Gå til innhold

C++ bok - erfaringer? Nybegynner.


Anbefalte innlegg

Jeg har en C++ bok som heter:

"C++ for Dummies | 5th Edition" | Stephen Randy Davis | - Copyright © 2004 Wiley Publishing

 

Jeg har ikke begynt å lese den by the way. Er dette en god bok å lese for å lære seg C++? Eller finnes det bedre bøker til den jobben? Har hørt en del snakk om "Accelerated C++" også. Jeg har forresten også printet ut hele www.cplusplus.com C++ Language-tutorialen i papirformat, også www.cprogramming.com tutorialen. Om dette er gode tutorialer vet jeg ikke (?) ...

 

Tenker å starte med å lese C++ i ferien, da jeg kan disponere mye tid til læring.

 

Kom med erfaringer etc til en C++ nybegynner (me).

 

Edit: En ting til. Hvilket program er å anbefale å "skrive C++'en" i? Program som du skriver alle kodene i, og for å lage programmene.

Endret av Requi
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
<snip>

Edit: En ting til. Hvilket program er å anbefale å "skrive C++'en" i? Program som du skriver alle kodene i, og for å lage programmene.

 

For windows:

Visual c++ (express), express er gratis versionen av visual c++. Du vil hvertfall ikke i starten merke noen av begrensningene.

 

For linux:

Jeg har ikke brukt det så mye, men jeg har hørt mye bra om code::blocks.

Lenke til kommentar

Jeg kan også slenge meg på å si at Accelerated C++ er en god bok.

C++ for dummies er en mindre god som basicly lærer deg C++ i C-stil.

Du vil programmere i C++-stil (noe Accelerated C++ lærer deg).

 

Angående program så er Visual C++ til Windows og Code::Blocks til Linux et godt valg. Hvis du skal programmere for begge er Code::Blocks til Windows også (Linux versjonen er vel strengt tatt en port såvidt jeg vet).

 

Så får du ha lykke til! =)

Lenke til kommentar

Jeg bruker Code::Blocs både på Windows og i Linux med , med compileren MSYS (Det er vel egentlig GNU GCC compiler for Windows) mest p.g.a at det finnen en portable apps versjon av den, i og med at jeg programerer med flere dataer.

 

Har lest en del negativt om den boka, men har aldri lest den selv. Derimort leser jeg nå (Sitter med boka nå faktisk :p) Starting out with c++ From control structures through objects sixth edition av Tony Gaddis. Kjeme god :)

Endret av Rockie
Lenke til kommentar

EDIT: Ja, jeg klarte en gang igjen å dumme meg ut ved å ikke tenke nok gjennom hva jeg skriver. (Det høres bedre ut i hodet også blir det annerledes) Anyhow, jeg konverterte akkurat til visual C++ og må si dette er en av de beste IDE'ne jeg har brukt. Har også implementert SDL med den. ^^

 

C++ for dummies er generelt dårlige bøker, jeg har lest tonnevis av tilbakemeldinger på de bøkene og de skal ikke være noe gode i det hele tatt. Jeg foreslår "Programmering i C++" av Else Lervik (Som jeg selv har), eller "Accelerated C++" <- Skal vistnok være en god bok.

 

Lykke til, skulle det være flere spørsmål som omfatter programmering / C++ så kan du godt PM'e meg eller legge meg til på MSN. Ha en fin dag.

Endret av BenjaminBotten
Lenke til kommentar

Jeg har også "Programmering i C++" Else Lervik og det er forsåvidt den beste Norske boken som jeg vet om. Dog er litt skeptisk til den litt vel tradisjonelle måten å lære bort c++ som blir brukt (C -> C++).

 

Bare for å pirke litt (nå kommer sikkert noen andre å pirker på meg ( bare gjør det ;) )):

Programmene du skriver og lager program i ER ikke en compiler. Det er en IDE (med mindre du skriver i notepad eller lignende). En IDE har en compiler som den bruke. IDE betyr integrated development environment og er miljø med kode-editor, compiler/linker/assembler og som regel debugger.

DOG, dette har ingen betydning akkurat nå, men jeg anbefaler deg å lære deg forskjellen etterhvert. Skriv programmer i notepad eller noe sånt og bruk en kommandolinjebasert compiler.

 

Dessuten vil jeg personlig ikke anbefale Dev-C++, da den ikke lengre blir utviklet videre.

 

Hvis du vil få en sånn passe anelse om hvilke bøker som er greie kan du gå på Amazon.com og søke opp bøker, og deretter lese user-reviews ;) (Det er dette jeg pleier å gjøre).

Lenke til kommentar

slenger meg på at dev-c++ ikke burde brukes. Den har ikke blitt oppdatert siden 2005, mange av 3rd party biblotekene vedlikeholdes ikke lenger, debuggeren er mye dårligere enn feks visual studio sin og sist men ikke minst, den har elendig code completion og intellisense.

 

En ting til. Hvilket program er å anbefale å "skrive C++'en" i? Program som du skriver alle kodene i, og for å lage programmene.

 

kan anbeflale disse gratis Ide'ene:

- Microsoft Visual C++ 2008 Express Edition - overlegent best når det gjelder win programmering.

- Code blocks Funker på flere plattformer, et bra alternativ til microsoft.

- Programmers notepad Bruk kompilatoren du selv vil - bedre enn utdaterte Dev-c++.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
  • 2 uker senere...

Accelerated c++ er absolutt en god bok, så den får a-ok hos meg også.

Av ide/compiler så bruker jeg kate/gcc på linux og Visual C++ 2008 Express på windows, halvparten av morroa er å få programmet til å gå igjennom begge compilerne uten warnings(/W4 i vc, -Wall -Werror -Wextra -pedantic -Wno-long-long i gcc).

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 2 uker senere...
Er det nokon som veit om nokre nettbutikkar som har boka "Programmering i C++"?

 

Gløym det, eg har akkurat bestillt boka på www.ark.no for 569kr. Det er jammen meg høge prisar på lærebøker. Eg får håpe det er ein god bok som er verdt pengane.

Tips til senere: capris er ofte billigere.

Lenke til kommentar
Gløym det, eg har akkurat bestillt boka på www.ark.no for 569kr. Det er jammen meg høge prisar på lærebøker. Eg får håpe det er ein god bok som er verdt pengane.

 

Hva var galt med et hav av anbefalinger på accu? De bøkene er sogar skrevet på et fornuftig språk (norsk er ikke det i denne konteksten), og er ikke i nærheten av 569NOK/stykk.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

I Accelerated C++ boken, hvorfor bruker han

 

std::cout <<"Hey" <<endl;

 

...hvorfor skriver han std:: forran alt, istedenfor å adde

 

using namespace std;

 

under #include <iostream> slik at han ikke trenger å skrive std:: forran alt? Hvilken metode bruker dere, og hvilken metode er "best" å lære seg/bruke?

 

Også skriver han <<endl; bak alle "cout's" og slike ting hele tiden. På mange andre bøker/online tuts gjør de ikke dette. Forklar, noen :)

Endret av Requi
Lenke til kommentar
Jeg synes det er en god idé å bruke full qualifier i eksempler, så brukeren ikke blir forvirret, selv om det kun er STL.

Når du koder, bruker du "std::cout<<" osv, eller har du skrevet inn "using namespace std;" ? Jeg vil lære en god metode når jeg først lærer meg C++.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...