Gå til innhold

Billig og god champagne med høy alkoholprosent?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Hva er egentlig forskjellen på champagne og musserende vin? Veit folk forskjell på det? Hva er Martini Asti?

 

Er cava et merke eller en vintype? Uttales det "Kava"?

 

Musserende vin er all vin med bobler. Champagne er musserende vin laget i Champagne-området i Frankrike av druene Pinot Noir, Chardonnay og Pinot Meunier og med annengangsgjæring på flasken. Cava er spansk musserende vin og uttales Kava. Martini Asti er en italiensk musserende vin.

Lenke til kommentar

for å laga champagne må enn følge en del lover og regler ..

en av dem er at enn ikke kan tilsette sukker , og da har gjæren kun mulighet for å bruke sukkeret i druene , og når den spise sukkeret da blir den tørr, og jævlig for enkelte..

mens i mange andre land kan de gjøre hva de vil, tilsette masse sukker slik at de får en "sukkelake" vin..

Lenke til kommentar
for å laga champagne må enn følge en del lover og regler ..

en av dem er at enn ikke kan tilsette sukker , og da har gjæren kun mulighet for å bruke sukkeret i druene , og når den spise sukkeret da blir den tørr, og jævlig for enkelte..

mens i mange andre land kan de gjøre hva de vil, tilsette masse sukker slik at de får en "sukkelake" vin..

 

Dette stemmer ikke helt. For å få champagnen musserende, tilsettes sukker og gjær etter vinen er tappet på flaske. Dette sukkeret blir omdannet til alkohol og karbondioksid. Etter annengangsgjæringen er ferdig og man har degorgert flasken (blitt kvitt gjærrestene), tilsettes vanligvis en viss mengde sukker, såkalt dosage. Kun champagner som er merket Ultra Brut, Non Dose eller liknende er ikke tilsatt noe sukker. Polet selger champagne som er halvsøt med 47 gram sukker per liter.

Endret av the_last_nick_left
Lenke til kommentar
Her ber jeg om mye. Kjøpte ei flaske Martini Asti som jeg konsumerte på natt til 17. mai. Den var veldig god, men litt lav alkoholprosent. Noen som har peiling, og kan servere meg en annen billig champagne, som smaker godt, men har høyere prosent?

Hva var prosenten?

 

*Følge med på tråden, ute etter samme som trådstarter*

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...