Gå til innhold

Akersaken for dummies


askerix

Anbefalte innlegg

Denne saken utstråler en ganske komplisert aura, og er, for en enkel ingeniør, litt vanskelig å få taket på. Kan noen forklare ha som foregår/har foregått ?

 

De skrives om Aker AS, Aker Solutions ASA og Aker solutions AS, etc.(mistenker journalistene for å være litt usikre selv) Har forstått det slik at Røkke eier Aker(AS?) og bruker det som et holdingselskap som eier 60% i Aker Solutions(ASA/AS) for så å bruke den makten, som 60% utgjør, til å selge "råttne" aksjer til Solutions som staten eier 30% i som igjen har sunket i verdi..

 

Det meste er for meg litt uklart. Om staten har tapt penger, da har vel Røkke tapt mer penger? Hva er motivasjonen bak dette? Om staten eier 30% og Røkke 60% betyr det at Røkke kan styre firmaet etter hans velbefinnende? Forstått at det er noen svensker innblandet her; hva sier de?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg syns ikke den andre tråden er noe særlig ryddig.

 

Aker-saken i sin aller enkleste form handler om en majoritetsaksjonær som misbruker sin posisjon til å tvinge ufordelaktige handler på minioritetsaksjonærene.

 

Dernest handler saken om politikere som ikke ikke har næringsvett og hvis man drar den enda lengre så handler saken om private nettverk hvor det offentliges interesser forlates til fordel for noen få privligerte (korrupsjon).

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...