Gå til innhold

[Løst]Hvordan lage kyllingfilet når den skal i stekeovn?


wûst

Anbefalte innlegg

Skrevet

Heisann, jeg suger til og lage mat, men hvordan varmer man kyllingfilet i ovn? Det er en sånn filet som ligger i gul plastikk med et tynt lag plastikk over seg. Skal den ut av den gule plastikken og over på no annet?9d8e9fcf594834d0a4cae996e45c2eb6.jpg

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Synes det er mye enklere å steke den er fin og hvit inni. Bare ta å skjær midt i kyllingen for å se om den er passe stekt. Den skal ikke være blodig, men "tørr" og hvit.

Skrevet

Brunes kjapt i olje/smør på stekepanne, så i ovnen til kjernen er hvit. Det meste av kjøtt er best i ovn (holder seg saftig), men det er digg med en gyllen stekeskorpe.

 

Hvor høy temperatur og hvor lenge, er opp til deg. Har du dårlig tid, høy temperatur. Har du god tid, lav temperatur. Jo lavere temperatur du har, jo saftigere vil kjøttet være. Det er stor forskjell på ovner, så du må nesten prøve deg litt frem til du finner en temp/tid-kombinasjon som funker for deg og din ovn. Det går fint an å sette stekeovnen på 80 grader og la kyllingen stå halve dagen om du så vil.

Skrevet

Skal du bare steke den så bruker jeg å banke den flat så den er like flat/tjukk over det hele. Da slipper du at den tynneste delen er kull og den tjukkeste delen er blodig i midten.

Skrevet
Det går fint an å sette stekeovnen på 80 grader og la kyllingen stå halve dagen om du så vil.
Nåja... Da blir det vel mer jerky tenker jeg. Ikke at det er galt i seg selv. Har laget god kylling jerky selv.
Skrevet

Jeg skal ikke steke, men ha den i ovnen. Skal jeg bare legge den inn i ovnen i den gule plastboksen, eller skal jeg legge et stykke aluminiumsfolie under? På rist eller den svarte plate er vel det samme..

Skrevet
Jeg skal ikke steke, men ha den i ovnen. Skal jeg bare legge den inn i ovnen i den gule plastboksen, eller skal jeg legge et stykke aluminiumsfolie under? På rist eller den svarte plate er vel det samme..

Er det sånne som deg som er grunnen til at det står at man må ta av plsten på Grandiosaen?

 

Ta filetene UT av boksen (dette burde være åpenbart, hva tror du skjer med plast som varmes opp til 100-200 grader?) og legg de i en ildfast form eller en langpanne med aluminiumsfolie.

Skrevet

Men det blir mye bedre om du får en stekeskorpe først, slik mange har påpekt. Er heller ikke dumt å enten banke den flat eller dele den opp. Den tynneste delen blir jo mye fortere ferdig enn resten, og da blir det tørt...det vil si ikke så veldig godt. Krydre med salt og pepper er også en selvfølge...kan nesten bruke hva som helst av krydder, men salt og pepper er basisen. Ellers er det godt med teriyaki eller en marinade med noe soya og honning f.eks.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...