Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Nextgentel med fiber. Nytt eller gammelt?


Anbefalte innlegg

Plutselig ser jeg at Nextgentel fisker etter potensielle fiberkunder i Oslo-området på nettsidene sine. Er det jeg som er sløv eller er dette nysatsing? (http://www.nextgentel.no/privat/bredband/fiber)

 

Noen som eventuelt vet noe om produktene de vil tilby? Drister meg til å påstå at de for de øvrige bredbåndsproduktene sine ikke er helt ute når det gjelder prissetting, så kanskje kan man håpe på fornuftige produkter og priser.

 

Jeg har i det minste meldt min uforbeholdne interesse. (Som det står ikke er bindende. Det blåser jeg i. Jeg lar meg i dette tilfellet gjerne nagle til gulvet. Eller forresten, nei, helst binde..)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er vel nytt.

Nå har NGT skjerpet seg noe voldsomt de siste årene, gått fra å være landets mest patetiske isp til en av de bedre. Så hadde jeg bodd der så hadde nok jeg også snuset på linja :)

 

Men de har en tendens til å ha lav upload, kanskje de slutter med det når de går over til fiber?

 

Bare se på "canaldigital" sitt "giga". "Superraskt bredbånd", 40mb ned eller noe, og 1,8 opp.....

Lenke til kommentar
Men de har en tendens til å ha lav upload, kanskje de slutter med det når de går over til fiber?

 

Bare se på "canaldigital" sitt "giga". "Superraskt bredbånd", 40mb ned eller noe, og 1,8 opp.....

 

Nextgentel har inntil nylig kun tilbudt ADSL, en teknologi med store begrensninger når det kommer til ut-hastighet -- i det minste uten å ofre omtrent all inn-hastighet. Nylig lanserte de dog VDSL2, og her med inntil 20mbit ut. Det må kunne regnes som akseptabelt.

 

At Canal Digital lanserer et produkt med 60mbit ned og 1,8mbit opp er for meg et mysterium. Så vidt jeg skjønner har de oppgradert nettet til å støtte EuroDOCSIS 3.0, som uten problemer skulle kunne levere betraktelig saftigere ut-hastigheter. I pressemeldingen skriver de "GIGA viser at framtidens bredbånd ikke er forbeholdt fiber." (http://www.canaldigital.no/Om-Canal-Digital/Pressemeldinger/Ekstra-hurtig-bredband-fra-Canal-Digital/) Produktet viser vel strengt tatt bare det motsatte..

 

Jeg irriterer meg litt over ISP-enes, og også teknologijournalistenes, fantastiske evne til å likestille inn- og ut-hastighet. Det mest iøyenefallende med Canal Digitals nylige lansering er ut-hastigheten, ikke de 60mbitene man får ned. (Tatt i betrakning hva teknologien teoretisk er god for. Se http://en.wikipedia.org/wiki/DOCSIS).

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...