Gå til innhold

Mistet billappen gr. manglende mørkekjøring


Eijnar

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Trenger litt hjelp her, da jeg har kommet meg oppi en litt kinkig og kjip situasjon.

Ble stoppet av UP i en standard fartskontroll, etter å ha holdt 71km/t i en 60-sone. Visste at jeg hadde kjørt litt for fort, og tenkte at det var kjedelig penger å ut med, samtidig som jeg var litt lettet, da det kunne vært enda verre. Da politibetjenten spør etter førerkort kommer jeg på at jeg har glemt dette hjemme. Forklarer dette til UP, og hyggelige som de var sier de at det går greit. De skal bare sjekke at alt er i orden i databasen dems.

 

Etter et lite minutt kommer han ene bort og sier at førerkortet mitt er ugyldig. Jeg småflirer litt og er sikker på at det er en dårlig spøk, men får fort en annen mine når jeg skjønner at det er alvor. Jeg lurer selvfølgelig på hvorfor førerkortet mitt er ugyldig, og blir forklart at det kommer av manglende mørkekjøring. De sier at det kan være en feil i systemet, men etter å ha tenkt litt husker jeg aldri at jeg har hatt mørkekjøring. Etter å ha pratet litt med han ene betjenten fra førersetet, blir jeg bedt om å komme med han inn i den ene politi-bilen. Han må skrive en anmeldelse på meg. Dette blir gjort, og jeg samtykker til straffeskyld, med mindre jeg klarer å dokumnetere mørkekjøring.

 

Noen som har vært oppi samme situasjon, eller som har tips til hva jeg burde gjøre i denne saken, så hadde jeg satt utrolig pris på noen fornuftige svar.

 

Vet at strafferammen er fratatt førerrett i 2 år, men det må da være formildende, da det kun er en liten del av opplæringen jeg ikke har hatt. Dette er jo strengt talt bare en liten forglemmelse fra min side, som han ene UP fyren sa. Men jeg ser det ikke sånn selv, da jeg aldri har fått noen oppfølging fra kjøreskole om dette. For å glemme noe, må man da vitterlig ha den nødvendige kunnskapen...

 

På forhånd takk.

 

Mvh.

Einar

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis man ikke betaler for mørkekjøring på kjøreskolen får man det vel ikke heller..da er det ditt eget ansvar å gjøre det i etterkant. Da jeg kjørte opp var mørkekjøringa obligatorisk under kjøreskolen..men det var i 1996, da. Og i Nord-Norge er det jo mørkere halve vinteren så ikke så vanskelig å få det til på dagtid, kanskje.

Endret av Bytex
Lenke til kommentar

Erklære straffeskyld for å mangle mørkekjøring eller for å ha ugyldig førerkort, var vell det dummeste du gjorde den dagen. Med mindre du tredde en finnlandshette over hodet, tok et brekkjern i den ene hånden, et våpen i den andre og tok et realt innbrudd for å stjele billappen til deg selv. Så mener jeg det ikke er din skyld. Du får utlevert billappen når førerskolen, eller kjørelæreren din mener du mestrer en bil i alle kjøreforhold. Om du mangler noe, så er det førerskolen og ikke din feil.

Lenke til kommentar

Har du tatt lappen må du vel være oppegående nok til å skjønne at mørkekjøring kan man ikke "glemme bort". Dette presiseres gang på gang av kjøreskoler og biltilsyn.

 

Reglene er ganske klare på dette, null sympati fra min side.

 

Du har kjørt med ugyldig førerkort og dermed ugyldig forsikring. Du skal bare være glad du ikke hadde drept noen i ulykke, da hadde du sittet der med et jævlig regresskrav og gjeldsslave til du går i graven.

Endret av Hondaen
Lenke til kommentar
Mørkekjøring er faktisk ikke noe som automatisk kommer i kjøreopplæringen lengre. Det er noe man må passe på å få gjort selv.

Derfor kan heller ikke kjøreskolen lastes for dette, ansvaret ligger hos bilisten selv. Man SKAL ha kunnskap om mørkekjøringskurs når man får lappen.

 

Håper at det ordner seg greit for trådstarter!

Lenke til kommentar

Tok lappen okt. 2007. Førerkortet var gyldig frem til jan. 2008, så har kjørt ulovlig i litt over et år.

 

Er ikke ute etter sympati folkens, slapp av. Er en ganske oppegående person, og veldig klar over reglene. Men etter å ha tatt alt av kjøretimer, teori, oppkjøring og fått lappen i hånda, uten å få så mye som en påminnelse om å ta mørkekjøring, finner jeg det vanskelig å skjønne hvordan all skyld kan falle på meg.

 

Hvis dette er standard prosedyre fra kjøreskoler og biltilsyn, kan det umulig bare være meg som har "glemt" å ta opp mørkekjøringen.

Lenke til kommentar

står klart å tydlig bak på førerkortet, en gyldighetsdato for å minne deg på at du må fornye førerkortet ditt innen den datoen. i tillegg står det en kode i felt 13, som betyr "mangler mørkekjøring". er sikkert flere som kjører rundt uten gyldig mørkekjøring, men er faktisk sånnt bilistene skal passe på å få med seg sjøl.

Lenke til kommentar

Dette er standard informasjon alle trafikkskoler gir:

 

"Enkelte elever vil komme i den situasjonen at de får kjørt opp på aktuell førerkortklasse, FØR de har vært igjennom mørkekjøringskurset. For disse kandidatene vil førerkortet kun være gyldig fram til 1. mars året etter ervervelse. Kursbevis for gjennomført mørkekjøring må da fremlegges hos Statens vegvesen, for å kunne fornye førerkortet."

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...