Gå til innhold

Hjelp til kjøp av high-end gaming laptop/lan-box


Anbefalte innlegg

Vet at mange blir å si at det er mange tråder om dette og har sett mye på forums og over alt på nettet, men er nå greit å snakke med folk sjøl. Vær så snill og ikke si at jeg kan få en stasjonær så mye billigere, fordi jeg allerede har en god stasjonær. :)

 

Oki som emnetittelen sier så er jeg på jakt etter en gaming laptop. Jeg har ikke satt noen pris for den enda, men har vel regnet med at hvis jeg først kjøper så blir det high-end og da sikkert rundt 30.000kr.

 

Har sett litt rundt og har funnet noen forskjellige alternativer (er ikke sikkert at jeg skal ha de da, bare å komme med forslag):

 

Dell XPS M1730 (betaler nok mye for merket), Alienware (betaler mye for merket her også, og for designet), Asus W90Vp (er kanskje den jeg har vært mest interessert i), Multicom laptopen (ganske mye man kan velge her), MSI GT725 (er vel en av de billigere alternativene, men vet ikke om den er å få tak i i Norge) og Thosiba Qosmio X300 (også en del billigere, men hørt at tastaturet er noe dårlig og likte ikke designet så ekstremt, "fancy").

 

Blir nok en slepbar PC, men gjør ikke så mye, er ment som en erstatning til lan-PC og skal også brukes til blu-ray titting. Vet ikke om jeg egentlig har noen spesielle must have av hardware, men skal være mest mulig high-end.

 

Lurer også litt på dette med Quad vs Duel Core i bærbare, ser at Asus W90Vp kommer med enten Q9000 eller T9600 (og Q9650 som du kan få med D900, og så klart i7 som kommer i mai til D900F Phantom). Er det også noen forskjell på Q og QX?

 

Har sikkert glømt en del (begynner å bli seint), så det er bare å fyre løs med spørsmål hvis det skulle være noen.

 

På forhånd takk

Espen Andreassen :love:

 

En liten edit:

Lurer også litt på hvordan GPUene er i forhold til hverandre? Asus W90Vp har for eksempel 2 x HD4870, Dell XPS M1730 har enten 2 x 9800GT eller 2 x 8800GTX (lurer litt på forskjellen mellom disse også), Thosiba Qosmio X300 kommer med en 9800M GTX og D900 fra Multicom kommer med opptil 2 x 9800M GTX.

Endret av Espen3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Virker som at for eksempel D900 er billigere med bedre komponenter (eksempelvis bedre CPU).

 

Edit: Ser at det også kommer en ny PC i mai kalt D900F Phantom som skal bli solgt av Multicom. Skal visstnok ha i7 prosessor tilgjengelig, blir nok ikke billig! :p

Endret av Espen3
Lenke til kommentar
Edit: Ser at det også kommer en ny PC i mai kalt D900F Phantom som skal bli solgt av Multicom. Skal visstnok ha i7 prosessor tilgjengelig, blir nok ikke billig! :p

Dessverre vil ikke D900F støtte SLI, så du kan kun ha ett high-end skjermkort i den. Maskinen som overtar D900C sin plass som Clevos ytelsesflaggskip er M980NU. Denne vil støtte GTX 280M i SLI, men er altså en 18,4".

 

Dersom du kan vente litt (et par måneder) er det altså mye spennende på vei, men dersom du vil kjøpe akkurat nå og er ute etter høyest mulig ytelse vil jeg anbefale D900C, M1730 eller W90Vp ettersom disse støtter SLI/CrossFire. Ytelsesforskjellene er ikke særlig store mellom disse, men jeg tipper tilgjengelighet på D900C og M1730 kan bli et problem etter hvert da 9800M GTX kortene har begynt å bli faset ut. Fordelene D900C og M1730 har over W90Vp er at du har større valgmulighet, blant annet når det gjelder prosessor.

 

Quad vs. dual har for øyeblikket ikke så mye å si for spillytelsen fordi meget få spill klarer å utnytte mer enn to kjerner, med visse unntak som GTA4. Resultatet er at du ofte får bedre ytelse av en dual core, da disse er høyere klokket i forhold til pris. Fremtidige spill vil dog utnytte quad core bedre, så dersom pengene er der vil jeg anbefale deg å kjøpe quad over dual.

 

X'en viser til at det er en extreme prosessor, som dermed vil ha bedre ytelse enn tilsvarende modell uten X. Disse kan også som oftest overklokkes i BIOS.

 

EDIT: Var så vidt inne på Dell.no, og det ser ikke ut til at M1730 kan konfigureres noe særlig. Laber prosessor (maks X9000) og 9800M GT skjermkort (dette yter bare 5-10% dårligere enn 9800M GTX, så det har ikke mye å si). Med mindre du kan ringe dem og få konfigurert den bedre vil jeg altså ikke lenger anbefale denne.

 

EDIT2: Angående skjermkort så har jeg ikke sett noen reelle tall på ytelsen til Mobility HD4870 X2 (bortsett fra notebookcheck, som jeg tar med en god øse salt), men jeg vil tippe at de yter omtrent likt som 9800M GTX i SLI, altså rundt 15k i 3dMark06.

 

Det er ingen reell ytelsesforskjell mellom 9800M GT og 8800M GTX.

 

Min konklusjon: Gå for 4870 X2 eller 9800M GTX SLI for den beste ytelsen til dags dato, eller vent på M980NU for GTX 280M i SLI. Personlig hadde jeg kjøpt D900C med 9800M GTX SLI og quad core prosessor. Lykke til!

Endret av Te'om
Lenke til kommentar

Tusen takk for svar Te'om, fikk svar på mye jeg lurte på. :thumbup:

 

Vet du kanskje en omtrent dato på M980NU?

Må innrømme at den så bra mye bedre ut designmessig i forhold til D900 (kanskje for utenom at de hadde plassert audio på høyresiden og noen deler av tastaturet så ille ut :p). :blush:

 

SLI GeForce GTX 280M virker veldig spennende. :love:

Lenke til kommentar

Har vel egentlig ikke så ekstremt stort stress at jeg må kjøpe laptop akkurat nå, blir 18 i starten av mai, så skulle kanskje være en gave eller at mine foreldre betale en del av den, men kan jo bare få penger å kjøpe senere. Eneste jeg ønsker er å helst få tak i den før starten av august (skal mest sannsynlig ned til Storbritania og være med på iSeries), helst en liten tid før det så jeg kan bli kjent med den og finne ut eventuelle ting. :p

Endret av Espen3
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Har sett litt mer rundt (og egentlig ikke blitt så mye klokere :hmm: ). Noen som vet en dato på Clevo M980NU, virker som den beste gaminglaptopen. Har også blitt litt interessert i "LAN-box", så hvis noen har noen gode råd, erfaring eller lignende er det bare å komme med det. Har sett en del på Falcon sin FragBox 2 http://www.falcon-nw.com/ kan konfigureres selv der. Den må være sånn at jeg kan få den inn i et fly og er en kraftig spillmaskin, det er de to viktigste kriteriene. :p

 

På forhånd takk :thumbup:

Espen

Lenke til kommentar

Fikk mail fra Falcon NW med tanke på frakt av FragBox 2 til Norge, og de ville ha hele 350$ som vel blir rundt 2300kr og det er litt for mye. Tenkte kanskje å bygge en gaming shuttle eller noe sånt eller bare gå for en gaming laptop. Noen tanker og erfaringer rundt disse? Og som sagt tidligere, de viktigste kriteriene er at det skal være mulig å ta den med på et fly (spesielt siden jeg skal ned til iSeries i Coventry på LAN i august) og at den er god til gaming! :!:

 

På forhånd takk

Espen Andreassen :love:

Lenke til kommentar

Hadde et ganske likt oppsett som det der faktisk. Litt usikker på det skjermkortet, vil sluke en hel del av PSUen (vet at PSUene i shuttles er veldig bra, men GTX295 bruker mye strøm). I mitt oppsett hadde jeg Shuttle SX48P2 Deluxe som er den forrige versjonen (altså ikke i7 versjonen), 8gb DDR3-1600, 2 x 1TB eller 1.5TB Western Digital Green (for å spare PSUen), GTX260 (vet ikke om jeg kan gå så mye høyere en dette pga PSUen), Intel Core 2 Duo E8600 (var vel den beste jeg kunne gå for med tanke på gaming i den shuttlen), blu-ray spiller, creative x-fi titanium og noen få Satakabler.

 

Noen som har erfaringer med Shuttle (helst SX48P2 eller den nyere modellen SX58H7)? For eksempel hvor mye PSUen tåler (SX48P2 har 450W 80Plus og SX58H7 har 500W 80Plus)? Om jeg kan ha bedre enn GTX260? osv osv... :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...