Gå til innhold

Ørland Hovedflystasjon - rekrutt august 2009 - Hvem skal dit?


Galexon

Anbefalte innlegg

...Det uniformsreglementet som er linket til er utdatert.

Det kan vel kanskje stemme, ja. Når du sier det, så mener jeg å huske å ha lest noe i Forsvarets Forum (eller F, som det jo egentlig heter nå) om at luftforsvaret skulle få nye blå permuniformer, og det varmer mitt flysoldathjerte å høre at de ikke lenger går rundt i olivengrønne M98 på perm. :thumbup:

 

edit: oppfølgingsspørsmål: ligger dagens gjeldende uniformsreglement ute noe sted, annet enn på lukket intranett?

Endret av Inge Rognmo
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Ja, som sagt til Herr Brun over, fjerner du blusen/jakken, så får du det resultatet vi brukte, altså kun skjorte med/uten slips og oppbrettede armer, alt etter årstid, eventuelt med Natogenser over. Samt at vi fikk utdelt en ekstra, ubrukt eller svært pent brukt feltjakke (M75) til å bruke sammen med permbukse og skjorte når jakke var nødvendig. Syntes det siste var en ganske så merkelig kombinasjon, da.. Blå permbukse og kamuflasjefarget jakke? :thumbdown:

 

Jeg brukte stort sett natogenseren, var helt klart mest behagelig å bruke. Men eneste grunnen for at jeg brukte den etter rekrutten på Bardufoss var at man fikk 50% rabatt på toget, så det var jo greit når man var på Stavern i et par månder og tok toget. Men når jeg var de siste 8 måndene på Rygge så brukte jeg kun sivil klær når jeg skulle hjem, var ikke så mye jeg sparte på å det så da gadd jeg rett og slett ikke :)

 

 

Når var du inne?

 

Jeg var inne i fra starten av juli '97 til slutten av juni '98 så begynner å bli en stund siden :)

Lenke til kommentar
Høres bra ut :) Hvis det er såpass greit å få lappen dit, så gleder jeg meg bare mer til forsvaret :) Det eneste som setter en demper for det, er at min kjære farmor er alvorlig kreftsyk. Jeg er livredd for at vi skal miste henne mens jeg er i forsvaret. Dersom hun skulle få forverret tilstand og man fryktet det verste, ville jeg fått lov til å reise hjem?

 

Min farfar døde mens jeg var inne. Jeg fikk perm for å dra hjem og si farvel, samt delta i begravelsen. Jeg måtte fremlegge dokumentasjon på at han faktisk var død (brev fra begravelsesbyrået var godt nok).

 

edit: når sykehuset gir beskjed om at det går mot slutten, ikke gi opp dersom befalet skulle være treige. Det haster, og hver time teller (husk at du er avhengig av båten for å komme deg vekk). Ta øyeblikkelig kontakt med befal, og sørg for at permsøknaden blir sendt oppover ASAP.

 

Var det lang ventetid på oppkjøring? I Stavanger er det flere måneder!

Nei, det tok definitivt ikke lang tid :)

 

 

Angående permuniformer, så hadde vi M98 med et eget par boots (samme som de du bruker i felt, bare i bedre stand).

Vi fikk blå hansker og blått skjerf i tillegg. På hodet var det lenge båtlua som gjaldt. Etterhvert fikk vi bereten...men ikke før dere er skikkelige og godkjente luftvernsoldater.

 

Sersjanter og oppover hadde disse fine blå uniformene dere har linket til. Flysoldater og korporaler hadde ikke slike.

Dersom den jevne soldat nå har fått skikkelige permuniformer, så gratulerer altså...jeg irriterte meg skikkelig over den stygge m98'en.

Permuniform, liksom! Pøh!

 

 

PS! Nå blir det høst, så det er ikke så farlig med det første, men til sommeren får man lov til å brette opp armene på jakken. Gjør denne bretten SKIKKELIG. Når ermene er brettet opp skal innsiden av jakkestoffet IKKE vende utover. Bretten skal være 4 fingre bred (sånn ca). Det er litt tricky å få til de første gangene...kan se om jeg finner gamlejakka mi, så kan jeg ta noen bilder og skrive en liten gaid etterhvert :)

 

PPS! Det var mulig å reise med Hercules, i hvert fall før. Jeg vet ikke om dette går an lengre.

Befalet vårt sa at det ikke gikk an, men jeg fant i ettertid ut at andre soldater hadde reist med den. Enten var befalet uvitende, eller så løy de for å få færre konkurrenter om plassene.

Endret av BlinkyBill
Lenke til kommentar

Inrykket var bra det ;)

 

Vert igjenom mye allerede, og troppen min har skutt med rødplast i HK416 allerede :) skytebanetjenest neste uke med skarpt, det blir gøy!

 

Vi har serviceuniform til perm, og har vår første perm nå denne helgen!! :)

 

Det var en ganske stor overgang å begynne i forsvaret, men begynner å gå seg til nå :)

 

Maten er også god, og befalet kunne ikke vært bedre!! :)

Lenke til kommentar

Tydeligvis er dere ganske heldig som får kjøre på med våpen med en gang :)

På madla tok det 3 uker før vi var igang, vi hadde 3 uker med sanitet nivå 2 først.

 

Rødplast er vell kunn for å bli vandt til smellet, regner med dere ikke bruker rekylforsterker så dere kjenner ikke trykket mot skuldra.

 

Skyte skarpt er utroli morro, bare synd dere ikke får prøvd AG-3 aka Norwegian handcanon ;)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Tydeligvis er dere ganske heldig som får kjøre på med våpen med en gang :)

På madla tok det 3 uker før vi var igang, vi hadde 3 uker med sanitet nivå 2 først.

 

Rødplast er vell kunn for å bli vandt til smellet, regner med dere ikke bruker rekylforsterker så dere kjenner ikke trykket mot skuldra.

 

Skyte skarpt er utroli morro, bare synd dere ikke får prøvd AG-3 aka Norwegian handcanon ;)

 

Vi har ikke rekylforsterker nei. Er utrolig kjipt, for da kan vi heller ikke skyte på full-auto med rødplast. Dessuten får vi nesten bare klikk.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...