Gå til innhold

Sigma 50mm F2.8 EX DG Macro eller Canon EF-S 60mm f/2.8 Macro USM ?


Anbefalte innlegg

Som tittelen tilsier lurer jeg på hvilket makroobjektiv jeg skal gå til innkjøp av, og har til nå funnet ett Sigma og ett Canon objektiv som jeg vurderer.

 

Det jeg lurer på er om det er noen vesentlig forskjell på de to objektivene :), og hvilket som vil være det beste kjøpet for meg. Objektivet skal kun brukes til makrofotografering. Jeg bryr meg ikke om hastigheten på autofokusen, ei heller om den bråker.

 

Om dere har flere forslag til makroobjektiv i denne prisklassen er det bare å spytte ut. Hva slags brennvidde det er snakk om betyr heller ikke så mye. Objektivet skal sitte på et Canon EOS 1000D.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har Sigma-en, og jeg vil anbefale Canon'en.

 

Sigma-en er grei den; men Canon-en er enda bedre. I og med at den i tillegg har 10mm lengre brennvidde; så er den også bedre egnet til portrett.

 

Sigma'en har et problem som gjør at den ikke er like egnet som Canon-en. Den er nemlig meget følsom for strølys.

 

Tom

Lenke til kommentar

Tror ikke du skal vente på den, når det er gode objektiver ute allerede. Og hvis det er makro du skal holde på med, så er f/2 ofte lite aktuelt (for å få noe som helst i fokus blir det gjerne f/8-f/32). Til portrett kan det være kjekt med noe enda raskere og bedre egnet til kun portrett..

 

Begge får forsåvidt gode kritikker, så det er vel bare å velge etter pris eller hva magefølelsen sier :p

Lenke til kommentar

Den fungerer som en vanlig 60mm hele tiden, den har bare veldig kort nærgrense :D Men hvis du tenker på fokusbegrensing (eks. minimum 1m, for hurtigere autofokus) så har den ikke det.

 

Det er imidlertid ikke noe stort savn ved den. Klarte meg nesten hele sommern i fjor med bare Canon's 60mm. Veldig fint tur-objektiv.

Lenke til kommentar

Om du bare skal bruke det til macro ville jeg vurdert Canon EF 100mm f/2.8 Macro USM bare 1000Kr mer en for Canon 60mm. Jeg har selv 60mm og syns ofte at den har litt kort brennvidde, god på blomster men ikke så god på bier. Vist jeg skulle valgt mellom disse i dag hadde jeg fortsatt valgt 60mm fordi den er veldig bra på portrett og siden den bare er 60mm kan den brukes inne. Men til macro ville jeg gjerne hatt 100mm.

Lenke til kommentar
Hva slags brennvidde det er snakk om betyr heller ikke så mye. Objektivet skal sitte på et Canon EOS 1000D.

 

Hvilken brennvidde du velger betyr omtrent alt.. Her finner du litt info om hvilke brennvidder som passer til hva. Finn ut hva du har lyst til å ta bilder av og dermed hvilke brennvidder som passer, så finner du alternativene i den tråden. Og uansett lages det vel ikke direkte dårlige makroobjektiver..

Endret av the_last_nick_left
Lenke til kommentar

Virker som jeg var litt kjapp der ja. Ser for meg at det er mest blomster o.l det kommer til å bli tatt bilde av.

 

Virket litt interessant den tamron sin 90mm. Klarer ikke se for meg at det er stress å ha litt mindre brennvidde når man skal ta bilde av blomster?

Endret av HauksA
Lenke til kommentar

Det er ikke nøye om det er 35 eller 200mm når du tar blomsterbilder. Bare flytt deg litt lengre bak eller fram, så er saken biff. Forskjellen mellom de ulike brennviddene er mindre enn man tror på kort avstand.

 

Men husk også at større brennvidde forsterker vibrasjoner hvis du skal håndholde. Så hvis du er sikker på at det er mest blomster og kanskje litt forskjellig annet (walkaround), så er 50mm tingen.

Lenke til kommentar

Du kan jo eventuelt titte på Canons EF 50mm f/1.8 II, den gir ihvertfall mye bang for the buck. Ja, den har treig autofokus og bråker som et uvær, men ingen kan si at den ikke gjør sitt for prislappen på 999,-. Jeg skal innrømme at jeg ikke har tatt så alt for mye blomsterbilder med mitt, men innendørs med lite lys og til portrett fungerer den veldig godt. Gir en pen bokeh for pengene.

 

Baksiden med ditt 60mm som jeg ser det er at det er EF-S, altså om du noen gang finner ut at du skal oppgradere til fullformat vil du ikke kunne ta med deg denne linsen videre.

 

Eventuelt kan du se på Canon EF 50mm f/1.4 USM i samme prisklasse, som er enda mer lyssterk og har mye bedre autofokusmotor.

 

Vil du ha litt mer brennvidde kan også Canon EF 85mm f/1.8 USM være et godt valg.

 

Ingen av disse forslagene er sånn spesielt macrorettet, men jeg skulle nå tro at de vil fungere til blomsterfotografering og vel så det. Kanskje ikke helt tett på insekter, men til portrett er ihvertfall 85mmen midt i blinken. Lykke til!

Lenke til kommentar

Jeg har canon sin 50mm f/1.8 II, og er strålende fornøyd med den :) Har allerede tillfredsstilt bokehbiten min (haha, prøv å tenk koffert på den dere!).

 

Målet er å kjøpe 1:1 makro, altså MAKRO. Til nå er det 60mm f/2.8 som frister mest. Vurderer også tamron sin 90mm f/2.8, men klarer liksom ikke helt bestemme meg om hva som passer best.

 

Hvor deilig kommer jeg til å synes at USM'n er? Kommer jeg til å merke stor forskjell på autofokusen?

 

Tusen takk for alle tips :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...