Gå til innhold

Lett eller vanskelig universitetsmatematikk?


Diff

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Har kommet inn på bachelorstudium i kjemi på UiO og holder på å velge fagene mine for første semester. Valget jeg sliter mest med er om jeg skal velge MAT 1100 Kalkulus eller MAT 1001 Matematikk 1.

 

Kalkulus virker en del vanskeligere enn den andre varianten som igjen virker veldig overkommelig allerede før jeg har begynt. Fikk 5 i R2-matematikk på videregående.

 

Vil jeg få særlig bruk for kalkulus eller holder det med den letteste matten? Er usikker i valg framover, men kan fort komme til å velge Mekanikk videre.

 

Noen som har erfaring med faga og som kan anbefale det ene eller det andre?

 

Takker for svar!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei, hvis du fikk 5 i R2 så burde ikke kalkulus være noe problem. Du kommer mest sannsynlig til å synes 1001 er alt for lett. Hvis du skal ta noe mekanikk eller teoretisk så er det veldig greit med kallkulus. Du kan jo sammenligne med mena programmet. 1001 er beregna på elever uten særlig matte fra før.

 

Gratulerer med kjemi på UiO. Kommer til å møte deg i fadderuka, vi har lagt opp dritbra opplegg.

Lenke til kommentar

Hyggelig å få svar av en som er så godt inne i systemet :)

 

Et annet dilemma jeg har er å velge mellom statistikk og programmering. Vil jeg få særlig bruk for det ene i forhold til det andre fremover? Har null erfering med statistikk pga kunnskapsløftet, erfaringsmessig er det få bekjente som liker faget...

Lenke til kommentar

Statistikk er veldig greit å ha hvis du skal ha analytisk fremover som du kommer til å ha, men tror du skulle klare deg greit i analytisk uten. Hvis du skulle ta statistikk så krever det ingen forkunnskaper utenom grunnleggende mattekunnskaper.

 

Programmering er et MUST hvis du skal ta noe som helst mekanikk, eller matte etter kalkulus, samt hvis du vil gå retningen teoretisk kjemi eller fysikk retning.

 

Hvis du har 5 i matte R2 og har lyst til å få mest ut av bacheloren og ta mekanikk i graden, så burde du ta programmering og kalkulus som gjør at du kan ta mekanikk og mat1110 neste semester. Det burde ikke være noe problem. Alternativt kan du ta mat1001 og statistikk, men da blir det veldig vanskelig med mekanikk og evt mat1110 senere, til gjengjeld så blir det faglig lettere hvis du er skolelei og har lyst til å cruise gjennom.

 

Alt dette kommer ann på dine mattekunnskaper vel og merke, men jeg fikk fikk 4 i 3mx og hadde ikke noen problemer med mat1100. Klarte 1110 og mat 1120 med en del arbeid.

Endret av bjelleklang
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...