Gå til innhold

Problemer med RiksTV (Grundig dekoder)


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Har helt siden jeg flyttet inn i nytt hus hatt store problemer med RiksTV. Noen ganger begynner bildet og hakke og andre ganger faller enkelte kanaler helt ut. Eneste som er helt stabilt er NRK kanalene. Har fri sikt til senderen Storhø i Lom som ligger ca. 5,5 km unna, men likevel får jeg bare rundt 36 % i signalstyrke, men 100 % på Kvalitet. Når det faller helt ut faller Kvaliteten til 0 %, men signalstyrken er uendret. Har kraftig utendørs antenne som jeg har prøvd å bytte uten bedre resultat. Har nå den kraftigeste antennen som kan monteres på vegg uten å måtte opp på taket med den. Antennen er siktet inn nøyaktig mot senderen (Målt via kompass). Har også prøvd å bytte coax. Var inne hos naboen her en dag, og der er det akkuratt samme problem, lav signalstyrke.

 

Et annet sted jeg har vært, på Otta er det også fri sikt til senderen, men der bruker de kun en enkel innendørs antenne og får rundt 80 % i signalstyrke. Er ca. 1 km kortere til senderen der, men likevel. Noe er ikke helt riktig her.

 

Noen som har noen innspill på hva som kan være problemet? Er det rett og slett feil på senderen til RiksTV her?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
denne forklarere alt. se om du har gjort noe feil eller kan gjøre noe bedre..

 

Har sett den videoen før, og alt der er ganske basic som jeg som radioamatør bør vite. Føler meg ganske oppegående på radio og sånne ting. Glemte å nevne at jeg også har prøvd med signalforsterker som de forteller om i den videoen uten at det ble noe bedre. I følge dekningskartet bor jeg på et sted med mørkegrønn farge, som jo betyr meget bra dekning, som jo er selvfølgelig når jeg kan se sendereen og det ikke er spesielt langt opp dit.

Lenke til kommentar

da vet jeg i alle fall at deter en som vet hva han driver med. mulig jeg kan tenke på det, men du vet nok mer enn meg siden jeg bare går og sparker på grunnkurs..

 

edit: virker for meg som det er feil på utstyret. jeg har vansker med å ikke tenke på basic ting som for lang ledning, for mange skøyter, for gammel ledning ol.

 

du har ikke en tak-antenne du kan låne av noe for å teste? det er jo lite hjelp å ha god innendørs-antenne vist veggene er polstret med bly( du vet hva jeg mener :p )

Endret av 2ball(s)
Lenke til kommentar
Er du sikker på at du tar inn riktig sender? Ser på dekningskartet at det er to sendere i Lom (45,48,58) / (28,39,43).

 

Jepp, det er jeg sikker på. Før jeg oppgraderte firmwaren til grundig boksen så koblet den seg på feil sender og fikk dårlig signal og signalkvalitet. Har ikke hatt problemer med dette etter at jeg oppgraderte programvaren. Nå står den fast på riktige kanaler til senderen jeg har fri sikt til.

Lenke til kommentar
Kanskje banalt, men: Hvordan er det med refleksjoner der du bor? Har du prøvd å vende antenna ikke rett mot senderen, men mot fjellvegger og bygninger som kan gi refleksjoner?

nå har han jo faktisk klar sikt mot antennen, da^^

 

men jeg var innepå dette jeg også.. så så jeg det stod at han hadde fri sikt :)

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Har samme problem med 2 dekodere av typen sagemdekodere.

 

Før rikstv var signalene ypperlige, men etter det ble anskaffet ble det bare tull.

Har en utendørsantenne, og en innendørs. Er like ille på begge.

Og er bare noesmåbusk iveien for masta, men det skulle ikke være ne problem fikk vi beskjed om fra rikstv...

Er noe drit.

Lenke til kommentar

Min erfaring er at det digitale bakkenettet funker mye bedre enn det analoge, der jeg bor, med det utstyret jeg har. Slutt på enhver støy; snø, striper, og futtfuttlyder.

 

De som hadde bedre analoge signaler enn de nå har digitale, har forhåpentligvis hatt uflaks. Gå gjennom antenne og alle kabler og koblinger, og prøv å snu antenna i forskjellige retninger mens dere ser på signalmeteret, selv om den i utgangspunktet peker mot en sender med fri sikt. Reflekser gir andre resultater ved digitale signaler enn analoge, og en refleks kan i noen tilfeller gi bedre resultat enn det direkte signalet.

 

Forskjellig utstyr kan også gi forskjellig resultat. Mange har hevdet at mottakingen noen steder kan bli bra med Grundig der Sagem sliter.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...