Gå til innhold

Kometer, bringer liv ?


Anbefalte innlegg

sitter å ser på tv om kometer, der sa dem at er millioner av kometer som ligger i en bane helt ytterst i solsystemet.

Noen ganger skjer det noe som får en komet til å skifte retning ut av denne banen slik at de suser av gårde mot planeter, blant annet jorden.

En komet består av vann, jord og andre organiske stoffer, kanskje mikro organismer?

 

Tenk på en komet som en sædcelle som svømmer mot livmoren, livmoren er en planet, kommer den fram blir det liv, bommer den eller dør så blir det ikke noe barn.

 

Hva om det er samme greia med kometer, hva om vi lever i dag for det en komet med mikro organismer fant veien til jorden og ga fra seg litt liv som utviklet seg ?

 

Det verste er at en komet faktisk ligner på en sædcelle med halen, selv om det ikke har noe betydning.

 

kometer befrukter planeter og kan noen ganger ta livet tilbake også.

 

Dette er bare en tanke som slo meg ut av det blå etter at jeg så litt om kometer på tv, men, hva synes dere om tanken ?

 

Høres det sprøtt ut, eller kan det være en mulighet for det ?

 

Der ja... mens jeg skrev dette nå så sa dem på tv at hvis det ikke hadde vært for kometer så hadde det kanskje ikke vært liv på jorden :S

Jaja, da er jeg ikke den eneste som har den teorien, men hva synes dere ? virker det mulig?

 

Hvis det er sånn, så gikk sjansen for at det finnes liv på andre planeter noen hakk ned i mitt hode vertfall..

 

Men men, hadde vært interessant og hørt andre sine meninger rundt dette :)

Endret av myrdan
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

hvorfor er jeg så langt etter? :p

 

Kometer er 4,5milliarder år gamle og stammer direkte fra big bang,

Det hvil vel si at eventuelle organismer på kometen stammer direkte fra big bang ?

 

Hvis det gjør det, så virker det jo som om organismer ikke er noe som er en tilfeldig blanding av stoffer, men noe som er lagd på for hond på en måte?

Endret av myrdan
Lenke til kommentar
Kometer er 4,5milliarder år gamle og stammer direkte fra big bang,

Det hvil vel si at eventuelle organismer på kometen stammer direkte fra big bang ?

Det er ca 13,7 milliarder år siden big bang. Da ble det hovedsaklig dannet hydrogen og helium. De andre stoffene har blitt til ved disse gassene har klumpet seg sammen og blitt til soler, som har laget de andre stoffene vi har. Kometer er altså rester av eksploderte soler som ikke har blitt store nok til å kunne kalles planeter.

 

Om det finnes organismer på dem vil de ha kommet fra andre planeter, f.eks. jorden. Noen få kometer eller asteroider har truffet jorden så skrått at de bare har snertet overflaten, og flydd ut i rommet igjen. De kan også få det med seg hvis de bare er nede i atmosfæren. Hvis de lander på en annen planet med rette forhold seinere vil livet ha spredd seg.

Lenke til kommentar

sorry, men jeg er ikke helt med her.

 

På tv så forklarte de at kometer er et "ekko" fra big bang og er rester som har blitt slyngt ut i lufta, om jeg forstod det riktig?

Hørte aldri noe om soler, når en sol sprenger blir det vel en supernova? og fra de kommer det ikke kometer...

 

Heller ikke fra andre planeter... det KAN skje (tror jeg) hvis 2 planeter koliderer, men da hvil de restene skytes ut alle mulige veier og ikke holde en bane slik som den ringen som ligger ytterst i solsystemet.

 

Som jeg sa, så er det en sky rundt solsystemet med kometer og i følge NG er dette rester av big bang og de holder seg i denne bannen, helt til noe gjør at en spesiell bytter rettning og forlater banen, hva noe er vet jeg ikke, men hadde vært morro å høre hva andre mener det er?

 

Det stemmer det du sier om at det hovedsakelig ble dannet hydrogen og helium, men alle de andre grunnstoffene ble også dannet, hydrogen og helium klarer ikke å gi oss alle de andre stoffene vi har, uansett blandingsforhold og temperatur...

 

Det du altså mener, er at livet på kometer oppsto etter at en komet sniddet en eller annen planet med liv, klarte å få det med seg og bære det vidre til jorden?

Lenke til kommentar
Hørte aldri noe om soler, når en sol sprenger blir det vel en supernova? og fra de kommer det ikke kometer...

 

det KAN skje (tror jeg) hvis 2 planeter koliderer, men da hvil de restene skytes ut alle mulige veier og ikke holde en bane slik som den ringen som ligger ytterst i solsystemet.

 

Det stemmer det du sier om at det hovedsakelig ble dannet hydrogen og helium, men alle de andre grunnstoffene ble også dannet, hydrogen og helium klarer ikke å gi oss alle de andre stoffene vi har, uansett blandingsforhold og temperatur...

 

Det du altså mener, er at livet på kometer oppsto etter at en komet sniddet en eller annen planet med liv, klarte å få det med seg og bære det vidre til jorden?

1. En sol blir ikke nødvendigvis en supernova. Det kommer ann på forhold vi ikke helt vet som f.eks. størrelse, hva kjernen består av mm.

 

2. Skytes alle mulige veier for så å bli plukket opp av gravitasjonen til sola. Eventuelle rester som blir fanget opp tidligere styrter inn i sola, blir fanget opp av større planeter eller får uregelmessige baner som krysser og til slutt kolliderer med en planet.

 

3. Tyngre grunnstoff blir produsert ved fusjon i kjernen av stjerner. Så og si alt rundt deg, deg inkludert, kommer fra døde stjerner.

 

4. Et annet scenario er at en asteroide/komet treffer en planet med så stor kraft at rester unnslipper planetens gravitasjon for så å skape et nytt himmellegeme som senere treffer en annen planet.

Endret av Vizla
Lenke til kommentar

Det kan godt hende at dette er tilfellet for begynnelsen av livet på Jorden.

 

Men det forklarer absolutt ikke hvor livet kommer fra i utgangspunktet; hvor kommer det organiske stoffet på kometene fra i så fall?

 

Min personlige og subjektive teori er at livet stammer fra jorden, men at en tilfeldig hendelse gjorde at prosessen ble spontant igangsatt.

Lenke til kommentar

Det er akkurat det jeg også lurer på!

 

Hvis jeg forsto det riktig så kommer livet på kometene fra andre planeter? syns det hørtes litt snodig ut.

 

Min personlige mening for hvor livet på kometene kommer fra er så rar at jeg ikke gidder å si det en gang :p

Lenke til kommentar

Det finnes ikke noe i universet lengre som stammer direkte fra starten, inflasjonsfasen, som skjedde for ca 13,7 milliarder år siden. Unntatt selve urmaterien, hydrogen, som oppstod rett etterpå. Alle de andre grunnstoffene er produsert i stjerner via fusjon (sammensmelting). I vanlige stjerner kan alle grunnstoffer opp til og med jern dannes, de tyngre stoffene (f.eks bly, gull og divers radioaktive grunnstoff) kan kun dannes i såkalte supernovaeksplosjoner.

 

Hele solsystemet, inkludert sola selv, planetene og kometene, er dannet av rester etter tidligere stjerner, såkalt stjernestøv. Stoffene i våre egne kropper begynte også som stjernestøv. Sola og solsystemet ble dannet for ca 5 milliarder år siden, Jorda og planetene ble til etter at diverse småstein og lignende hadde kollidert og samlet seg i støvskiven som svirret rundt den unge sola.

 

Kometene tilhører kuiperbeltet (utenfor Pluto) eller oortskyen (mye lengre ute) som ligger ytterst i solsystemet, oortskyen (hvis den virkelig eksisterer) ligger så langt ute at deler av den antagelig ligger nærmere solsystemets nærmeste stjernenabo. Selv kuiperbeltet er så langt ute at derfra ser sola ut som en hvilken som helst knapt synlige lille stjerneprikk på den evige svarte nattehimmelen.

https://mrdawson.wikispaces.com/The+Oort+Cloud

 

Uansett om kometer bringte livet til Jorda eller ikke, så er det nå alminnelig enighet blant kosmologene at kometene i hvert fall bombarderte den unge Jorda med vann, og vann regnes som den viktigste bestanddelen for at livet skal utvikle seg. Uten kometenes "dugnad" etter at Jorda var dannet ville Jorda derfor antagelig vært en like død og tørr steinørken som planeten Merkur.

Lenke til kommentar
Det finnes ikke noe i universet lengre som stammer direkte fra starten, inflasjonsfasen, som skjedde for ca 13,7 milliarder år siden. Unntatt selve urmaterien, hydrogen, som oppstod rett etterpå.

Den kosmiske bakgrunnstrålingen.

Jepp, du har rett. Den regnes som nesten like gammel som universet selv.

Lenke til kommentar
Kan noen fortelle meg hvorfor det er logisk at det burde være mikroorganismer på en komet? Det virker mye mer logisk at det har utviklet seg liv fra organisk materie i en ursuppe her på jorda.

Det er en hypotese om hvordan livet oppstod på jorda, men det forklarer ikke problemet med hvordan liv oppstår. Det forklarer omentrent like mye som å si at gud gjorde det.

Logikk har ikke noe med dette å gjøre, men jeg er enig med at det virker mer sannsynlig at livet oppstod i en slags tidlig "ursuppe" her på jorda. En meteor som kræsjer med jorda har så enormt mye energi at det er nesten helt absurd å satse på at noe biologisk materiale vil overleve.

Endret av SirDrinkAlot
Lenke til kommentar

Det har blitt påvist organisk materie på andre planeter. Disse molekylene er byggestenene for alt liv. Aminosyrer for eks. Får du nok av disse molekylene sammen så er det egenetlig bare snakk om sannsynlighet før du får en simpel encellet organisme, i det minste molekyler som får i gang en kjedereaksjon. Feks rna molekyler som kan replikere, som har blitt vist i lab.

Lenke til kommentar
teknisk sett ville ikke en slik løsning løse problemet med hvor livet kom fra, siden livet på kometen må ha oppstått en eller annen gang også, så da er man tilbake på scratch.

 

Vet ikke om du svarer til trådstarter eller Sirdrinkalot men du har helt riktig, liv kan ikke oppstå på kometen. Den må oppstå på et sted med de rette "initialbetingelsene".

Lenke til kommentar

Det er sjanse for at livet på kometen ikke dør når det treffer jorda, mest sannsynlig hvil kometen lande i vann, som tar i mot for nedslaget, pluss at kometen er veldig myk og er lagd for det meste av bla vann.

 

Men, dette kommer helt ann på vinkelen kometen treffer jorda, treffer den rett ned så blir det et ganske kraftig nedslag og livet hvil mest sannsynlig dø, treffer kometen med feks 45* vinkel så blir ikke nedslaget like kraftig og det er store sjanser for at liv overlever.

 

Ser det er noen som nevner at det mest sannsynlig er at livet har oppstått i en ursuppe her på jorden og ja, jeg er enig i et det er mest sannsynlig, men når det gjelder slike ting så må man nesten se bort fra sannsynligheter, mener nå jeg.

 

Er ikke helt sikker på hva du mener med ursuppe, men tolket jeg det riktig så er det akkurat det en komet består av.

Vann, organisk materie, jord osv osv, en perfekt liv bringende suppe.

 

Som nevnt over her så er det takket være kometene at vi har vann på jorden, hvorfor skulle ikke de ha liv med seg også ?

 

Og en annen ting jeg lurer på, hva er det som får kometene til å plutselig forlate banen sin ytterst i solsystemet og sette kurs mot jorden?

 

Det blir jo nesten det samme som om jorden skulle plutselig gå ut av banen sin og endre kurs slik at den flyr utover i galaksen?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...