Gå til innhold

Folder view, iTunes


Anbefalte innlegg

Skal legge musikksamlingen min over på en mac. All musikken er ryddig katalogisert, med alle mappenavn som "artist - albumnavn utgivelsesår". Er vant til foobar på pc der jeg bruker folder view for å browse/søke i musikken, noe som fungerer optimalt.

 

Selv om jeg ikke har prøvd enda, har jeg inntrykk av at iTunes KUN baserer biblioteket på tag's. Dette gjør jo alt så mye vanskeligere og rotete, f.eks vil alle Various Artists skivene bli spredd slik at hver sang blir et eget album/artist. Det blir ekstremt uoversiktlig og jeg vil jo ikke kunne finne igjen f.eks en sang jeg vet er på en viss samleskive. (så sant jeg ikke husker band/sangnavn, noe jeg oftest ikke gjør)

 

Så jeg lurer på om/hvordan man kan få folder view i iTunes? Eller finnes det noe tilsvarende foobar2000 for mac?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Når man ber iTunes organisere musikken, så legges den i et mappesystem der albumene legges som undermapper i de ulike artistmappene. Sanger som har "ukjent artist" legges samlet i mappen Ukjent artist.

 

Har du ordnet alt i mapper, og ingen tagger, så vil iTunes faktisk importere biblioteket som det er, inkludert alle mapper og undermapper. Mappenes navn brukes som albumnavn/artistnavn.

Lenke til kommentar

Takk for tips. Fant ut at Songbird hadde en "Browse by dir" extension, så det ble denne:)

 

[forøvrig tillater jeg meg å ta ut litt frustrasjon over umuligheten av å slå av oppstartslyden på mac'en og umuligheten av å sette list view i finder som default. Gi meg kontrollen for f mac ¤#%!]

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...