Gå til innhold

[Løst]2,3" vs 3,5" ytelse


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
På samme måte som vanlige disker og optiske plater leser kjappere jo nærmere sentrum du kommer

Den må du forklare. Gitt at datatettheten er den samme over hele platen, så vil jo mengden data som kan leses per rotasjon nødvendigvis være langt større ytterst enn innerst.

 

Det er garantert andre faktorer som også påvirker reell lesehastighet, men når diameteren øker så vil også hastigheten (m/s, km/t osv) ytterst på platen øke. På samme måte som at 1 KG fjær er like tungt som 1 KG bly, så vil også en 7200 rpm 2,5" ha samme omdreiningshastighet som en 7200 rpm 3,5" disk, men hastigheten ytterst på 3,5" disken er nødvendigvis høyere enn ytterst på 2,5" disken - innerst er de dog like raske... =)

Lenke til kommentar

Vil ikke nødvendigvis bli lavere ytelse på 2,5". Det kommer mye ann på platetettheten.

Mange raske disker som feks VelociRaptor og SAS-Disker er på 2,5" men til gjengjeld opererer de på 10.000 og 15.000 RPM.

 

Drevets øvrige egenskaper vil også påvirke ytelsen. Mulig det er målbare ytelsesforskjeller mellom 3,5" og 2,5" men det vil neppe være store praktiske forskjeller.

 

Det blir omtrent som å sammenligne 10 forskjellige 3,5" av diverse fabrikat, de vil yte ulikt etter på tekniske spesifikasjoner og løsninger.

 

Det er feks noen 3,5" 7200 RPM som har plater med 500 GB tetthet nå (i teorien skal disse være omlag 30% raskere enn plater med 337 GB, likevel så finnes det 3,5 7200 RPM med plater med 337 GB tetthet som er raskere eller like rask. Det er mange faktorer som spiller inn. Det vil selvsagt også variere mellom ulike 2,5"

 

Det enkleste er kanskje å lese 4-5 reviews av den/de HDD som er aktuelle og gjøre seg opp en mening om ytelsen er tilstrekkelig.

 

Svaret på spørsmålet ditt blir både JA og NEI. Det vil variere. Noen 2,5" vill faktisk være raskere enn 3,5" i andre tilfeller omvendt. Du blir nødt til å vurdere hver enkelt HDD.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...