Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Finnes en router som støtter 802.1x autentisering?


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Universitetet i Tromsø og vel mange i Europa som er medlem av Eduroam benytter 802.1x autentisering mot nettet fra studenthybel etc., i mitt tilfelle med PEAP/MSCHAP v2.

 

Det er greit når jeg bruker wired connetion rett til pc'en, både windows, mac og linux har greit oppsett for dette.

 

Men jeg er lei wired og vil ha Wifi. Da vil jeg ha en router som har støtte for denne autentiseringen. Prisguide.no har desverre ikke søkemulighet for dette, og stoler ikke helt på det jeg finner på google - f.eks. kan det stå at en router har støtte for 802.1x under "security" men dette er gjerne fra router til laptop og ikke fra ISP til router slik jeg trenger. Nettbutikker som komplett lister heller ikke utførlig nok informasjom om dette på sine produktsider. Utrolig slitsomt å prøve å finne en router som med sikkerhet har støtte for det jeg vil.

 

Derfor håper jeg heller at noen her alt har et slikt oppsett og vet om en/flere routere som vil fungere. Så er det noen som med suksess har satt opp routeren sin til å autentisere seg vha. 802.1x PEAP/MSCHAP v2. mot ISP'en sin (i mitt tilfelle: UiT), og kan anbefale en router fro dette?

 

På forhånd takk. Beklager all eventuell feilbruk av tekniske begrep :p

 

TT

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
EDIT: Du får lese den siste linken og se om det dekker behovet, mulig det var kun lokalt på WiFi.

Takker! Hm.. akkurat den siste linken ser ut til å dreie seg om å sette opp autentisering lokalt, ikke å kunne autentisere routeren mot ISP. Men det ser ut som det skal være mulig å installere xsupplicant-pakken dersom jeg bruker OpenWRT. Xsupplicant er den samme pakken som jeg bruker i linux for dot1x autentisering mot ISP.

 

Skulle gjerne hatt en router med dette innebygt dog, så jeg slipper å styre med å spesialtilpasse en OpenWRT installasjon.

Lenke til kommentar

Uifra det jeg leser, er infrastrukturen (router) på plass allerede... Isåfall er det du trenger et WIFI accesspoint som støtter 802.1x. Jeg har jobbet endel med WAP530 og det kan jeg garantere deg støtter 802.1x. Muligens knotete oppsett uten Procurve Manager (PCM) men fungerer aldeles utmerket, iallefall for windows klienter :-)

 

Edit: HP produkter btw :)

Endret av sof
Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Ble det noe løsning på dette problemet?

 

Hadde denne løsningen en periode:

 

Vegg <-ethernet-> Switch <-ethernet-> PC (802.1x auth)

AirPort Express <-ethernet-> Switch - Her har AE satt på "Share a public IP address" i Connection Sharing

PC <-wifi-> AirPort Express

 

AE fikk da hentet seg en ekstern IP-adresse som den igjen delte med alle bak det trådløse nettverket vha "Share a public IP address" i Connection Sharing.

 

Men så kom dagen jeg fikk meg en NAS som ville ha ethernet-forbindelse. Jeg koblet den til switchen og gav den statisk ip-adresse innenfor samme range som resten av nettverket. Den ville absolutt ikke prate med noen av maskinene på den måten. Så jeg endte opp med å redesigne hele nettverket (innså i det jeg skrev dette at det var en liten overdrivelse) for å kunne prate med NAS fra alle maskiner som satt på trådløsnettverket.

 

Nå er det slik:

 

Vegg <-ethernet-> Switch <-ethernet-> PC (802.1x auth) med Internet Connection Sharing på Ethernet.

AirPort Express <-ethernet-> Switch - Her har AE satt på Bridge Mode i connection sharing, fremfor den tidligere "Share a public IP address".

PC <-wifi-> AirPort Express

 

Sinnsykt krokete løsning, spør du meg. Internett er ustabilt, overføringshastigheter er så som så, osv. Jeg vil gjerne ha forslag på en bedre løsning, eller et konkret access point som kan ta over hele jobben som PC-en gjør nå.

Endret av samdret
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...