kan kjøre 333Mhz. Den raskeste du da kan kjøre er 2600+ med 266Mhz fsb. Det er en side på asus hvor dette står, men finner den ikke nå. Søk litt på forumet så finner du den nokk. For å finne ut hvilken rev du har må du se på selve kortet. Tror det står ved siden av 3. pci port nedeneifra.

Good luck.

 

Edit: Fant siden her.

Lenke til kommentar
tusen takk alle sammen:D Kommer nok til å innvestere i XP 2500 som anbefalt av hardware.no

 

fy flate dette forumet, og hardware.no ruler!!

 

Tusen takk for hjelpa:D

Bare så du er advart, 2500+ har de samme kravene som 3000+. Grunnen er at den også kjører ved 333Mhz fsb. Den trenger også oppgradering av bios. Om du du lurer mer så se her. Tror nok jeg ville våget meg på en bios oppgradering, det har kortet godt av uansett.

Lenke til kommentar

Det følger med et program, Updater eller noe, på den Asus drivercd'en som fulgte med bundelen da du kjøpte kortet ditt - med det programmet kan du flashe BIOS fra Windows, med et image som programmet laster ned fra Asus sine servere... har gjort det flere ganger, og det er ingen sketchy operasjon, om du er redd for å fucke under oppdatering!

Lenke til kommentar
Det spørs hvilken versjon av kortet du har, også kalt revisjon. Om du har rev 2.00 eller over søttter den 333Mhz fsb, og kan da kjøre 3000+. Om du derimot har under rev 2.0 er det ikke garantert at den kan kjøre 333Mhz.

 

hvordam sjekker jeg hvilken versjon av kortet jeg har?

Hvor nøyaktig på oppstarten er det jeg ser dette?

sjekket under revisjon, men der sto bare bios versjonen som nå er 11 noe

 

..

Lenke til kommentar

Revisjon av kortet ser du på selve hovedkortet så du må åpne opp kabinettet (står printet der, ikke på monitoren under boot eller inne i bios) som det står i en post over.

Står mellom andre og tredje pci port eller kanskje 3 og 4. Det står med litt liten skrift.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...