Gå til innhold

18 for å kjøpe pyrisept?


Anbefalte innlegg

Etter å ha klipt rosebuskene i hagen, fikk jeg en skrape på hånda som etterhvert har blitt smått betent. Siden vi var tom for pyrisept hjemme, tok jeg en tur bort på Rema for å kjøpe en flaske, men her viser det seg at jeg ikke får kjøpt det ettersom det er 18 år og jeg ble bedt om å vise legitimasjon. Det er over ett år til jeg fyller 18, så det endte med at jeg måtte gå gråtende hjem.

 

Har tidligere forsøkt å kjøpe nesespray, men også her viste det seg at det var 18 år siden det visstnok i lengden kan være avhengighetsskapende og derfor skadelig over lengre perioder. Men hvorfor i granskauen er det 18 år på en flaske med pyrisept?

 

Leste at det var skadelig å få i ører og øye, men hvorfor har da ikke f.eks tennveske aldersgrense?

 

Takker for svar.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Jeg ble bedt om leg når jeg kjøpte sanfransisco drink mix, var vist 18 års selv om det er en alkoholfri drikke med oppskrift på både vodkablanding og alkoholfritt på etiketten.

http://www.stabburet.no/drikke/nora-drinkm...senser/drinkmix

Det samme opplevde jeg og en kompis av meg som faktisk var 18 når vi skulle kjøpe drinkmix. Han glemte legitimasjon og ble nektet å kjøpe det.

Lenke til kommentar

Jeg jobber på Rema 1000.

 

Det er 18-årsgrense på drinkmixene (selv de uten alkohol), nesespray, paracet, ibux, fanalgin, allergimedisin og øyedråper.

 

Pyrisept har vi av en eller annen grunn kuttet ut hos oss, men mener å huske at det ikke var 18-årsgrense i den perioden vi hadde det.

 

Kondomer og burn/battery er det heller ikke aldersgrense på. Helt sikker :)

 

Meget mulig kassadamen/-mannen trodde at det var aldersgrense på pyrisepten av den enkle grunn at det stod i medisinskapet.

 

Det kommer uansett opp en advarsel med aldersgrensen på slike varer, når de skannes i kassa. :)

Lenke til kommentar

Jeg kjøpte en urge intense boks på en prix butikk forleden dag. Da kom det opp "sjekk legitimasjon" på den saken som viser priser osv.

 

Tingen er at det er butikken selv som legger inn den informasjonen. Kjenner en som jobber i en spar butikk og la inn leg sjekk på extra tyggis. Det ble noen pinlige situasjoner med middeladrende kassadamer uten sans for humor før det ble tatt vekk.

 

Generellt sett så kan man vel si at lov og butikk er to veldig forskjellige ting.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...