Gå til innhold

Ny PC: Intel i7 + nVidia 295, 16-20k


Anbefalte innlegg

Kommer jeg til å møte noen kompatibilitetsproblemer med disse delene? Har jeg gjort noe veldig galt? :blush:

 

Kab - Cooler Master Nvidia Stacker 830,Evolution(Without PSU)

PSU - MIST 1000W avtagbare kabler, rev. 2

HK - Asus P6T Deluxe V2, X58, Socket-1366

CPU - Intel Core i7 920 2,66Ghz d0 - stepping

FAN - Noctua NH-U12P SE1366 CPU Fan

RAM - Corsair Dominator DHX+ DDR3 1600MHz 6GB

GFX - Gainward GeForce GTX 295 1792MB PhysX

SSD - 2 x OCZ 30GB SSD 2,5" S-ATA II 64MB cache Vertex Series (+brackets for montering)

HDD - Seagate 1,5TB S-ATA II 7200RPM

 

Spørsmål:

Det står på netshop at MIST 1000W "kan ha problemer med Asus X38, X48, X58 chipset". Men det er altså akkurat dette HK og denne PSU jeg vil ha. Har noen denne komboen? Hatt problemer?

 

Er det noe særlig ytelsesøkning i å kjøre Raid 0 med SSDene? Jeg tenker 2 delvis fordi 30GB er liitt lite for OS-disk. Og delvis fordi jeg tror Raid 0 kan bli moro med Vertex-serien.

 

Er det "lurt" å kjøpe GTX295 nå som det har vært ute ei stund? Hørt rykter om 40nm på veg. Poeng: Jeg vil ha PC -nå-, ikke om 2 uker, 3 uker, neste måned. Now is the time to strike.

 

RAM ok for mild overklokking? Jf. her hvor de har en liten guide. Hvor langt når jeg med dette kabinettet og denne CPU-kjøleren?

 

Hvilket lydnivå kan jeg forvente meg av denne setupen? Jeg spiller som oftest med headset og henger på VT, så det er ikke et stort ankepunkt, men kjekt om noen har peiling. Til sammenligning synes jeg en PS3 60GB "høres såvidt" når jeg står 2m fra og det er helt stille i rommet.

 

Kommentarer som ikke behøves:

"Vent 1 mnd, så kommer det noe flott!" (fordi, now is the time :) )

"Kjøp AMD/ATI istedet, spesielt 4870X2" (Intel & nVidia er min valgte combo, valgte kabinettet for en grunn :) )

 

Kommentarer jeg etterspør:

"Jeg har et nogenlunde likt oppsett, og har disse erfaringene: Blabla.."

"Du vil få problemer med A sammen med B og bør bytte A med C"

 

Håper det var nok info i første innlegg til å unngå åpenbare spørsmål :innocent:

 

Mvh

Torstein

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

vell.. vanskelig spørsmål du stiller, da jeg "TROR" at ikke mange har akkurat de kombinasjonene.

 

Men hvis du har lest at MIST 1000 watt ikke er så god på de hovedkortene, vil jeg komme med et forslag at du velger en annen strømforsyning, fes Corsair 1000 wat, eller TAGAN 1000 watt, som ser veldig kul ut^^

 

Og et forslag til: gå for 2 sett med 3x1 GB, så du fyller ut alle 6 sporene med RAM^^

Endret av eXclusive1337
Lenke til kommentar
Og et forslag til: gå for 2 sett med 3x1 GB, så du fyller ut alle 6 sporene med RAM^^

Dette går imot alt jeg har lest og erfart. Flere brikker = mer problemer. De fleste triple channel sett er spesifikt testet med 3 og 3 brikker og personlig har jeg sett meg nødt til å klokke ned ram for å få ting til å funke når alle sporene er fyllt. Dessuten er det fint med luft mellom brikkene. 3x2 er nok optimalt idag.

 

Vil advare litt mot CM stackerne. De er fine på mange måter men mine 2 stackere lager ofte irriternede vibrasjonslyder fordi plastikken ikke sitter ordentlig inntil metalldelene. Det er et litt "knirkete" kabinett. Har selv bestillt en CM Storm Sniper til min neste da i håp om at CM har skjerpet seg litt ... liker løsningene deres :)

Lenke til kommentar

Takk for svar :)

 

Jeg har vurdert andre 1000W PSUer, men jeg prøvde å søke på google på "asus x58 + mist 1000w incompatibility" etc, og jeg fant ikke noe umiddelbart. Tror jeg tar sjansen.

 

CM Stacker har jeg ingen erfaring med, hvis det er vibrasjonslyder som du sier får jeg prøve å kjøre inn noe gummi, strips, støydemping av kuriøse slag, skal nok få det til :)

 

Jeg vurderer faktisk et skjermkort til av samme type, men siden jeg sjeldent spiller noe verre enn WoW og Left 4 Dead, og har en skjerm som kjører 16xx-oppløsning (Samsung 2233RZ, 120HZ), tipper jeg at jeg ikke får kjørt 295en helt ut. Or am I wrong? :)

 

Torstein

Lenke til kommentar
... 16xx-oppløsning (Samsung 2233RZ, 120HZ), tipper jeg at jeg ikke får kjørt 295en helt ut. Or am I wrong? :)

Vet ikke hvor mye ytelse 3dvision krever. Med 120Hz skjerm vil du jo kunne teste det :) ... ellers vil det grafikkortet ha noe kapasitet til overs med de spillene du nevnte, men det finnes spill som tyner de råeste kortene helt til grensen.

Lenke til kommentar

Har bestilt same HK, CPU og kjøler selv. Og det kan muligens være klareringsproblemer med rambrikker som er over 40mm høye pga vifta. Men jeg tror det er kun over B1 sloten, så det skulle gå fint så lenge du holder deg til 3 av de brikkene.

 

1TB og 1.5TB versjonene av den disken har store problemer. Type; dør i hytt og pine. Ville tatt en anna. Bestilte Samsung F1 1TB 32MB etter å ha lest en del reviews. God ytelse, og stille. ca 750,- for 1TB versjonen.

 

Personlig ville jeg raida SSDene, og lagd en 60GB partisjon til OS, prog og spill. Tenkte på det selv, men bestilte en Intel x25-m 80GB i stedet. 1CH10R takler 3 vertex i raid før du begynner å miste (nevneverdig) ytelse pga kontroller båndbredde. Er egentlig ikke så viktig med ytelsesøkningen, da IOPS og access time er grunnen til at SSDer føles så raske, ikke overføringshastighet. Men siden du skal ha 2 allikevel så er det nok like greit å raide dem og få en partisjon og høyere les/skriv hastighet. Vil nok hjelpe på loading i spill bl.a. Siden du spiller WoW, så vil en SSD være enormt deilig da spillet loader fra disk hver gang du zoner. Lynkjapt inn i Ironforge (eller wherever folk henger nå) og hver gang noen kommer innfor loading range. I RAID hjelper det vel et par sek på lange loadingskjermer i spill, og når du starter store programmer. Jeg vet rett og slett ikke hva som er best av en intel x25-m 80GB og 2x vertex i raid 0, men jeg holder egentlig en knapp på x25-m. Den ligger på 2750,- da.

 

Anbefaler også Corsair sin HX serie. Veldig stille, og enormt bra. Selv en HX620W takler lett de komponentene der. Du har HX620W, HX750W, HX850W og HX1000W å velge i mellom. De er modulære. De er også mye kraftigere enn watt-ratingen skulle tilsi og kjører all 12V på èn rail. Er haugevis med reviews som har skrytt den serien opp i skyene. Har HX620W selv. Eneste komponenten jeg beholder fra den forrige PCen min. Ser HX620W er på tilbud på komplett nå. 995,- http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=327672

 

Støy. Både MISTen og HX serien er veldig stille, Noctua kjøleren er veldig stille (og effektiv), så da spørs det hvor mye viftene i kabinettet og GFX kortet bråker. Blir neppe en bråkemaskin, men kanskje viftene i kabinettet kan kjøres på lav RPM, og du kan kjøpe en 3rd party kjøler til GPU hvis du synes det bråker for mye.

Endret av rhym
Lenke til kommentar

dirtysteel:

 

Jeg mangler 3d-brillene, satser på at de snart selges separat, så jeg kan være litt übernerd (når dama ikke ser på) :)

 

rhym:

 

Takk for langt og godt svar! Jeg kjenner jeg blir usikker på Seagate'n når jeg leser det du skriver, grunnen til at jeg valgte den er at en kamerat sa "Samsung? Neinei, kjøp en Seagate", og jeg tenkte "sure", og kjøpte en på tilbud (995,- for 1,5 TB = veldig bra kr.- til GB ratio).

 

Samme kamerat sier jeg bør ha 1000W - til den dagen jeg skal hive inn flere harddisker, skjermkort, etc. Jeg har troa på MIST. Hvis den ikke funker tar jeg angrefrist og kjøper en av de du anbefaler.

 

Liker veldig godt det du sier om WoW og loading! Problemet med min nåværende desktop (A64 3700+, 2GB DDR, 7800GTX 256MB) er at det er uspillbart (3-5 fps) i Dalaran (der folk "henger" nå), og at jeg ikke har bra nok fps ved større raid + mange detaljer. Selv med detaljer på minimum er det 10fps eller mindre. Satser på at denne PCen både kan kjøre flere detaljer og gi mer fps. Kjipt å kjøre minimum detaljnivå i et spill fra 2005, når man -nettopp- har kjøpt nyeste teknologi :)

 

PS: Hvilke spill kan tyne 295'en ganske bra? Må jo prøve et par spill kun for syns skyld :)

 

Mvh

Torstein

Lenke til kommentar
Samme kamerat sier jeg bør ha 1000W - til den dagen jeg skal hive inn flere harddisker, skjermkort, etc. Jeg har troa på MIST. Hvis den ikke funker tar jeg angrefrist og kjøper en av de du anbefaler.

Det er ikke at MIST PSU vil være no problem, det er bare at Corsair HX er bedre :p Den du bestiller vil nok funke helt fint.

 

Liker veldig godt det du sier om WoW og loading! Problemet med min nåværende desktop (A64 3700+, 2GB DDR, 7800GTX 256MB) er at det er uspillbart (3-5 fps) i Dalaran (der folk "henger" nå), og at jeg ikke har bra nok fps ved større raid + mange detaljer. Selv med detaljer på minimum er det 10fps eller mindre. Satser på at denne PCen både kan kjøre flere detaljer og gi mer fps. Kjipt å kjøre minimum detaljnivå i et spill fra 2005, når man -nettopp- har kjøpt nyeste teknologi :)

SSDen vil nok ikke hjelpe på FPSen i Dalaran :p men den vil loade inn i Dalaran lynkjapt og loade textures til objekter innfor synsvidde lynkjapt, så det er ikke 20 sec med diskjobbing og usynlige chars rundt deg.

Endret av rhym
Lenke til kommentar

Eg har:

 

Corsair HX620

MSI P7N Sli

Geforce GTX 295

6 Giga DDR2 PC6400

2x 500 Giga disker

1x 74 Giga Raptordisk

og gode gamle

Intel Core 2 Quad Q6600 (2.4 gh) er kanskje litt gammel no, men funker fortsatt bra :)

 

Klarer å spille Crysis på max settings (0xAA), om eg ikkje hoster server (crysis warhead). Men spiller på ein gammel Philips 17'' Skjerm, så får max 1024x12?? i res. Men takler spillet ganske gått med 30 - 50 FPS på max.

Endret av MPC
Lenke til kommentar

Jeg vil bare informere med at MIST 1000W og ASUS P6T DELUXE V2 ikke sammarbeider veldig bra sammen. SVÆRT mye piping på misten under load, jeg klarte ikke dette og returnerte, og gikk for corsair 1000W. Samme har forresten skjedd med kompisen min, så det er ikke jeg som har vært "uheldig".

Lenke til kommentar

Jompio:

 

Aiai. Det høres ikke lovende ut.. det er for øvrig "revisjon 2" av MIST, men det hjelper vel ikke særlig. Hva sier netshop hvis jeg returnerer pga inkompatibilitet med Asus - når de har nevnt det (HELT nederst, i en SKJULT tekst) selv? Og forresten, er dette et "Diablo III / Starcraft II-klart oppsett"? Eller blir det DX11 som gjelder da?

 

Torstein

Lenke til kommentar
Jompio:

 

Aiai. Det høres ikke lovende ut.. det er for øvrig "revisjon 2" av MIST, men det hjelper vel ikke særlig. Hva sier netshop hvis jeg returnerer pga inkompatibilitet med Asus - når de har nevnt det (HELT nederst, i en SKJULT tekst) selv? Og forresten, er dette et "Diablo III / Starcraft II-klart oppsett"? Eller blir det DX11 som gjelder da?

 

Torstein

 

Starcraft 2 og Diablo 3 vil neppe bruke mye resursser, Blizzard lager så å si kun spill som kan gjøres på gammel hardware. Og DX11 kommer til å bli en enda større flopp enn DX10, og det vil ta laang tid før det er no vits å ha et DX11 kort. Bare se på early adopters av DX10.

Lenke til kommentar

dirtysteel:

 

Hvis den knitrer benytter jeg meg av 14 dagers angrefrist. Håper ikke jeg får dette problemet. Skal rapportere tilbake når jeg har satt sammen vidunderligheten. :)

 

rhym:

 

And that's why we love Blizzard, innit? ;) Liker at du sier DX11 ikke blir noen vits på lenge. Hva med WoW, er det noen DX10-effects i gang der? Og som et veldig "kjapt" spørsmål: Hva er forskjellen på dx9 og dx10?

 

Torstein

Lenke til kommentar

Da har jeg fått herligheten. Som nevnt tidligere - JA, MIST og Asus fungerer -ikke- sammen. Det er en høyfrekvent pipelyd konstant tilstede, og jeg ringte netshop ang. saken. De sa det var vanlig, og at jeg kunne sende den inn (angrefrist). Jeg satte inn en bestilling av Corsair 1000W HX :) Ellers fungerer alt smooth - installasjon gikk fantastisk lett, også oppsett av RAID0 med Vertex-diskene.

 

Må vel teste noen spill snart :)

 

Torstein

Lenke til kommentar

Har ikke fått tak i Crysis Warhead enda, men det ligger på lista.

 

WoW er utrolig nok fortsatt veldig krevende. Jeg kjører alt på ultra, 16xx-oppløsning, 120Hz, 8X AA, og har cirka 30-40 fps der det er rolig, men 12-13 fps i Dalaran.

 

Vertex-diskene er utrolig kjappe, og loading går som en drøm. Jeg kopierte 8GB fra VertexRAID0 - Seagate-disken, og hadde 90MB/s når cache var oppbrukt. Det er på tide med noe overklokking tenker jeg.. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...