Gå til innhold

[Løst]Ny Gaming PC 7 - 10k . Hvilken PC passer meg?


Anbefalte innlegg

Hei! Takk for at akuratt DU leser dette nå, og at du (forhåpentligvis) tar deg bryderiet ved å hjelpe meg. Det er utrolig hyggelig!

 

Uansett, jeg skal gjøre dette kort. Jeg har tenkt å kjøpe meg en ny gaming PC, og en skjerm. Dette fordi min forrige tok sitt siste pust senest igår.

Okay, håper dere forsatt henger med. Litt info:

 

Ting jeg skal kjøpe: PC og skjerm

 

Ting jeg IKKE vil ha i denne PCen: Mer en 500gb harddisk (Har en WD ekstern harddisk på 450gb fra før) , blueray (og ellers andre dyre, unyttige funksjoner)

 

Ting jeg vil ha: 2Gb ram eller mer, hovedkort som støtter HD oppløsning på skjermen (med mindre dette er upraktisk, faktisk må dere gjerne overbevise meg, hvis noen av ønskene mine er upraktiske :D), Prossersor: Ikke mindre enn 3Ghz (Hvis 2 kjerner), og ikke mindre enn 2,33 GHZ hvis fire kjerner.

 

Ellers er jeg ganske blank...

Jeg har jo hørt mye dritt om fire-kjernede prossessorer (i forhold til gaming), men selv har jeg ingen erfaring med fire-kjernede prossesorer, så jeg vil ikke trekke noen konklusjon enda.

 

Ting jeg vil bruke PCen til: Som nevnt ovenfor skal dette være en gaming PC. Jeg vil derfor dra spill som: Far Cry 2, Gta IV o.l bra. Helst på Max, uten for lav FPS.

 

Ting jeg har fra min forrige PC (den som døde igår) som fortsatt funker : Lydkort, 512Mb ram, CD-og DVD rom, WIndows xp SP3, en 17 tommers skjerm og diverse vifter...

 

Husk at denne PCen er fra 2004, og alle disse tingene har fått kjørt seg. Jeg vet ikke om det er noe jeg kan bruke mer eller ikke... you tell me :lol: Alltid greit å spare noen grunker vettu ^^,

 

Og til slutt, budsjett: 7-10k

 

TUSEN TAKK FOR ALL NYTTIG HJELP! :thumbup:

Endret av Peddarn
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Var jeg deg, ville jeg nok brukt en 1500-2000 kroner på en 22" skjerm også.

Det å benytte et Gaming skjermkort på en 17" er mildt sagt missbruk. Slike kort fungerer best ved litt høyere oppløsninger.

 

Her har du noen eksempler:

http://tinyurl.com/cq7f2h + http://tinyurl.com/cnjrhd

http://tinyurl.com/6s5xef + http://tinyurl.com/cnjrhd

http://tinyurl.com/c7vrdl + http://tinyurl.com/cnjrhd

http://tinyurl.com/6q9xah + http://tinyurl.com/cnjrhd

http://tinyurl.com/4frkaj + http://tinyurl.com/cnjrhd (Oppgrader til 4GB Ram)

 

Legger til et eksempel på et oppsett: (Se vedlagt bilde)

PS: Du kan også velge "uten OS" og legge til 64-bit vista løst i pakken. Dette for å kunne benytte 4GB med Ram fult ut. 64-bit versjonen er også bedre enn 32 bit versjonen, så jeg kan anbefale å gå for 64-bit.

Jeg vil også anbefale du kjøper ferdig bygget, slik som Komplett Gamer. Dette for å få med ny OS, slik at det ikke blir kluss med lissensnøkelen. Det er mulig å jukse seg til, men er vell egentlig ikke verdt bryet.

 

Du kan også ta en titt på følgende PCer:

 

http://www.netshop.no/aspx/produkt/prdinfo...spx?plid=106517

PS: Du kan ta vekk kortleseren, det følger med kortleser i kabinettet. De sparte kronene kan du så bruke til å oppgradere fra 32 til 64-bit Vista.

 

http://multicom.no/SystemConfigurator.aspx...9;c:100584;fl:0

PS: Oppgrader til G.SKILL PI Black Ram og 64-bit Vista.

Endret av Svenni212000
Lenke til kommentar

Ikke helt sikker på hva Svenni212000 mener med at det blir kluss med lisens hvis man kjøper OEM Windows...? Utdype den kanskje??

 

Men uansett, i disse Windows 7 RC-tider kan det være verdt å sjekke ut det fantastiske nye operativsystemet. Det ligger gratis ute på Microsoft sine sider, og gratisk å bruke ett år. Ifølge tilbakemeldinger er det ikke mange problemene med det operativsystemet, og har heller ikke møtt på noen problemer med det selv. Så det kan trygt anbefales. I verste tilfelle er det bare å kjøpe en OEM-lisens til Vista i etterkant hvis det ikke skulle virke.

 

Ellers anbefales det ofte å sjekke ut andre butikker enn Komplett.no, siden de sjelden ligger øverst på pristabellen. Kan fort spare 5-10% hvis man er heldig med "ukens tilbud" på andre butikker. Ellers er det ofte endel penger å spare på å sette sammen en pc selv. Det er overraskene enkelt, omtrent like vanskelig som å bygge Lego.

 

Et normalt P45 hovedkort, Intel E8400/E8500 cpu, 4GB 8500 DDR2 ram, en ok strømforsyning fra Mist eller Corsair på ca 500-550W, ATi 4870/4890/4850 eller nVidia gtx260 skjermkort kommer godt med. En ok skjerm på 22" (med DVI inngang!) bør du også vurdere. 17" idag er altfor altfor lite... Og en harddisk på 500gb

Pc-komponentene kommer på ca 6000kr, skjerm til 1700-2000, og et kabinett av valgfritt ønske, og du kommer deg greit under 10'000, kanskje helt nede i 8000-9000. Antec P182 er et ganske populært kabinett som ikke koster horribelt mye, og som har et ok design og smarte løsninger.

 

Store kostnaden her som kan gjøre utslag er skjermkort. Ville nok kanskje anbefale et i 1800-2000kr-klassen, men det øker totalprisen noe. Men hvis man sier 1500kr for cpu, 800 for hovedkort, 500 for ram, 700 for strømforsyning, 2000 for skjermkort, 2000 for skjerm, 900 for kabinett, så er du oppe i 8400kr. Ikke ille det for en ok pc. Og legg på 500 for harddisk, så kom du opp i 9000, og du får en mye bedre pc enn Komplett kan gi deg.

Porto på kanskje 200-300kr må påregnes da.

EDIT: glemte harddisk og porto...

Lykke til =)

 

EDIT: glemte harddisk og porto... OG et lite spørsmål: Hva skal du med hovedkort som støtter HD-oppløsning? HD er faktisk ganske oppskrytt. Vi har hatt "HD" på pc'r siden 17" ble lansert...

Endret av newman221
Lenke til kommentar

Windows lisens følger PCen Hovedkort, dette gjelder for både OEM og Retail.

Det jeg da mener er at man lovlig ikke kan flytte Windows lisensen fra en gammel til en ny PC.

Det finnes nok metoder å snike seg til. Men jeg ser som sagt ikke hensikt å stresse med noe slik, når man kan få en PC i hans kriterier og prisklasse ferdig bygget og med nytt opperativsystem inkludert.

Lenke til kommentar

Den er jo ikke inkludert, de har allerede lagt på en OEM-lisens på prisen. Og en RETAIL følger IKKE hovedkort. Retail kan du bruke akkurat som du vil, bytte de komponentene du føler for, og ringe MS support gratis ganske lenge. Med OEM så får man ikke ringe support hos MS. MS er ikke så kranglete på bytte av hovedkort heller. Du må bare ringe et tlf-nr som kommer opp under Windows-aktiveringen og lese opp et 20-sifra tall, så aktiverer de det for deg igjen. Det gikk fint hos meg.

 

Så det spiller overhodet ingen rolle om man kjøper en løs OEM eller om man kjøper ferdigbygd pc - det er OEM Windows som blir levert uansett.

 

 

Det jeg prøvde å si, var at man ofte får en bedre pc til en lavere pris hvis man bygger selv. Å komme med propaganda om skumle OEM-lisenser og hva de ikke gjør og ikke gjør er ganske slemt gjort. Sørg ihvertfall for at informasjonen er riktig.

Eneste fordelen med å kjøpe en ferdig pc, er at hvis den ikke starter, kan man sende den inn igjen til produsent/butikk.

 

 

Og hvem har noengang snakket om å flytte en lisens? Trådstarter har ikke snakket noe om at han har original Windowslisens fra før, så jeg antar ikke det. Ved pc-kjøp idag ville jeg definitivt vurdert å kjøre Win7RC, siden det skal være ganske bra og gratis. Nesten litt bortkastet å betale 700-800kr for en Vistalisens nå, siden 7 lanseres engang på høsten/tidlig vinter. Ihvertfall hvis man har mulighet for å cruise rundt på en gratis Release Candidate

Lenke til kommentar

Informasjonen ER RIKTIG! Er det svaret jeg har fått direkte fra Microsoft support.

Men så er det jo nå slik at MS ikke kan vite hva slags komponenter som har blitt byttet ut. Om de spør, så kan du si at du har byttet harddisk. Man skal ikke lyve, men man trenger heller ikke fortelle alt som er sant.

 

Dog er det i min mening slik at mye vil ha mer, fanden vil ha fler gjelder for blandt annet Microsoft. Jeg mener kjøpt er kjøpt og burde vært eier av den produktkoden. Med andre ord, om det skal være rett og rimelig, burde man kunne flytte Windows så mye man ønsket så lenge man ønsket å benytte det opperativsystemet. Det er helt greit at produktkoden kun gjelder for -1- PC, men man bør kunne flytte opperativsystemet over på en ny PC uten snikk snakk og uansett hvilken Windows versjon det skulle gjelde.

Slik det er nå så kjøper man ikke Windows produktnøkkler, man leier dem på ubestemt tid. Det samme gjeler også for musikk, film og spill. Slik skjult svindel mener jeg at det burde vært en lov mot.

Endret av Svenni212000
Lenke til kommentar

Hei!

 

Emnetittelen i denne tråden er lite beskrivende for trådens innhold og det er derfor ingen god emnetittel. Jo bedre og mer beskrivende emnetittelen er, jo lettere er det for andre å skjønne trådens innhold og det vil være lettere å treffe den riktige forumbrukeren med det rette svaret. Ber deg derfor om å endre emnetittel. Vennligst forsøk å ha dette i tankene neste gang du starter en tråd, og orienter deg om hva vår nettikette sier om dårlig bruk av emnetitler.

 

Husk at en god emnetittel skal beskrive eller oppsummere hvilket problem du har - ikke at du har et problem. En god emnetittel skal heller ikke kun bestå av et produktnavn.

 

Bruk p_edit.gif-knappen i første post for å endre emnetittelen.

 

(Dette innlegget vil bli fjernet ved endring av emnetittel. Ikke kommenter dette innlegget, men p_report.gif gjerne dette innlegget når tittelen er endret, så vil det bli fjernet..)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...