Gå til innhold

Noen som kan hjelpe meg med å finne en brukt båt?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg (og familien min) skal kjøpe ny båt nå (brukt båt/finn.no?) , og ingen av oss har spesielt mye peiling på motor og båt. Dvs det tekniske og hva som trengs, for alle har kjørt båt masse før, så den delen er ikke noe problem.

 

Bruksområder:

 

Båten kommer til å bli brukt til litt turer og masse fisking, vannski, rompepute (tube?), wakeboard og lignende.

 

Prisklasse:

 

Båten vi ser etter bør ligge på mellom 50.000 - 80.000 kroner.

 

-

 

Et annet spørsmål:

 

Hva slags motor bør vi ha? Hvor mange knop bør det være for at vi kan kose masse med fart, spenning og morsomme turer?

Vi vil gjerne ha litt fart. Minimum 30 knop, over 40 knop hadde vært strålende.

 

Da håper jeg dere kan komme med tips og forslag til hva som trengs og forskjellige båter.

 

Hjertelig takk! :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvilken fart de vil kjøre i får da være opp til dem, men om man finner en familiepreget båt til maks 80.000 som skal gå 40+ knop, tviler jeg litt på.

 

Tenker du på noe spesielt? Er det noe du har mer lyst på en andre båter?

Årsmodell?

Antall sitteplasser?

Soveplasser?

Et bestemt område du vil ha båten fra?

Merke? (båt og motor)

Størrelse?

 

EDIT:

Det jeg ser på finn.no, er at det mest naturlige valget ville vært en RIB. Grei fart, innenfor prisklassen og fin båt til vannsport. Det jeg er litt skeptisk til er fisking, men det burde nok gått fint det også :)

Endret av vbjornevik
Lenke til kommentar

Må vel si meg enig i Vbjornvik der...

 

Til den prisen vrimler det ikke akkurat av tilbud, men for og få opp farten på båten bør det velges en lettere båt kontra større motor.

 

Derfor så er nok kanskje ikke en RIB det dårligste valget her.

Som sagt så er vel kanskje ikke en RIB det perfekte til mye fisking, men skal du og en kammerat ut å fiske en gang i blandt, så duger den sikkert.

 

Med en rib, så får man vertfall fart og morro i forhold til pris, og siden prisklassen du nevner ikke akkurat er generøs, så tipper altså jeg også på en RIB.

 

Jeg har selv akkurat kjøpt meg en båt og kan konstatere at +-40 knop ikke akkurat er noen behagelig fart på sjøen. Nesten 80km/t (40knop) er veldig mye og det skal ikke mye bølger til før du får vondt i ryggen av harde landinger.

 

Morro og ha en båt som gjør 40 knop eller mer... det er jeg helt enig i... men det er nok en hastighet jeg befinner meg svært sjelden i.

 

Kosefart rundt 20-25 knop er mer enn fort nok og såpass at man kan høre større fugler kvittre. Mye mer økonomisk er det også.

Lenke til kommentar

Slenger inn et lite forslag basert på egen erfaring jeg..

 

Kjøpte i fjor en Skibsplast 490VS. Det er en 16 fot daycruiser med forholdsvis stor plass. Den er godkjent for opp til 6 personer og er man fire, så har man god plass. Mye stuverom osv er det også. Jeg har en ganske ny 50 hester 2t på min og jeg gjør rundt 27-28 knop. Båten jeg linker til litt lenger ned, har en 90 hester Yamaha og jeg vil tippe du bikker greit 35 knop med den. Noe særlig mer får du vel ikke hentet fra det skroget tenker jeg.

 

http://www.finn.no/finn/boat/object?finnkode=17538566

 

Det jeg likte med denne, var at du fikk med rimelig mye tingogtang som typisk folk må handle etterhvert OG som fort kan beløpe seg til noen tusenlapper. I tillegg følger det med henger. Motoren er fra 1987.

 

Jeg personlig synes i hvertfall dette er en flott liten turbåt med god plass til fire voksne personer. Har høye fribord og vindu beskytter fører og passasjerer godt fra elementene - noe en skjærgårdsjeep typisk ikke gjør..

 

Prisen står til 75.000,- og denne tror jeg kommer til å bli solgt ganske snart...

Lenke til kommentar

siden fart er noe av det mest prioriterte så kan du kikke på denne båten:

 

http://www.finn.no/finn/boat/object?finnkode=17262748

 

båten er gammel,men rask og familievennlig.55 knop er mer enn raskt nok for de aller fleste av oss. klassisk amerikansk skjærgårdsjeep beskrives den som. den går akkurat på budsjettet ditt med en prislapp på 80000,-

Endret av SLIguy
Lenke til kommentar

Ok, takk for svar og forslag igjen! :)

 

Har tenkt litt på innlegget ditt, vbjoernvik, og nå ser jeg at det ikke ser ut som en båt man kan fiske i. Iallefall ikke i noen "behagelige fiskeposisjoner", pga beinene vil være vanskelig å plassere skikkelig... (Du/dere skjønner nok... ;) )

 

Da ble jeg brått mer usikker... Var veeldig keen på den inntil nå... Fisking er jo et must når man skal ha seg båt... :ermm:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...