Gå til innhold

Ny bærbar P4, P4m eller PM


Anbefalte innlegg

Skal anskaffe en bærbar PC, og sitter igjen med 3 alternativer:

 

1. HP 5244 hos Lefdal/Elkjøp med P4 2,53 ++ til 11995,-

 

2. Dell Inspiron 500m med Pentium M (med 14,1" skjerm) fra 14500,-

 

3. P4M (enten Compaq EVO N1020 eller Acer travelmate 281LC) til ca. 12500,-

 

 

Det jeg skal bruke PC'en til er hjemmejobbing, DV-redigering og spill til ungene, som ikke har kommet så veldig mye lenger enn Josefine enda.

 

Hadde nærmest bestemt meg for HP, men stoppet litt opp da jeg leste om Pentium M på forumet. Håper noen kan hjelpe meg med å komme litt nærmere et valg. Dell avslutter vel sitt tilbud i kveld. Spørsmål jeg sitter igjen med, er:

 

 

- Ser at hastigheten på en PM 1,4 skal være tilsvarende 2-2,2 P4M. Hvordan er da PM i forhold til P4 (eks. 2,53)?

 

- Vil støyen fra en P4 i HP'en kunne være sjenerende, f.eks. dersom en sitter og jobber i samme rom som annen aktivitet, f.eks. barneTV-titting?

 

- Er litt usikker på om Dell 500m har Firewire utgang. Noen som vet det? Og også noen som vet om en USB 2.0 port kan brukes til DV-redigering og om det krever spesielle kabler eller kanskje ikke passer til alle kameraer?

 

- Hvordan er det med PM og trådløst nettverk? Må en ha en spesiell basestasjon for å kunne kommunisere med det trådløse nettverkskortet i Dell 500m?

 

- Skjermstørrelsen - er det stor forskjell fra en 14,1" til 15" skjerm? Antar at skal jeg ha en PM med 15" skjerm må jeg endel opp i pris.

 

- Så at HP-en har mye fikse hurtigtaster og styringstaster for multimedia. Har Dell'en også dette, eller er den "enklere" sånn sett?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sjekk ut Acer TravelMate 800LCi, dette er en Centrino-maskin (Intels nyeste mobileprosessor) 1,3GHz, 512MB DDR, 40GB 5400RPM, DVD+CD-BRENNER, 15",WLAN,ATI RADEON 64MB +++

Glimrende maskin til redigering, rask harddisk, mye internminne, dobbelt så mye cache på prosessor. Bruk firewire til redigering.

Tror ikke det finnes DV-out til USB 2.0

Les test om Centrino på http://www.barbara.no/tester/intel/centrino/index.html

Sammeliknet med en P4 desktopprosessor som er centrino 1,3GHz like rask som P4 prosessorer langt opp på 2-tallet. I tillegg er den mer stabil.

 

Lykke til med valget! :wink:

Lenke til kommentar

jeg kan på det høyeste anbefale en P-M jeg sitter og jobber med en på skolen og den er betydlig mer stille i max performance modus en noen annen bærbar som jeg hittil har sett/hørt (17db!!!) det kan nevnes at cd-rw drevet produsere 29db

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...