Gå til innhold

Super zoom kamera, noen forslag


Anbefalte innlegg

Hei igjen da prøver jeg på nytt, jeg har akkurat solgt ett speilrefleks kamera fordi jeg syntes det ble litt for knotete, spesielt dette med og måtte ha flere objektiver, jeg hadde egentlig ingen problemer med størrelsen, men det jeg er på jakt etter nå er vell det dere vil kalle ett superzoom og størrelsen har forsåvidt lite og si, vil ha ett kamera som dekker alle spekter uten og være ett speilrefleks??

Forslag?? Sett litt på Canon PowerShot SX10 IS, denne typen kamera er jeg ute etter.

Er dette et godt kamera, event andre forslag

 

Moderator, kan du flytte tråden hvis den ligger feil nå

 

mvh

ThomasN1407

Endret av thomasn1407
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du gjør ihvertfall en feil - du har en emnetittel som du kommer til å få kjeft for ;)

 

Over til ditt spørsmål - det begynner å komme kameraer med like god bildekvalitet som speilrefleks; men de er ikke mye mindre størrelse og foreløpig har de heller ikke "mye zoom".

 

Av kompaktkameraene med liten sensor, så er det Canon G10 og Panasonic Lumix LX-3 som er brukbare. I neste gruppe har du Micro FourThirds standarden, der er det kun 3 kameraer, to fra Panasonic og et fra Olympus. De har like god bildekvalitet som speilrefleks, da det er samme sensor, og du kan skifte optikk.

 

Problemet med "mye zoom" eller stort brennviddeomfang som er det riktige uttrykket, er at det innebærer veldig mange kompromiss - slik at du får ikke veldig god bildekvalitet med et slikt objektiv, enten det er på en speilrefleks eller et "nesten" kamera.

 

Tom

Lenke til kommentar

Etter hva jeg har fått med meg solgte jo du ditt Nikon D40 nettopp fordi det var for stort til at det ble brukt noe særlig. I og med at Nikon D40 er blant de aller minste speilrefleksene der ute, tror jeg du skal slå fra deg speilrefleks for denne gang.

 

Du er åpenbart interessert i noe som er mindre og nærmere et kompaktkamera, som har en god del optisk zoom. Da bør du kikke på Canon PowerShot SX200 IS og Panasonic Lumix DMC-TZ6 eller DMC-TZ7. Disse lar du i hvertfall ikke bli liggende hjemme pga. størrelsen.

Endret av Andreasfe
Lenke til kommentar

Hei!

 

Emnetittelen i denne tråden er lite beskrivende for trådens innhold og det er derfor ingen god emnetittel. Jo bedre og mer beskrivende emnetittelen er, jo lettere er det for andre å skjønne trådens innhold og det vil være lettere å treffe den riktige forumbrukeren med det rette svaret. Ber deg derfor om å endre emnetittel. Vennligst forsøk å ha dette i tankene neste gang du starter en tråd, og orienter deg om hva vår nettikette sier om dårlig bruk av emnetitler.

 

Husk at en god emnetittel skal beskrive eller oppsummere hvilket problem du har - ikke at du har et problem. En god emnetittel skal heller ikke kun bestå av et produktnavn.

 

Bruk p_edit.gif-knappen i første post for å endre emnetittelen.

 

(Dette innlegget vil bli fjernet ved endring av emnetittel. Ikke kommenter dette innlegget, men p_report.gif gjerne dette innlegget når tittelen er endret, så vil det bli fjernet..)

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...