Gå til innhold

Haike fra Oslo til Honningsvåg


Anbefalte innlegg

Halla i sommer skal jeg og en kamerat til Honningsvåg for å besøke noen folk. Vi har ikke spenn så vi tenkte vi skulle haike, vi tar heller ikke med oss noe spenn. Planen er at vi bare haiker helt opp, fanger noe fisk i innsjøene og i havet på veien. Vann er over alt. Trenger vi spenn kan vi ta noen opprydningsjobber i hager og andre steder på veien.

Bare lurer på en ting. Hvor mange dager er det normalt å bruke på en sånn haiketur, vi tenker 3-5 dager.

 

BTW han amøben jeg reiser med skal lage videodagbok (han er pr-kåt) så jeg kan legge ut link i August eller noe til den.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjør regning med å bruke minst en uke siden dere skal haike.

 

Er du klar over hvor langt det egentlig er??

 

Uten penger ja. Lykke til!

 

 

Vet hvor langt det er, har kjørt opp dit 4 ganger. Nå skal vi haike weeey.

 

Hva er problemet? behøver ikke penger, hvis man er pessimist så trenger man penger.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Burde absolutt ha med noe cash i backup. Hva om dere blir stuck der da? skal dere haike tilbake også?

 

Fiske? er mye vann, men å få fisk er det ingen garnati for... prøve heller på litt bær og en neve maur. Slike rydde jobber? hvor mye penger tror du dere får for det? Tror ikke det er noe marked for det for å si det slik.

Lenke til kommentar

Ta med telt, liggeunderlag og nødproviant så går det vel fint det. Men ha penger i bakhånd uansett i tilfelle noe skulle skje, og sørg for å ha en fulladet mobiltelefon i en vanntett plastpose med dere. Sørg også for å underrette familie på forhånd slik at dere er gardert i tilfelle noe skulle gå galt. Og vær obs på det enorme antallet tullinger som reker i natten rundt de fleste stoppesteder og langs riksveiene.. Prøv om mulig å holde dere langs europaveinettet når dere haiker, så slipper dere å havne på rasteplasser utenfor allfarvei hvor dere er tilnærmet garantert å møte på noen av disse menneskene jeg kaller "nattdyrene", dvs menn som tilsynelatende dukker opp fra ingensteds, mitt på natten, på alle rasteplasser med beliggenhet langt ute i gokk.

Lenke til kommentar
...hvor dere er tilnærmet garantert å møte på noen av disse menneskene jeg kaller "nattdyrene", dvs menn som tilsynelatende dukker opp fra ingensteds, mitt på natten, på alle rasteplasser med beliggenhet langt ute i gokk.

 

Nå ble jeg veldig nysgjerrig på hva slags menn dette er... Haha :!:

Lenke til kommentar

Gulesider.no regnet ut følgende (fra sentrum til sentrum):

Total reisetid langs vei med bil: 2,117.5 km 30 t 52 min

 

Hvis dere skulle gått hele turen, 3 mil om dagen, så bruker dere ca 70-75 dager :)

 

God tur, det blir nok en opplevelse! Hadde jeg vært fri og frank uten jobb, samboer og barn kunne jeg nok funnet på det samme.

 

Jeg ble også nysgjerrig på "nattedyrene" - fortell mer! :)

Lenke til kommentar

Det blir veldig OT, men here goes:

 

 

Jeg aner ikke hvem "nattdyrene" er, jeg vet bare at det er suspekte menn som alltid dukker opp om natten når man er på en øde plass der man aldri skulle trodd det var en sjel i mils omkrets.

 

Et eksempel fra min hjemplass: Jeg var på vei hjemover, og klokken begynte raskt å passere midnatt og vell så det. Jeg trasker igjennom et lokalt friområde bestående av tett skog, og mitt inne i denne skogen hører jeg lyden av kvister som knekker. Så ut fra buskene kommer det hoppende en totalt sortkledd mann i femtiårene, med sort pologenser, sorte tettsittende bukser, sorte hansker og sko og en sort tettsittende lue. Han støkker i det vi får øyekontakt og like fort som han bykset fram springer han bort fra meg i motsatt retning. WTF?

 

På samme plass har jeg også møtt på en middelaldrene mann i "pedofrakk" dypt inne i krattskogen på kveldstid. Jeg var på vei hjem og tok en snarvei som gikk dypt inne i skogen, typ klarte litt i fjell og brekke unna kratt etc for å komme frem. Plutselig står han der, en enslig mann dypt inne i skauen, totalt random og det siste jeg hadde forventet.

 

En annen historie er fra når jeg kjørte Kristiansand -> Stavanger for et år siden, og av diverse grunner ble ruten lagt utenfor E39 og midt på natten. På det første stoppestedet (en vanlig, uopplyst rasteplass) sto det tre polakker å blokkerte utkjørselen med to åpne biler, dette mitt på natten. U-svig ut igjen, det så mildt sagt svært suspekt ut. Den neste innkjørselen var en liten grusplass i veikanten, totalt i no man's land. Etter å ha stått der i mørket i vel et halvt minutt for å ordne dekning på GPS-en kommer det en mann ravende mot bilen fra ingensteds (bare tett skog og vei uten belysning i mange mil begge retninger.) Vi kjørte like greit videre før han fikk kommet frem til bilen. Godt å vel en time etter skulle vi til å svinge inn på en øde bensinstasjon (dette var i tre-tiden, langt ut i gokk, helt øde og ingen tegn til liv noe sted. Bare en enslig bensinstasjon med sparebelysning og noen søppelkasser. Det er helt stille og natteroen er senket og den eneste lyden man kan ane er suset fra trærne og lett summing fra noe strømgreier ved siden av stasjonen. Så ut fra det sorte mørket kommer en rar overvektig mann i skitne klær vandrende og begynner å rote i noen søppelkasser og kaster ting ut over et par meter unna. (Han så oss tydeligvis ikke..) Vi ble ikke værende for å hilse.. De neste to-tre stoppene skulle vi hele tiden til å svinge inn på en liten avsidesliggende rasteplass for å kunne late vannet etc, men hver gang var det en suspekt mannsperson til stede, enten kommende tilsynelatende fra ingensteds ut av skogen?? (vi så aldri noen andre biler, og de oppførte seg alltid suspekt..) eller så hang de bare tilsynelatende rundt der i mørket.

 

Jeg har tilsvarende eksempler i hopetall, poenget er at det nesten er som en lov: befinner du deg på en øde, mørk plass langt fra folk kan du være sikker på at det vil dukke opp en merkelig og suspekt mannsperson fra tilsynelatende ingensteds. Man tenker jo gjerne at i Norge er det ingen ute å reker langs riksvegene i de norske skoger om nettene, men i forhold til mine erfaringer kan det jo synes å måtte være på tusentalls av merkelige menn ravende rundt på nattestid i hele landet.. :ermm:

 

Endret av fargoth
Lenke til kommentar
Det blir veldig OT, men here goes:

-SNIPP!

 

Geez, så utrolig creepy. Men jeg må si at jeg har opplevd ett par episoder selv. Litt pussig at du også har opplevd en del slike mennesker. Må tydeligvis eksistere mange av de da :) Jeg trodde det jeg har opplevd var sjeldne engangs-tilfeller.

 

Det merkeligste og mest suspekte jeg har opplevd var en gang jeg gikk tur med bikja på ett friområde i nærheten der jeg bor kl 03:30 på natten ifjor sommer.

 

Det er ett offentlig toalett på det friområdet. Døren stod på vidt gap og lyset var skrudd på. Inne på toalettet så jeg en halvnaken, feit, uflidd og gammal mann i 40 årene, som ravet rundt og virket helt forvirret. Jeg bare økte tempoet og kom meg vekk.

 

En annen gang jeg og dama var ute og kjørte (joy-ride) så stoppet vi på en avsidesliggende rasteplass for å stille inn gps'en til en ny adresse. Plutselig kommer det en halvsvær hettekledd ungdom ut av busken og stirrer på oss med alvorlig og litt forstyrret blikk. Så tar han en zippo-lighter opp av lommen, hever hånden mot luften, og tenner og slukker lighteren gjentatte ganger. Vi bare dro videre, han fulgte oss med blikket.

Lenke til kommentar

Vi er to gutter, begge er klin gæerne. Vi møttes i 7klasse da begge tilfeldig vis kasta seg ut for en istrap og akte ned. Etter det har vi alltid herja det rundt oss til manges glede og irritasjon. Vi er ikke redd for nattdyr eller andre rare mennesker og dyr. Erfaring fra aviser og alt annet viser at den farligste veien i Norge når det gjelder antall overfall, voldtekt og drap er hovedstadens gågate Karl Johan, der er vi ofte og det er ikke farlig for oss.

 

Ser mange av dere er litt skeptiske, men vi ser bare løsninger og ingen problemer. Det er det noe av turen handler om, å klare seg i dagens samfunn på en reise uten spenn, mobil, telt, liggeunderlag og mat..

Forresten, telt, hva skal vi med telt? vi har sovepose, det er alltid noe man kan ligge under. Jeg har en del erfaring med å sove ute uten telt fra vinterene, så sommer uten telt er null stress.

 

Pakkeliste for meg:

- Sekk

For å bære tingene

- Fotball

For å ha få ut energien våres, vi har begge ADHD uten diagnosen, det vil si at vi har drit mye energi.

- Teleskopfiskestang (har beastmaster, men det er mer praktiske med teleskopstang)

Fiske mat i elver, insjøer og bekker. Fiskekort driter vi i, såpass rebelske er vi altså (selvironi).

- Penger: 50 øre (symbolsk sum)

Trenger ikke penger, mange måter å tjene litt spenn på. Ser vi en trasha hage ringer vi på og forklarer situasjonen og sier at vi kan fikse hagen for en hundrings vær. Da får vi sikkert litt mat der også osv. Det er alltid folk som vil hjelpe hyggelige reisende.

- Fiskeutstyr: Firelinesnøre, noen sølvkroken sluker og kanskje noen rappala sluker. Vi vurder å ta med dupp, men kongle kan brukes som dupp så det trengs egentlig ikke.

- Mobiltelefon: (Ingen, det er litt av poenget og virkelig vite at man ikke har noen hjelpemidler)

Vi har ikke planer om å ringe noen, så vi dropper telefon

- Regnbukse og allværsjakke

Greit å ikke gå våt i flere døgn

- tskjorte og singlet

- jeans og shorts

Jeans og tksjorte i surt vær, singler og shorts i godvær

- to par sokker (Den ene brukes, mens den andre vaskes)

Militærsko M-77 og slipperes

Sko hvis vi må gå i skog for å fiske eller når vi jobber, slipperes til sommeranntrekket

San mai kniv se bilde : 4111603.jpg

Kniv kan brukes til alt, det er det mest praktiske vi har med

Letherman Sceletoon se bildeleatherman_charge-al-diagram.jpg

Samme som over, veldig praktisk

- Sovepose

For å sove i

 

Dette ble litt mye da, men litt luksus må man jo ha, vi følger kun E6 hele veien. Det raskeste er jo å ta sverige opp, men det ødelegger litt av meningen med turen. Vi skal kjøre EEEE6.

Kan også nevne at vi har begge kontakter rundt om i hele landet så hvis en av holder på å dø eller noe annet så kan vi ta kontakt med de. Tror også det finnes leger og sykehus rundt om kring

 

Glemte å si flintstein for å lage fyr

Endret av Warrior Elite
Lenke til kommentar
Burde absolutt ha med noe cash i backup. Hva om dere blir stuck der da? skal dere haike tilbake også?

 

Fiske? er mye vann, men å få fisk er det ingen garnati for... prøve heller på litt bær og en neve maur. Slike rydde jobber? hvor mye penger tror du dere får for det? Tror ikke det er noe marked for det for å si det slik.

Shit du stresser meg as, tilbake vi har ikke kommet frem engang også begynner du å tenke på tilbake. Damn

Lenke til kommentar

Ta i det minste med noe skikkelig tur-tøy. Dongeri er noe møkk å gå langt i, og passer seg heller ikke i skog og mark, så å drasse med deg to par er jo helt absurd.

Om du har mye erfaring med å være ute burde ikke bekledning være noe problem, og det er jo sommerstid og alt så du har nok rett i at luksusen telt kan droppes. Ta uansett med en presenning og noe tau, det vil du takke meg for i ettertid. ;)

Jeg vil også råde deg til å ta med en mobiltelefon uansett, du vet aldri hva som kan skje. Plutselig brekker kompisen din begge beina langt opp i skauen en plass, å så må du jogge til nærmeste tettsted med en telefon for å ringe etter hjelp. Slikt er lite koselig, og svært uansvarlig.

 

Forøvrig tror jeg dere skal få det vanskelig med å tjene så veldig mye penger på turen, etter noen dager på tur vil dere se mildt sagt shabby ut. Selvsagt kan dere bade og slikt under veis, men det tar på utseende å boltre seg i moder natur. :)

 

Uansett, lykke til. :D

Lenke til kommentar
Ta i det minste med noe skikkelig tur-tøy. Dongeri er noe møkk å gå langt i, og passer seg heller ikke i skog og mark, så å drasse med deg to par er jo helt absurd.

Om du har mye erfaring med å være ute burde ikke bekledning være noe problem, og det er jo sommerstid og alt så du har nok rett i at luksusen telt kan droppes. Ta uansett med en presenning og noe tau, det vil du takke meg for i ettertid. ;)

Jeg vil også råde deg til å ta med en mobiltelefon uansett, du vet aldri hva som kan skje. Plutselig brekker kompisen din begge beina langt opp i skauen en plass, å så må du jogge til nærmeste tettsted med en telefon for å ringe etter hjelp. Slikt er lite koselig, og svært uansvarlig.

 

Forøvrig tror jeg dere skal få det vanskelig med å tjene så veldig mye penger på turen, etter noen dager på tur vil dere se mildt sagt shabby ut. Selvsagt kan dere bade og slikt under veis, men det tar på utseende å boltre seg i moder natur. :)

Vi skal jo bare haike da, vi skal ikke tjene penger. Men hvis vi kan jobbe et par timer så vi kan få noen hundrelapper til mat så hadde det vært fint. Olabukse går helt fint, slitesterkt og kan bli veldig skitten uten at det syntes. Vi skal ikke langt oppi skauen vi skal bare på en haiketur for å komme oss frem, ikke så mye å planlegge. Jeg lurte egentlig bare på om noen visste hvor lang tid det tar for en gjennomsnittlig haiker å komme til Honningsvåg

 

Det som er farlig tur var når jeg dro inn i nordmarka alene i februar i minus 20 grader i to dager, med kun litt mat tynt kledd og en sovepose. Det var litt skummelt, selv om det er mye hus rundt om kring inni der.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...