Gå til innhold

Én tysker drepte 2000 allierte?


Reeve

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Angende MG42 og presisjon: Akkurat denne er riktig presis, den har også "dobbel avtrekker" der 1 er "fullauto" og 2 er "enkeltskudd". Var også flere MG-skyttere som hadde kikkertsikte på MG'en. Har vert borte i både MG42 og arvtakeren MG3 i forsvaret (ja, HV hadde MG42 lang opp på nittitallet, og de ble liggende "på lageret" enda lenger) og med begge to er det "lett" å treffe en helfigur på ~200m med førse skudd. En MG-skytter har også med seg en "assitent" som lader, bytter løp og observerer treff (eller bom).

Det er 3 hovedmåter å bruke en MG på: 1 dekkningsild, dvs. skyting for å få fienden til "å holde hodet nede", betyr gjerne skyting på avstander hvor presisjon er umulig, om noen blir truffet da er det bare "en bonus", rekkevidde er da 1-2 km. Dette brukes for at fienden skal holde seg i ro mens dine soldater rykker fram eller trekker seg unna. 2. "presisjonsskyting", dvs. kontrollerte byger på 1-5 skudd som siktes som med en "vanlig" rifle, og en god skytter bør klare å treffe rimelig ofte opp mot 500m. 3. "Nærstrid", rape ut flest mulig skudd på kort avtand (0 til 50m) nærmest i panikk uten å sikte. De tyske soldatene i stillingene på land var vel også ofte trenede og herdete veteraner, mens gutta på stranda vel var mye "guttunger" rett fra rekruttskolen, så at denne tyskeren har skutt riktig mange er nok ganske sikkert. Har likevel ingen tro på at en person har klart å drepe 2000 fiender med MG på en dag, men "flere 100" skulle vel ikke være så usannsynlig.

Lenke til kommentar

Mange av soldatene på stranda var minst like harde veteraner om ikke mer enn tyskerene i på andre siden.

 

1st infantry divison hadde vært i afrika og italia det samme hadde nok ranger avdelingene som var der også. 29th infantry division var nye men de hadde fått mye treing.

 

Faktisk etter hva jeg finner så var 352nd Infantry Division som var den tyske divisjonen på stranda ikke en veteran enhet. men laget i 43, noe som betyr at de ikke så action i invasjonen av frankrike eller norge og så heller ikke noe action på østfronten, det var sikkert veteraner fra øst og frankrike kampanjen som hadde blitt flyttet inn i avdelingen. Men man må regne med at mange ikke var veteraner, det skal sies at tysk trening var veldig bra i hvertfall opp til den tiden, og de som var på stranda hadde hatt flere år å bli trent på. Men de var fremdeles ikke veteraner.

Det er også historier om mange ikke frivillge soldater på stranda, mange østeuroperere som ble tvunget inn i militære, jeg har til og med hørt om at det var 2 korianere der

Lenke til kommentar
Mange av soldatene på stranda var minst like harde veteraner om ikke mer enn tyskerene i på andre siden.

 

Nå var det vel bare 4 amerikanske regimenter (og da battaljoner i hver angrepsbølge) som var i aksjon på Omaha 6 juni.

352 var en divisjon som på tysk standard var en medium divisjon når det gjaldt stridsevne.

En medium tysk divisjon var det få amerikanske enheter klare å hamle opp med hvis forholdet var 1:1. Men noen superenhet var den jo ikke. Men betraktelig bedre enn Osttruppen som det var mange av i området (russere, polakker, etc etc).

 

De mange nye bøkene om D-Dagen har ofte karaktrisert de tyske styrkene fra fantastiske til megadårlige, mens de allierte var på det jevne. Det er jo en smaksak hva man vektlegger hva som er bra eller ei. Selv har jeg en forkjærlighet for systemer der man faktisk ikke blir hjernevasket til å ofre livet uansett. 12 SS Hitlerjugend er et godt eksempel på dette. Er jo ikke få ganger den utslettet seg selv.

Lenke til kommentar

Det var noe sånt som 15 norske offiserer som var med på selve invasjonen. Disse hadde meldt seg frivillig til å slåss med de engelske styrkene, ergo de ble landsatt på Sword eller Gold. Av disse døde en del i løpet av den første måneden. Det var faktisk svært mange nordmenn som meldte seg frivillig til å være med på invasjonen, men alle disse ble av engelskmennene holdt i reserve til en eventuell invasjon av Norge senere.

 

Ellers var det 16 norske skip og ca 2000 norske sjøfolk, både sivile og militære som var med på operasjonen. Det eneste skipet som ble senket av av tyskerne under hele operasjonen var KNM Svenner, en norsk jager hvor 32 nordmenn døde.

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...
Osttruppen var vel oppbygd av krigsfanger fra sovjet, frivillige og kriminelle?

Correct me if I`m wrong.

 

Ostgruppen eller Ostlegionen bestod av mye forskjellig. Både tidligere krigsfanger og frivillige. Det var bla. svært mange muslimer blant sovjetiske styrker som ble tatt til fange av tyskerne, og disse ble i stor grad brukt som allierte da deres forkjærlighet for det sovjetiske styret ikke var all verden.

 

I alt var det nesten 450 000 soldater fra sovjetisk land som slåss i de tyske styrker.

Lenke til kommentar
En mg42 er ikke spesielt nøyaktig den har en innebygd ynøyaktighet for å spre kulene for å legge ned dekke eller treffe klynger med soldater. Dette gjor at det kan være veldig vansklig å treffe en enkelt soldat fra 200 meter som løper kryss på tvers.

MG3 har innebygd unøyaktighet, MG42 i riktige hender kunne drepe på over 1 kilometer avstand. Kanskje til og med oppimot 2. På de russiske slettene ble MG'en brukt over lange avstander, ofte uten å kunne se om det hadde resultater. MG42 kan brukes som et presisjonsvåpen. De mer erfarne tyske mg-soldatene hadde nok ikke hatt så store problemer med å treffe personer som løper på 200 meters avstand hvis forholdene er optimale.

 

 

Ellers var det 16 norske skip og ca 2000 norske sjøfolk, både sivile og militære som var med på operasjonen. Det eneste skipet som ble senket av av tyskerne under hele operasjonen var KNM Svenner, en norsk jager hvor 32 nordmenn døde.

Var uttallige transportbåter som ble senket da, vet ikke om det teller da:P

Lenke til kommentar
  • 6 måneder senere...

"Nei dette har jeg ikke troen på så ergo har det ikke skjedd"

 

Kom med noen konkrete historiske fakta kanskje?

 

Hva er påstanden? Fyren har skadet/drept mellom 1000 og 2000 stykker.

 

Hvor mange sies å ha blitt skadet/drept på nevnt strand? Ca 2500 stykker

 

Hvor mange tyskere var på stranden? Rundt 30

 

Hvor mange av disse skjøt på de allierte i 7-9 timer?

 

Er disse tallene korrekt? Jeg er usikker. Post gjerne kilder som viser at jeg tar feil.

Lenke til kommentar

Det var langt flere enn 30 tyskere på stranda 1200 ble drept eller skadet, det betyr at antallet som faktisk var der var minst dobbelt så høyt.

 

Og påstanden var ikke drept eller skadet mellom 1000 og 2000, men at 2000 ble drept av EN tysker noe vi vet ikke stemmer da antallet drept var godt under 1000

Jeg finner ingen direkte kilder som sier nøyaktige skadde og drepte, bare ca. 2400 drepte og skadde til sammen, men regelen er ca. 1/3 eller 1/4 av det totale tallet på drepe og skadde var faktisk drepte, 1/3 av 2400 er ikke 2000.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...