Gå til innhold

innkalt til ingeniørbataljonen


Anbefalte innlegg

Jeg er i august innkalt til ingeniørbataljonen ved skjold i troms som førstegangstjeneste.

ser forøvrig greit ut utifra hva jeg nå har lest i brosjyrene og på nettet, men er det noen som har noen erfaring av hva vi kommer til å drive med der oppe? hvordan er det de deler inn hvem som skal gjør hvilken oppgaver innenfor IngBt? er det muligheter for å være infanterist der oppe, eller blir man utdannet til minerydder etc?

 

:)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du kan ikke bli infanterist nei, men STING-gutta er ikke langt i fra infanterister. De driver MYE med infanteritjænest, men har i tillegg en del kapasiteter som vanlige inf-folk ikke har, da hovedsakelig kjapp minerydding (type spreng vekk minene) og en del sprengning. STING er visstnok utrolig kul tjænest.

 

Havner du ikke i et PING-kompani (STING er største troppen i et PING-kompani), så havner du enten i ABCvernkompaniet, oversettingskompaniet eller maskinkompaniet. ABCvern driver med akkurat det. ABCvern. Kjemikaliedykking, gassrydding og så videre. Tror også ABCvern driver en del med feltarbeider, etter det jeg har hørt. I ABCvernkompaniet har du også servicetroppen, de som drifter Skjold leir. Hold deg unna denne troppen :p velferdsassistenter, skytebaneassistenter, presteassistenter og så videre. Slækk tjænest, men visstnok et veldig bra miljø.

 

Oversettingskompaniet legger bruer og drifter ferger. De skal sørge for å få de andre styrkene over elveleier. Vet rimelig lite om tjenesten her, men om du kommer deg med blant ingeniørdykkerne er du garantert å få en svært kul førstegangstjeneste. Eller så havner du på et fergelag, eller på en brolegger. En av fordelene med å være i oversetting er at de tilbringer mye av tiden på en leir i Gratangen (en liten times kjøretur fra Narvik), og det er visstnok en veldig kul leir å være i.

 

I Maskin har du en drøss med maskiner og lastebiler av alle slag. Gode muligheter for å få C-lappen her. De driver veldig mye med feltarbeider i stor skala. Hadde VO-uke med gutta fra maskin i fjor høst, og de virket som de trivdes svært godt der. Skrøt uhemmet av hvor kult det var, faktisk. Nøyaktig hva de driver med vet jeg ikke helt, men er et par stykker på forumet som har vært i maskin, vet jeg.

 

 

For øvrig forkortes bataljon BN, ikke BT ;)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hallois. Jeg og er innkalt til Ing Bn i august. Har sett gjennom alt som er om ing bn på nettet osv og har kommet fram til at jeg skal gjøre hva jeg kan for å komme inn i STING. Da lurte jeg bare på om det er opptak til disse poppulære avdelingene eller tar de inn et viss nummer med folk?

 

hvis det er noen her på forumet som tilfeldighvis er inne i pansret ingeniørkompani eller har tjenestegjort der, kunne dere fortalt litt om hvordan det er der?

 

Takker for svar :)

Endret av Ancho
Lenke til kommentar
..men er et par stykker på forumet som har vært i maskin, vet jeg.

THAT ARE ME!

 

Maskinkp er et yndig sted å leve det gode liv på Skjold.

Du blir boende på kaserne Starum som utelukkende er den beste kaserna på Skjold. Når det er sagt blir det umulig å komme utenom kallenavnet til PING sin kaserne, nemlig Kosovo.

Maskinkompaniet er delt i Kommandoplasstropp (KDO) - bataljonens viktigste verktøy, hvor oppgavene går i å assistere staben i ingbn samt være maskinkp sin edge på stridsteknikk.

Deretter har du maskintropp 1 og 2 hvor samtlige er kjederøykende halvfeite guttebasser med maskinførerbevis og lastebilsertifikat. Alle har riktignok maskinførerbevis og lastebilsertifikat, men det er med hånda på hjertet at jeg nå sier at de er noen hunder etter fyfo og noen sunne mennesker, og dermed avkrefter den forferdelige løgnen jeg nettopp dro.

Dessuten har du IngStø som er det fremste av mekanikerkunst man kan hoste opp blant kremen av norsk ungdom. Dem reparerer alt fra gressklipper til Leo2 og dem gjør det med et smil.

Dessuten har du kpstab hvor jeg selv sitter trygt og sørger for at alle administrative oppgaver i samband med kp går glatt.

 

Alt i alt er det et flott kompani med masse bra mennesker. Jeg føler at jeg fikk skrytt masse av det nå.

Det skal sies at når man havner i IngBn får man ikke selv velge hvor man skal i starten, men hvis du er så heldig å havne i maskin, trenger du neppe å grue deg. Hvis du har bakgrunn som burde plassere deg i maskin burde du tidlig opplyse om dette så du får en best mulig tjeneste, that is, hvis du havner i ping men helst vil kjøre gravemaskin.

 

Bare spør hvis dere lurer på noe mer om IngBn, men jeg kan ikke så voldsomt mye om de andre kompaniene.

Herrbrun har jo sagt en del også.

Lenke til kommentar

Nå har Herrbrun nevnt det meste, men jeg har litt å supplere.

 

- ABC har også et WICS-lag (work in confined spaces). Er ikke helt sikker på hva de gjør, men antar det er klaustofobisk.

 

- Bro og oversettingskompaniet har også stormbåter. Dvs. ribber/gummibåter som går fort. De brukes til å sette inn/transportere folk osv. De oppholder seg som skrevet på Gratangen, som er en ganske bra leir (hvis det kan kalles det). Bra messe blant annet. Slipper å stå 30 minutter i kø for å komme inn i messa, som man må gjøre Skjold. Slipper å pusse sko og sjekke antrekk. Dessuten kan de forsyne seg med mat når som helst. :p

 

- PING har ikke bare stormingeniører, men også spes.panser-tropp(er) og en rek-gruppe. Spes.panser kjører modifiserte Leo 1-stridsvogner (tårnet er fjernet og man har satt på en gravearm). Rek-gruppa rekker for 2. Bn. Eneste folka med tresifra antall feltdøgn i IngBN tror jeg.

 

Sånn ellers bør du prøve å skifte kompani allerede fra dag èn dersom du er misfornøyd med tildelingen. Det blir eksponensialt vanskeligere å skifte kompani etter det.

Lenke til kommentar

Tror det er mer sånn "sersjant.. jeg vil hjeeeem". "- ja, du blir rek fordi du skal få en helvetes tjeneste med masse feltdøgn og 17 timer per døgn i en stridsvogn som er så liten at du amputere beina og legge de på hattehylla mens vi kjører".

 

Uten at det er noe offisielt opptak til sånne interne avdelinger så har jo befalet øyne og fornuft. Hvis noen yter som et helvete i rekrutten og befalet har fått godt inntrykk av dem får de selvsagt pri på de kule stillingene.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Er i sting selv, ping kpa (januar kontigent). Er ganske greit, 50/50 infaterister og ingeniører. Mye sprenging, noe mineshait. Hadde nettopp en øvelse der vi kun sprengte og la minefelt, 0 skyting. Men som det ble skrevet over her så er det en del infateritjeneste og. Du er heldig som kommer inn i august, da det forsatt er varmt. Jeg ble slengt opp hit midt på vintern, og var gjennom noen øvelser med 20 - 50 minus. Da er det ikke så behagelig å ligge ute i stilling. Om du havner i Ping (sting), kommer du i Ping Kp B, og er da underlagt 2. bataljon, dere støtter de. Om du blir stinger er ikke sikkert, du kan velge mellom litt. Enten om du vil i spes (Leo 1 vogner, enten bruPV(stridsvogn som legger en bru) eller ingPV (en stridsvogn med graver på) ) eller du kan havne i rek, noe ala 2.bn's kavesk. Farter rundt på 6 hjulinger om høsten, og snøscootere om vintern. Tror også Ping B har eget Miclic lag (http://en.wikipedia.org/wiki/M58_MICLIC) Sting er oppsatt på 113 vogner, med 12,7 mm mitraljøse. Ikke store greiene. Lite gåing, bortsett fra de 6 ukene med rekrutt.

Lenke til kommentar

vil ikke tro du kan regne med å få så voldsomt mye mer, men nå skal ikke jeg uttale meg på vegne av IngBn. Nå er ikke 40 feltdøgn så forferdelig lite om du tenker på at du faktisk er inne i 11 måneder cirkus. det tilsvarer nesten 1 feltdøgn pr uke.

Men selvfølgelig, det er ikke de helt store mengdene, men det er desverre det forsvaret har råd til.

Lenke til kommentar

Haha! Du finner fort ut at det du gjør der oppe ikke gir landet så veeldig mye da, for å si det sånn. Skal du gi Norge no må du inn i det profesjonelle forsvaret:P

 

(Har forresten vært her et år nå og utført hele min verneplikt og enda litt til)

Endret av Ludogamer
Lenke til kommentar

Jeg tjenestegjør i IngBN - Ping Kp B og Spes. Panser.

 

Rek gruppa har langt ifra 100felt døgn, men likevell har de en del mer enn resten. de drar ofte ut en dag eller helst flere dager før resten av bataljonen. iår pga lite penger så har ikke de dratt ut så lenge før på alle øvelsene, men meninga er at de skal det iallefall.

I STING vil du få en lett blanding av infaterist yrket, men mest av alt minerydding/minelegging, spregning osv... men også alt for mange timer i en slik liten M113 vogn med alt for mange folk i. i STING utdannes folk til vognførere, res vognfører, rfk skyttere(du er heldig om du får skutt), skarpskytter(med 12,7 mør), mg3 og alle får utdanning på 12,7 mintraljøse. STING i Ping B har også MicLic som er en beltevogn med kanonbakpå som skal skyte ut 800kg(eller noe sånt) sprengstoff å lage ei gate i minefeltet.

Også har vi den beste troppen du kan komme i, Spesial panser troppen. Her utdannes 4 soldater som vognførere, der 2 stk på en bropanservogn og 2 stk på ingeniørpanservogn(graver og doseskjær) det skal sies at man har mer vedlikehold enn man kjører, men man får opplevd det meste + at man slipper fyringsvakt osv på øvelsene pga at du sover i telt bak på vogna over motoren der den varmer mer enn nok :)

Du har også STAB da der de fungerer som alle andre stabsgrupper. (slapp tjenste til tider)

 

Hittil har vel vi hatt ca 40-50 feltdøgn og 2bn har iallefall ikke hatt flere feltdøgn enn oss.

Alle er oppsatt med HK 416 bortsett fra spes som får mp5(mp7 når den klarer å krype opp til troms)

 

BTW 19 DTD(dager til dimming) :D

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...