Gå til innhold

Pekepinn: Stasjonær PC til 5000 kr


Anbefalte innlegg

CoolerMaster.png

 

Kabinett: Cooler Master Elite 330

Prosessor: AMD Phenom II X3 720

Hovedkort: Asus M3A78-CM AM2+

Skjermkort: Sapphire Radeon HD 4830 share-1.png

Minne: Geil Value 2x2GB DDR2

Harddisk: Samsung SpinPoint 320GB

Optisk Drev: Samsung SH-S223F

Strømforsyning: Thermaltake TR2 450W share-1.png

 

Pris: 4729,- hos Amentio

<Handleliste>

OBS! AMD Phemon II X4 940 er forventet å få et stort priskutt innen de neste dagene.

OBS! Amentio lister verken Sapphire Radeon HD 4830 eller Thermaltake TR2 450W i prisguiden, og man må derfor bruke direktelink (share-1.png) for virkelig pris.

Endret av Agentspoon
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jo, men det er tross alt en kjent sak at disse tallene er drøyt overdrevne. Tror ikke oppsettet vil trekke mer enn 300W, men jeg er litt i tvil enda. Spesielt på kvaliteten til den PSU-en som er valgt. Derfor vil jeg kanskje måtte resignere og velge nytt kabinett og PSU. Andre som kan bekrefte / avkrefte at 350W blir for lite?

Lenke til kommentar

Irriterer meg grenseløst over at HW (eller hvem det enn er som er ansvarlig) ikke klarer å plassere alle varene i prisguiden. Men vet du hva? Etter å ha brukt en PSU-kalkulator, fant jeg ut at oppsettet ville trekke 350W ved 100% belastning. Var ikke dum den Thermaltake-modellen, men går nok allikevel for 400W fra Chieftec. Da havner totalprisen på 4590 kroner.

 

Notis: Jeg er på utkikk etter et nyere hovedkort av typen AM2+. Har du noen modeller du vil anbefale Jornboss? Pris bør ikke overstige 750 kroner.

Endret av Agentspoon
Lenke til kommentar

Adrian: Priskuttet har ikke kommet enda, men når det først kommer (i løpet av de få neste dagene), vil det være permanent.

 

Nerikk: Takk, alltid kjekt med ros. :wee: Prisen på 4016 inkluderer dessverre verken skjermkort eller PSU. Dette er fordi prisguiden ikke har listet produktene som faktisk finnes på Amentio. Derfor må du kjøpe dem direkte via nettsiden deres. Prisen ender da på 4820 kr totalt (men vil bli mindre etter priskutt på prosessor).

 

ATI Radeon HD 4830 er et kort som drar de fleste spillene på normale innstillinger. Det er ikke det billigste alternativet, men heller ikke det dyreste. En fordel er at man ganske enkelt kan overklokke det til å yte like bra som storebroren HD 4850.

Lenke til kommentar

Du kan putte inn X2 7850 som er kjempebillig, og AMDs raskeste to-kjerner til nå. Da får du et lite monster som denne Black Lagoon II. Mellomtingen mellom x2 7850 og Phenom 940 er Phenom II 720, som er en tre-kjerner som yter veldig bra, men da vipper min så vidt over 5000,-.

 

EDIT: lagt inn AMD 7850 Black som er kommet ut til 625,-. Ganske kraftig CPU det.

Endret av jornboss
Lenke til kommentar

Det blir en prioriteringssak mellom prosessor og skjermkort. AMD har lansert sin Phenom II serie til å gå i strupen på Intel sine Core 2 Duo modeller. Dette fordi deres egne ikke yter på langt nær like bra. Det blir liksom å ta et langt steg tilbake ved å velge dual core, nå som tri og quad core virkelig begynner å komme inn i varmen. Den store fordelen er da selvfølgelig prisen, og at man i etterkant har mulighet for å oppgradere et annet komponent. Jeg føler meg rett og slett tvunget til å vente på priskuttet, før noen avgjørelser kan bli tatt. :)

Lenke til kommentar

Jeg er helt enig, og skjønner godt utfordringen med CPU. X2 7750 er jo en kjempegod CPU, men litt fremtidsrettet så ser jeg også for meg en Quad.

 

Alternativet midt i mellom med 720 må absolutt vurderes. Den yter bedre enn 7750, dårligere enn 940 - men kjører veldig sterkt. Kuttes den ned til 900,- så ville jeg kanskje ikke hoppet over den.

Lenke til kommentar

Men i tilleg til den dataen trenger en jo Operativ System!

Jeg skal kjøpe min data etter 26. Juni, fordi da kan jeg få gratis oppdatering til Windows 7.

Men ja, en kan plusse til rundt 1 200,- + Antivirus på 1000,- En kan laste ned Open Office gratis, eller kjøpe den :)

 

Programmer kommer vel ikke i tilleg til dataer du bygger selv?

Lenke til kommentar

Da har priskuttet blitt offisielt. PhII x4 940 ble redusert fra 225 USD til 195 USD, altså en prisreduksjon på 13,3%.

Kilder: AMD's priser, Tidligere priser.

 

Ikke den største reduksjonen, men litt var det hvertfall. Priskuttet har ikke hatt umiddelbar innvirkning på norske priser foreløpig, og jeg tviler på den vil synke så alt for mye mer, da den allerede er satt ned ganske mye siden lanseringen. Prishustorikk. Tipper de billigste prisene i norske nettbutikker blir liggende rundt 1500kr, for øyeblikket begynner prisene på rundt 1750.

 

PhII x3 720 er priset til 125 USD, som også er en meget god CPU. Den ligger i overkant av 1200 kr i de billigste butikkene for øyeblikket.

En fordel med x3 720 er at den er AM3 og dermed støtter både DDR2 og DDR3, og er dermed bedre tilrettelagt for framtidige oppdateringer på minnefronten. I motsetning til x4 940, som er AM2+ og kun støtter DDR2. Begge prosessorene er Black Edition, og kommer da med ulåst multiplyer

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...