Gå til innhold

[canon d450] trenger hjelp til linse for å ta innebilder med dårlig belysning


Anbefalte innlegg

hei

har en canon d450 og har hitill brukt den linsen som hat fulgt med kameraet. HAr merket at bilder som blir tatt på bursdager, brylluper og andre anledninger som holdes inne i store lokaler blir som regel veldig mørke selv om det er lys i salen. har noen tips til en bra linse som jeg kan bruke innendørs som kanskje slipper inn mye lys?

 

:) takk 4 svar

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du har mange fine valg. :)

 

Du får et veldig billig lavtlysobjektiv i Canons EF 50/1.8 II, som koster rundt tusenlappen. Dette er dessverre litt trangt for innendørsfotografering. Et annet godt alternativ er Canons 35/2.0 og 28/1.8 som blir litt videre, men de er også noe dyrere. Et fjerde alternativ er å kjøpe et Sigma 30/1.4, som vil gi deg eksepsjonelt bra lysstyrke, igjen, det koster litt penger.

 

Tamron 17-50/2.8 er nevnt, og med god grunn. Det er et eksepsjonelt bra objektiv.

 

PS: Du har feilpostet, så jeg skal flytte for deg. :)

Lenke til kommentar

Jeg har samme kamera og kit-objektiv som trådstarter. Jeg er også litt misfornøyd med bildene jeg tar inne... mørke og ikke spesiellt skarpe.

Men samtidig syns jeg 18mm blir for trang for fotografering innendørs.

Vurderer derfor et vidvinkelobjektiv til dette og landskapsfotografering.

Hva mener dere om Tokina sin 11-16mm til dette formålet?

Den har jo 2,8 blender også...

Lenke til kommentar

Heller Canon/Sigma 50mm f/1.4 enn Canon f/1.8, da disse 2 er mye skarpere på stor blender. Sigma f/1.4 er nok hårfint skarpere på de største blenderne enn Canon f/1.4, men tror ikke du vil se noe forskjell. 50mm er nok uansett litt for trangt innendørs.

Økonomiløsningen er Sigma 30mm f1.4, men et bedre alternativ er Canon 35mm f/1.4 eller Canon 24mm f/1.4 II.

Selv synes jeg ISO 800 er det meste man kan bruke på Canon 450D da det blir for mye støy på høyere iso.

Selv vurderer jeg å kjøpe Canon 5D mkII (ca 21 000kr) fordi dette kameraet er veldig bra på bildestøy. Canon 5D mkII på ISO 3200 gir tilsvarende bildestøy som Canon 450D på ISO 800. Med andre ord kan du få 4 ganger så rask lukkertid :)

Blir man ikke fornøyd med lukkertiden er det blitz eller stativ som er løsningen.

Tokina 11-16mm f/2.8 er nok kanskje det beste ekstremvidvinkel objektivet på cropkamera. Ikke pga at den har så stor blender, men at det har størts optiske prestasjoner. Objektiv med stor blender er ikke så viktig på vidvinkel slik det er på teleobjektiv. f/2.8 vs f/4 tilsvarer vel et trinn, dvs at man halverer lukkertiden hvis man øker fra 4 til 2.8.

Lenke til kommentar

Når det gjelder Canon 450D og innendørsfotografering fungerer auto hvitbalansen dårlig. Bildene blir fort orange. Her kan det lønne seg å stille inn lysbalansen manuelt på glødelampe eller lysrør avhengig av hva slags belysning det er. Har man mulighet for custom er det det beste :-)

Lenke til kommentar

stemmer for sigma 30 f/1.4 jeg og... har den selv, på en 450D og i lite lys er det det eneste som fungerer... har 17-55 f/2.8 også men på f2.8 skal det ikke mye til før det blir bevegelsesuskarphet tross iso800++

30mm er dessuten en veldig fin brennvidde som føles veldig naturlig å bruke inne, og 30mm er såpass vidt at selv ved f1.4 blir ikke dybdeskarpheten så grusomt tynn heller, så lenge man har litt avstand til motivet..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...